Çocuğunuz solaksa

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuz solaksa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Solak çocuğa kızmak yerine, kalemi sol elinde nasıl tutacağını göstermek, onun işini kolaylaştırmak için yardımcı olmak çok daha akıllıca bir davranıştır.

Solak çocuklar, kalemi nasıl kullanacaklarını bilemezler. Kendilerine göre bir yöntem uygulamaya çalışırlar. Genellikle çengel diye adlandırılan bir duruş şeklini benimserler. Sol kollarını önlerindeki kâğıda doğru kıvırırlar ve kalemin ucu vücuda dönük olarak yazmaya çalışırlar. Kolun bu şekilde durması, zamanla sorun yaratabilir. Omuz kasları bu duruştan zarar görür.

Sol el ile yazı yazmak gerçekten zordur. Bu nedenle solak çocuklar yazı yazmayı pek sevmezler. Yazı yazmamak için bahaneler yaratmaya çalışırlar. Solaklara bıçak, makas ve çatal tutmak da zor gelen işler arasındadır. Solak çocukların çoğu çatal ve bıçak kullanacakları zaman bıçağı sabit tutup çatalla kesmeye çalışırlar.

Biraz zaman ve sabır, solak çocukları sorunlarından kurtarabilir. Makas kullanmak ve yazı yazmak, solak çocuklar için gerçek bir işkencedir. Çocuklarınızı solak oldukları için azarlamak yerine, onların işlerini kolaylaştırmanın yollarını aramalısınız. Solak çocuğunuz yazı yazacağı zaman sinirleri gerilir ve kendine güvenmediği için saklanmaya çalışır. Çocuğun yazı yazmaya başlamadan önce gevşemesini sağlamalısınız.

Solak çocuğa rahat yazı yazmasını öğretmek için evde bir okul tahtası bulundurun. Çocuğun tebeşirle tahta üzerinde büyük harfler çizmesini isteyin.

Kalem ve kâğıt kullanıldığı zaman, kâğıdın ya da defterin, çocuğun solunda olmasına dikkat edin. Böylece çocuğun elini hareket ettirebileceği alan genişler. Çocuğu yazı yazmaya fazla zorlamayın. Canı sıkıldığı ya da yorulduğu zaman yazı yazmayı bıraksın. Bu işin bir eğlence olduğuna çocuğu inandırmaya çalışın. Yazı yazarken acele etmesini söylemeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!