Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 00:00
İngiltere’de kısa adı CASH olan “Tuz ve Sağlık Konusunda Mutabakat Hareketi”, gereğinden fazla tuz alan çocukların sağlığının zarar gördüğü ve bunun yaşam sürelerini kısaltacağı uyarısı yaptı.
Çocukların en çok rağbet ettiği gıdalarda tuz ölçümü yapan CASH, özellikle işlenmiş gıdalar ve soslarda tuz miktarının tehlikeli boyutlarda arttığını saptadı. Örneğin sandviç, hamburger, ketçap, cips türü gıdalardaki tuz oranı günlük 9.6 gram çıktı. Oysa 7-10 yaş arası bir çocuğun alması gereken maksimum günlük tuz miktarı 5 gram olmalı. Yüksek tuz tüketimi kan basıncını artırarak felç ve kalp krizleriyle sonuçlanan rahatsızlıkları tetikliyor. Uzmanlar çocukları küçük yaşta az tuza alıştırmanın yetişkinlikteki birçok sağlık sorununu önleyeceğini vurguluyor.