Contemporary İstanbul yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Contemporary İstanbul yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2011 10:58

Bu yıl altıncısı düzenlenen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul yarın İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlıyor.

Haberin Devamı

 Bu akşam davetlilere özel bir etkinlikle açılacak olan fuarda  526 sanatçı, 3 bin eser, 20 ayrı ülkeden 42’si yurtdışı, 48’i yurt içi olmak üzere 90 çağdaş sanat galerisi yer alacak. 27 Kasım tarihine kadar deam edecek fuarda sergilenecek eserler arasında ünlü fotoğrafçı Michel Comte’un nü Carla Bruni’si de yer alıyor. Elipsis Gallery satndında sergilenecek olan çıplak Carla Bruni fotoğrafı 6 bin 600 dolardan satılıyor. Fuarda yaklaşık 80 milyon liralık eser sergilenecek.

KOMET 70 YAŞINDA

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center’ın üstlendiği Contemporary İstanbul’un 1000’den fazla uluslararası koleksiyoneri ve 60 binden fazla ziyaretçiyi konuk etmesi bekleniyor.
Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, bu sene ‘New Horizons - Yeni Ufuklar’ bölümünde Körfez Bölgesi Ülkeleri’nden galeriler, sanatçılar, küratörler, sanat eleştirmenleri ve koleksiyonerlere yer veriyor. Fuarda ayrıca bu yıl 70. yaşını kutlayan Komet’e de özel bir sergi ayrılıyor. Sanatçının tablo ve video seçkisinden ilk kez sergilenecek 27 eseri ‘O değilse başkasıdır’ adıyla görülebilecek. Saat 11.00-20 saatleri arasında açık kalacak Contemporaray İstanbul’a giriş ücretleri ise tam 20, öğrenci 12 TL.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul yarın başlıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!