Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2005 00:00
Çocuklarımızın ana öğünlerinden birisi olan sabah kahvaltısı ya da öğle yemeği için pratik yiyecekler hazırlanır. Beslenme çantalarına koyacağımız bu yiyeceklerin, sağlıklı ve besleyici olmasının ötesinde hem göze hoş görünmesi hem de lezzetli olması gerekir. Ayrıca çocuk beslenmesinde çok önemli olan, dengeli beslenmenin kurallarına uymak da önemlidir. Ekmek, pasta, patates, soğuk makarna veya pirinç salatası gibi karbonhidrat gurubu yiyeceklerin yanısıra, et, balık, tavuk, köfte, yumurta, peynir, süt cinsi proteinleri de birlikte vermeyi ihmal etmemek gerekir. Tabii iki taze sebze ve meyve gibi vitamin, mineral kaynaklarınıda ekleyerek çok dengeli bir öğün yemeğini oluşturulabilir. Unla yaptığınız tatlılara çok az miktarda tuz da eklerseniz yaptığınız tatlıların lezzetinin arttığını göreceksiniz. Çünkü tuz lezzetleri ayrıştıran bir kimyasal yapıya sahipti. Izgara denizci tabağı6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 adet orta boy beyaz etli balık10 adet küçük karides (dondurulmuş)10 dilim kalamar (dondurulmuş)4
yemek kaşığı sızma zeytinyağıSosu için1 çay kaşığı tuz, karabiber1 çay kaşığı kuru fesleğenYarım limonun suyu3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 diş sarımsak (dövülmüş)2 yemek kaşığı sızma zeytinyağıÖncelikle sosu hazırlamak için, orta boy bir kasede, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, maydanoz ve limon suyunu çatalla iyice çırpın. Tuz, karabiber ve fesleğeni ilave ederek iyice karıştırın. öte yandan iyice yıkayp süzdüğünüz balıkların kemik ve kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin. Balıkların üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün. Kömür ateşinde ya da elektirikli ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavada kızdırdığınız zeytinyağında karides ve kalamarlar buzlarının çözülmesini beklemeden 10-12 dakika kadar karıştırarak kavurun. Şimdi de balık, karides ve kalamarları servis tabağının ortasına şekil vererek dizin. Sıcakken üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Domatesle ve çeşitli yeşilliklerle süsleyip sıcak ya da ılık olarak servise sunun. Kakaolu kek miço8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 30 dakikaMalzeme listesi3 adet yumurta (oda sıcaklığında)4 su bardağı un2 çay bardağı toz şeker1 su bardağı demli çay (soğuk)2 yemek kaşığı kakaoYarım limonun suyu1 çay bardağı fındık (dövülmüş)1 paket kabartma tozuDerin bir kapta, şeker ve yumurtaları 15 dakika mikserle çırpın. Üzerine kakao, limon suyu, çay, fındık ve kabartma tozunu ekleyerek mikserle 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.Unu, çırptığınız bu karışıma tahta kaşık yardımıyla yedirin. Sonra, hamuru yağlanmış kek kalıbına yayıp 175 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika kadar pişirip çıkarın. Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun. İsterseniz bu kekin üzerine pudra şekeri serpiştirerek de ikram edebilirsiniz.
button