Çorbalar ve tencere yemekleri

Güncelleme Tarihi:

Çorbalar ve tencere yemekleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sana Mutfağı, ilk yemek kitabını çıkardı: ‘‘Çorbalar ve Tencere Yemekleri’’. Türk damak tadının esas alındığı kitap, birbirinden lezzetli 80 yemeğin tarifini sunuyor.

Sana Mutfağı tarafından yapılan bir araştırma, Türkiye’deki evlerde haftada ortalama 5 gün tencere yemeği, 4 gün ise çorba piştiğini gösteriyor. Çorba ve Tencere Yemekleri Kitabı’ndaki tariflerin en önemli özelliği her evde bulunabilecek malzemeleri çok farklı ve lezzetli bir biçimde biraraya getirmesi. Kitapta tarifler, ‘‘Çorbalar’’, ‘‘Tencere Kebapları’’, ‘‘Yahniler’’, ‘‘Etli Dolmalar’’ ve ‘‘Musakkalar’’ gibi başlıklarda toplanıyor. 1 Mayıs ’99 tarihinde başlayan bir kampanyayla tüketicilere sunulan kitaptan edinmek için sadece 18 Sana paketi kulakçığı yeterli. Kitaba sahip olmak isteyenlerin, 18 kulakçığı PK 729 80221 Şişli-İstanbul adresine postalamaları veya marketlerdeki Sana standlarına teslim ederek kitaplarını elden almaları gerekiyor.

PATATES ÇORBASI

Malzeme: 8 su bardağı et suyu, 2-3 adet orta büyüklükte patates (iri doğranmış), 1 adet soğan (ince kıyılmış), 1 çorba kaşığı Sana, 1 çorba kaşığı un, tuz, biber.

Terbiyesi: 1 su bardağı süt, 3 yumurta sarısı, 1 tahve fincanı un, 1 çorba kaşığı Sana.

Hazırlanışı: Sana ile soğanı hafifçe kavurun. Un ilave edip bir de bununla 3-4 dakika hafif ateşte kavurun. Et suyunu katıp, kaynamaya başlayınca patatesleri ilave edin. Patatesler ezilinceye kadar pişirin. Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Bir tavaya Sana’yı koyup kızdırıp unu ilave edin. 2 dakika kavurun; daha sonra sütü azar azar ilave edip yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırın. Çorbanın pişme suyundan alıp terbiyeye alıştırıp çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatıp servis yapın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!