Çocuklara Binbir Gece Masalları

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara Binbir Gece Masalları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 00:00

Türkiye’de çocuklara yönelik kültür-sanat etkinliklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Artık çocuklar okul ve derslerden arta kalan zamanlarında anlamlı aktivitelerle vakit geçirebiliyor. Ne mutlu ki...

Haberin Devamı

Bu etkinliklerin arasında sıklıkla ihmal edilen alan çoğunlukla klasik müzik oluyor. Neyse ki bu konuda çalışan sanatçılarımız az sayıda olsa da var.
Mehmet Ali Alabora bu isimlerden biri. Piyanist Emir Gamsızoğlu’yla birlikte hazırladığı gösteri ‘Çocuklar için Notada Yazmayanlar’ bu alanda akıllara kazınmış bir işti.
Bu konuda büyük çaba gösteren bir diğer isim Yaprak Sandalcı. Sandalcı’yı İş Sanat’ta çocuklar için hazırladığı oyunlu klasik müzik konseri ‘Ben Kimim? Peer Gynt’ (Per Günt) adlı oyunla hatırlıyoruz.
Sandalcı ÅŸimdi de 2005’te kurduÄŸu Koroporte adlı gösteri topluluÄŸuyla yepyeni bir gösteri sergilemeye hazırlanıyor.Â
Koroporte, Yaprak Sandalcı tarafından, klasik Batı müziğiyle çocuklar ve gençler arasında köprü oluşturmak için çalışan bir gösteri topluluğu.
Üyelerinin büyük çoğunluğunu konservatuvar öğrencileri ya da müzikle aktif olarak uğraşan gençler oluşturuyor.
Ekip yedi yıldır sadece Türkiye’de değil dünyada da ilk defa yapılmış projelere imza atıyor.
Konserlerin ‘yedi yaşından küçükler giremez’ kuralını yıkan topluluk üç yaşından itibaren her çocuğun konser dinleme hakkı olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

MÃœZÄ°KLÄ° VE DANSLI ÅžEHRAZAD

Koroporte’nin yeni projesi ‘Binbir Gece Masalları Eşliğinde Rimsky Korsakov Şehrazad’ adlı eserinin uyarlaması.
Yaprak Sandalcı Korsakov’un eserini bestelerken esinlendiği 1001 gece hikayelerini, hem oyunlaştırıp hem de şarkı sözleri haline getirerek müziğin üzerine yerleştirerek bu özgün uyarlamayı oluşturdu. Oyun Orçun Orçunsel’in müziğiyle, Işıl Kasapoğlu yönetmenliğinde sahnelenecek.
Sahnede 40 kişilik çocuk, genç ve yetişkin müzisyenden oluşan Koroporte ekibinin yanı sıra ustaların ustası Ayla Algan da yer alacak.
Gerçek bir klasik müzik konserinin çocuklar için düzenlenmiş özgün sunumu olan oyunu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.
2012-2013 sezonu boyunca Beşiktaş–Fulya Sanat Merkezi’nde sergilenecek oyunu 23 Kasım Pazar günü saat 15.30’da izleyebilirsiniz. (212) 215 60 29.

Kasım çocukların ayı olacak

İyi Cüceler Kitabevi kasım ayı boyunca çocuklara yönelik eğlenceli etkinlikler düzenliyor. İster origami atölyesinde balık yapıp akvaryum içinde yüzdürsün, isterse kurabiye atölyesinde kendi kurabiyelerini pişirip yesin. Ayrıca TÜYAP Kitap Fuarı ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca İyi Cüceler Kitabevi her gün bir kitap önerisi yapıyor, gün boyunca o kitabı kitabevinden ve internet sitesinden indirimli alabilirsiniz. (216) 385 91 11

Haberin Devamı

Oz Büyücüsü’nü izlesin

Galleria Çocuk Sahnesi’nde bugün ‘Oz Büyücüsü’ adlı oyun var. Profesyonel oyuncu ve dansçılar tarafından hazırlanan oyunda, bir kız çocuğunun hikâyesi anlatılıyor. Saat 16.30’da Galleria Çocuk Sahnesi’nin yenilenen B blok etkinlik alanında. (212) 559 95 60

Az bilinen fotoğraflarıyla Atatürk

Can Çocuk’un sevilen yazarlarından Süleyman Bulut ‘Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler’ isimli kitaplarından yola çıkarak Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarıyla bir söyleşi düzenleniyor. Bugün Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, 15.30’daki söyleşiye katılım ücretsiz.
(216) 658 00 15

Farklı kültürler değişik oyuncaklar

Avrupa Oyuncak ve Çocuk Müzeleri Birliği’ne (TOYCO) giden ilk adım Türkiye’de atılıyor. İstanbul Oyuncak Müzesi tarafından gerçekleştirilecek toplantıya Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Belçika ve Portekiz’in de olduğu 14 ülkenin oyuncak ve çocuk müzelerinin temsilcileri katılıyor. Etkinliklerin ana konusu, ‘Bezbebek’. Buluşmanın simgesiyse, kültürümüzde doğum yapan kadınları ve çocukları koruyan, onlara hayat verdiği düşünülen Kübey Hatun. Müze temsilcileri 15 Kasım’da Gaziantep’e ardından Antalya’ya gidecekler. Son buluşmaysa İstanbul’da, 19-20 Kasım tarihlerinde saat 10.00-18.00 arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde. Buluşma çerçevesinde her ülkenin beraberinde getirdiği birer oyuncağın bulunduğu bir sergi de düzenleniyor. (216) 368 22 55


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!