Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2005 00:01

Temmuz ve ağustos aylarında cumartesi gecelerinin en ateşli olduğu yerler Ege ve Akdeniz kıyıları. Özellikle Bodrum, Çeşme ve Antalya, İstanbul’la yarışacak hatta onu geride bırakacak kadar hareketleniyor.

Bodrum’daysanız cumartesi gecesi hangi eğlenceye gideceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz: O kadar çok seçenek var...

limonata iç

Bu yaz sıcaklarında buzlu bir lomanata iyi gelir. İçine birkaç dilim yeşil elma veya mevsim meyveleri koyuyorlar. Nanelisi, çileklisi, hatta pancarlısı bile var. Önerilerimiz: House Cafe (Nişantaşı, Tünel, Ortaköy), Zencefil (Beyoğlu), Brunette (Teşvikiye Reasürans Çarşısı), Baylan (Kadıköy), Reyhan Pastanesi (İzmir Alsancak), Kantin (Nişantaşı).

Naim Dilmener’le geçmişe git

Çeşitli gazete-dergilere yazdığı müzik yazılarıyla da tanıdığımız DJ Naim Dilmener, bu akşam Çubuklu Hayal Kahvesi’nde. Ajda Pekkan’dan Ayten Alpman’a, Cici Kızlar’dan İlhan İrem’e, ‘Bu Ne Dünya Kardeşim’den ‘Olmaz Böyle Şey’e ve günümüzden Tarkan’dan Hande Yener’e Türk Pop Müziği’nin hitlerini Hayal Kahvesi rıhtımında çalacak. Dilmener ile müzikal bir zaman yolculuğu garanti! Hatırlamak, hüzünlenmek, coşmak, hep bir ağızdan söylemek, gülmek ve eğlenmek için... Biletler 25 YTL, Dilmener DJ kabinine saat 23.00’te girecek. Çubuklu Hayal Kahvesi: 0216 413 68 80.

Tatilde vücudunu ihmal etme

Eğlencelerin ve aktivitenin deniz kenarlarında yoğunlaştığı yaz günlerinde vücudunuzu ihmal etmeyin. Gündüz güneş altında kalan cildiniz nem, sabahlara kadar sizi taşıyan ayaklarınız bakım ister. Body Shop’un Tutkulu Yaz ismini verdiği ürün serisinde yaz bakımına yönelik ürünler bulunuyor. Gündüz saatlerinde kullanabileceğiniz güneş kremi ve güneş sonrası bakım ürünlerini, tatil sonrasında kullanabileceğiniz peeling ürünleriyle tamamlayabilirsiniz. Çıplak ayakla dolaşmaktan yıpranan ve akşam gezmelerinden şişen ayaklarınız için ayrı bir ayak bakım serisi var. Body Shop’ta Ayak Serinletici Losyon’dan (19,50 YTL) Rahatlatıcı Bacak Jeli’ne (13 YTL) ve Ayak Peeling’ine (17 YTL) bir çok ürün mevcut. Body Shop, Türkiye’de 13 şubesiyle hizmet veriyor.

Ferhat Göçer yeniden Hisar’da

Klasik Batı Müziği ve Türk Müziği’ni harmanlamasıyla tanınan Ferhat Göçer, bu gece Rumelihisarı’nda sahneye çıkıyor. Göçer’e, Özgür Sevinç yönetimindeki Metropol Senfoni Orkestrası ve korosu eşlik edecek. Opera şarkıları, napolitenler, chanson’lar, Rembetiko, Türk Sanat Müziği ve pop şarkılar seslendirecek, önümüzdeki ay çıkacak ilk albümünden parçalar söyleyecek. Rumelihisarı, saat 21.00. Biletler 33,5 ila 98 YTL, www.biletix.com.tr’ den temin edilebilirsiniz.

BODRUM’DAKİLER EĞLENCEYE DOYACAK

Bodrum’da yeni bir beach keşfetmek isteyenlere

Bodrum Ortakent’teki Mavi Bayraklı Scala Beach, deniz ve eğlence hayatında ayrıcalık isteyenler için bu sene tamamen yenilenerek açıldı. Dedeman Grubu tarafından işletilen Scala Beach 12 bin metrekarelik alanda hem su sporları hem de eğlence faaliyetlerini bir arada sunuyor. Snack bar ve Akdeniz mutfağından lezzetler sunan lokantası, Uzakdoğu’nun gizemli Thai masajı, canlı müzik ile gün boyu farklı aktiviteler var. Yemekler ve bar akşamları iskelede. Scala Beach: Ortakent Yalısı, Ortakent, Bodrum. Tel: 0252 358 58 88.

Kıpır kıpır Küba ritimleriyle dans et

Haftanın iki gecesi ünlü sanatçı Neco ve grubunun sahne aldığı Marina Yacht Club’da Latin Müziği Yaz Festivali devam ediyor. Dokuz üyesi de Havana’nın ünlü müzik akademisinden olan Habana Son Grubu, tipik Karayipler coşkusunu yansıtan müziklerin yanı sıra ilginç aranjmanlarla dinleyicileri eğlendiriyor. Grup üyelerinin belli bir yaş aralığı yok; flütçü Eduardo Zuniga 60 yaşında. Trompetçi Tomas Monteagudo ise gençliğiyle ve yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Nazan Öncel bu gece Bodrum’da

Bodrum Antik Tiyatrosu, 2003’te restorasyonu tamamlanır tamamlanmaz, yaz konserlerine ev sahipliği yapmaya başladı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Yıldızlı Turkcell Geceleri’ndeki bu akşamki konuk Nazan Öncel. Geçen sene yayınladığı albümündeki hitleri ve diğer sanatçılara verdiği Of Of gibi besteleri dillerden düşmeyen Öncel, 21.15’te sahneye çıkacak. Biletler 28-39 YTL; Biletix’in Kale Önü, İskele Market, Marina Yacht Club, Antik Tiyatro gişesinden, Marina Turkcell Extra’dan, Turkcell-Bosis çarşı şubesi ve biletix.com’dan alınabiliyor. www.biletix.com.tr

Cod balığı yediniz mi?

Tribeca restoranlarının mönüsündeki son yenilikler, Norveç usulü cod balığı şiş ve New York usulü Tribeca mix grill. İri parçalar halinde küp küp doğranan cod balığı; kekik, pul biber ile hazırlanan marine sos eşliğinde ızgarada pişirildikten sonra sote kabak ve havuç, elma dilim patates ve tarator sos ile servis ediliyor.

New York usulü Tribeca mix grill ise biftek, cod balığı, tavuk göğsü yanında ananas, krema, mini avokado salatası ile sunuluyor. Tribeca restoranları İstanbul’da Yeniköy, Akatlar, Nişantaşı ve Profilo Alışveriş Merkezi’nde; Ankara’da Kavaklıdere ve Çankaya’da hizmet veriyor. Tüm şubelerde kablosuz internet erişimi var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!