Çocukluğumdan beri kuklalara hayranım

Güncelleme Tarihi:

Çocukluğumdan beri kuklalara hayranım
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 00:00

Bundan tam 56 yıl önce Jim Henson ve ekibi tarafından geliştirilen “Muppet Show” şimdi de beyazperdede... James Bobin’in yönettiği filmin başrolünde ise Jason Segel var. Londra’da Ayşegül Ekinci ile buluşan Segel, hem filmi hem de “The Muppets”ta oynamayı neden kabul ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

Siz sadece filmin başrol oyuncusu değilsiniz, senaryoya da yardım ettiniz. Neden Muppet’ların yeniden beyazperdeye gelmesi için bu kadar çabaladınız?

- Sebebi çocukluğuma kadar uzanıyor... Muppet’lar, komedi anlamında beni etkileyen ilk işti ve onlar sayesinde kukla dünyasına ilgi duymaya başladım. Onlara hayranım ve bunun inanılmaz bir sanat formu olduğunu düşünüyorum.

Peki bu proje nasıl doğdu?     

- Biz “Forgetting Sarah Marshall”ı güzel bir kukla müzikaliyle bitirdik. Kuklaları Jim Henson Company dizayn etmişti. ışte o zaman içimde bir şeyler kıpırdanmaya başladı. Sonrasında bu fikri Disney’e sunduk. Disney de fikri beğenince oturup senaryoyu yazdık. Amacımız, herkesin Muppet’lara duyduğu hissin karşılığını verecek, herkesin beklentisini karşılayacak bir film olmasını sağlamaktı. Çünkü ne zaman projeden birine bahsetsem aldığım tepki hep iki aşamalı oldu: “Aman Tanrım, bu inanılmaz”... Ve sonra da “Bunu yüzüne gözüne bulaştırmasan iyi edersin”...

Filmde canlandırdığınız Gary karakterinden biraz bahseder misiniz?

- Gary, Amerika-Smalltown’lu. Çok saf, tatlı ve masum biri. Kız arkadaşı Mary’ye de çok aşık bir adam...

HAYATIMIN EN ÇILGIN GÜNÜNÜ SETTE YAŞADIM

Disney’in “The Muppets” filmi ne anlatıyor?

- Film, ben ve en büyük hayali Muppet’larla tanışmak olan kardeşim Walter’ın hikayesiyle başlıyor. Benim amacım, kız arkadaşım Mary ile Los Angeles’ta tatil yapmak. Hep birlikte Los Angeles’a geliyoruz. Artık pek iyi durumda olmayan Muppet Stüdyoları’nda tur atarken, petrol çıkarmak amacıyla orayı yıkacaklarını öğreniyoruz. Bu yüzden Kermit’i bulup, mesleki çekişmeler nedeniyle dağılmış olan Muppet’ları yeniden bir araya getirmeye, stüdyoyu kurtarmak için gereken parayı toplamak üzere de bir şov sahneletmeye çalışıyoruz.

Muppet’larla şarkı söyleyip dans ederken kendinizi nasıl hissettiniz?

- Filmin finalinde 200 figüran, 100 dansçı ve 50 Muppet var. Bu, gerçek üstü bir şeydi ve o sahne benim doğum günümde çekildi. Çekime gittiğimi düşünerek karavanımdan çıktım ve birden herkes “Mutlu Yıllar” şarkısını söylemeye başladı, Muppet’lar da dahil. Bu, şimdiye dek başıma gelen en çılgın şeydi.

Sizin gözünüzde Muppet’ları bu kadar özel kılan şey ne?

- Modern komediler, esprilerinde diğer insanları malzeme olarak kullanır. Muppet’lar asla kimseyle dalga geçmiyor. Onlar tamamen iyi ve nazik olmaya, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışıyorlar. Birisini eğlence konusu yaparak güldürmek kolaydır ama Muppet’lar asla buna bel bağlamıyor.

Haberin Devamı

KERMİT NELER SÖYLEDİ

“Muppets”ı neden izlemeli?

- Komik, neşeli ve herkesi güldürecek... Yeni hayranlar için kuklaları beyazperdede aksiyon halinde görme fırsatı... Eski hayranlar içinse eski dostlarla birlikte olmak ve birlikte biraz çılgınlık yapmak için bulunmaz fırsat.

Senin filmdeki rolün ne?

- Kendimi, Kurbağa Kermit’i oynuyorum. Genelde amfibiler için çok büyük roller yok. O yüzden bu rolü aldığıma sevindim. Filmde ve hayatta gerçekten de arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmek ve insanları eğlendirmeye devam etmek isteyen Hollywood’daki mütevazı bir kurbağayım.

Hayatının, canlandırdığın karakterden farkı nedir?

- Beyaz perdede 5 metreye yakınım. Ama gerçek hayatta 45 santim civarındayım. Yani en büyük fark boy; bir de daha iyi ışık...

Filmin en komik sahnesi hangisi?

- Her şeyin çıldırdığı ve kimsenin ne yapacağını bilmediği sahneyi seviyorum. Tam bir kargaşa. Hımm, düşününce bu bahsettiğim kare, filmin çoğunu anlatıyor. Tek bir sahne seçemem o yüzden. Diğer sahneler kıskanır. Ama büyük finali gerçekten çok seviyorum. Bol miktarda şarkı, dans, kahkaha var.

Bayan Piggy ile aranızdaki son durum nedir? Hâlâ birlikte misiniz?

- Bayan Piggy ile profesyonel bir ilişkimiz var. Ben profesyonel olduğumuzu düşünüyorum, o ise ilişkide olduğumuzu düşünüyor. Aslında ben ve Bayan Piggy iyi arkadaşız. Birbirimizden çok hoşlanıyoruz. Ama onun çabalarına rağmen romantik bir ilişkimiz yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!