Cosmopolis'e dizi teklifi

Güncelleme Tarihi:

Cosmopolise dizi teklifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri İki buçuk yıldır CNN TÜRK'te "Cosmopolis" adlı programı hazırlayıp sunan Sevim Gözay, birbiri ardına dizi teklifi almaya başladı. Gözay, "Osman Sınav, çok uzun süre izlediğimiz bir dizide olmamı istemişti. Farklı bir tecrübe olurdu, çok para da kazanabilirdim ama cesaret edemedim. İkinci teklif Birol Güven'den geldi. Bu kez de cesaretim olmasına rağmen zamanım yoktu. Kısmet değilmiş. Şimdilik Cosmopolis ve yazılarım çok daha önemli hayatımda" diyor.

Haberin Devamı

Sevim Özay fotoğrafları için tıklayınız...

Cosmopolise dizi teklifi
Kemer gitti ama karakter yerinde

İki buçuk yıldır CNN TÜRK’te yayın hayatına devam eden "Cosmopolis", Sevim Gözay’la birlikte marka oldu. Programı hakkında açıklamalar yapan Gözay, burnuna yapılan estetik operasyon hakkında şu ilginç yorumu yaptı: "Kemersiz bir burnum oldu. Gayet de memnunum. Kemer gitti ama karakter yerinde."

Serdar Erener, Lovemarks konferansında sizi "Sarah Jessica Parker aramızda" diyerek sahneye davet etmişti. Bu, "Sex and the City" dizisi benzetmesinden rahatsızlık duyuyor musunuz?

- Şehirli yaramazlıklar üstüne gittiğimiz için yakıştırıldı sanırım bu sıfat. Çok defa karşıma çıkıyor. Pek katılmasam da şikayetçi değilim. Dizideki Carrie (Sarah Jessica Parker), konsept bir kadın. "Cosmopolis" programında ’şehir dedektifi’ gibi takılan, havalı bir tarzım var galiba. Bu açıdan benziyoruzdur belki.

Haberin Devamı

Kemerli bir burnunuz vardı. Görüyoruz ki, artık daha yumuşak bir ifadeye sahipsiniz.

- Çocukken pek sevmezdim ama alışmıştım burnuma. Karakterli olduğunu düşünüyordum, haliyle. "Cosmopolis" etken oldu diyebiliriz, çünkü bir röportajda açıldı bu konu. Doktor konuklarım, estetik bir dokunuşun, ifademi olumlu etkileyeceğini söyledi. Hiç niyetim yokken ciddiye aldım, çünkü ekran önündeyim. Sonuçta yapma gibi durmayan, kemersiz bir burnum oldu. Gayet de memnunum. Kemer gitti ama karakter yerinde (gülüyor).

Biraz "Cosmopolis" programından konuşalım.

/images/100/0x0/55eb5fd2f018fbb8f8bcfc35
- "Modern, kentli kadının programı" diyebiliriz, özetle. Şehrin nabzını tutan bir yapım olması amacıyla yola çıktık zaten. Kadın odaklı ve kadın-erkek meseleleri üzerinde çalışıyoruz genellikle. Şehirde yaşayan ve sosyal hayatı olan kadınların daha çok ilgilendiği alanlara yönelik çeşitli konuları işliyoruz. Her bölüm ayrı bir konsept dahilinde ilerlediği için her biri kendi içerisinde inşa oluyor. Önceleri doğal olarak biz konuk arardık, şimdi konuk olmak isteğiyle bizi arıyorlar. Bu da gösteriyor ki, "Cosmopolis" rüştünü ispatladı. CNN TÜRK ekranında olmanın cazibesi bu aynı zamanda. Alanında sivrilmiş ünlü isimler de bu platformda olmayı tercih ediyorlar. Bazen bir bölümde dokuz kişiyi konuk ediyoruz, bazen de Hülya Avşar örneğinde olduğu gibi, tek bir yıldız üzerine kuruyoruz programı.

Haberin Devamı

Konularınızı seçerken kriteriniz nedir?

- Şehirli kadınların sorunları ve arayışları bizim konumuz... "Sevgiliden ayrılmanın 50 yolu", "Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum", "Eşcinsel evlilikler" gibi yaklaşık 100 konuyu ekrana taşıdık. Aktüaliteyi takip eden kadının ilgi duyabileceği her şey bizim konumuz.

Dizi teklifi aldınız mı?

- Osman Sınav, çok uzun süre izlediğimiz bir dizide olmamı istemişti. Farklı bir tecrübe ve çok para kazanabilirdim ama cesaret edemedim. İkinci teklif Birol Güven’den geldi. Bu kez de, cesaretim olmasına rağmen zamanım yoktu. Kısmet değilmiş. Akşam gazetesi ve Nokta dergisindeki yazılarım peş peşe başladı. "Cosmopolis" ve yazılarım çok daha önemli hayatımda.

Haberin Devamı

"Cosmopolis" kadını ile Sevim Gözay birbirine benziyor mu?

- "Cosmopolis"teki kadından daha çok İstanbulluyum. Bu şehrin programdakinden farklı renklerini ve zenginliğini yaşıyorum. Nişantaşı ya da Cihangir’de değil, Acıbadem’de de yaşıyorum mesela. Daha önce de Üsküdar’daydım. Pazar sabahı gazete almaya giderken, medya yüzleriyle karşılaşmadan eve dönmek daha cazip geliyor bana.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!