Cinsel gücü artırıcı haplar ilişkiyi düzeltmiyor

Güncelleme Tarihi:

Cinsel gücü artırıcı haplar ilişkiyi düzeltmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 00:00

21'inci yüzyılın en çok konuşulan ilaçlarından biri kuşkusuz cinsel gücü artıran haplar oldu. Ancak uzmanlar bu "çok satılan" ilaçla ilgili uyarıyor: Mavi hap erkeklerin umduğu gibi tüm sorunu çözmüyor. Cinsel tatmin sağlansa da ilişkide genel bir düzelme yaşayamayabilirsiniz. Çünkü ilişkilerde mutluluk çok daha karmaşık bir konu.

Haberin Devamı

Araştırmacılar cinsel gücü artırıcı bu hapı kullanan birçok erkeğin ilişkilerinde bekledikleri gibi bir düzelme olmadığını belirtti. 40 klinik araştırma sonucunu gözden geçiren araştırmacılar Live Science isimli dergide, iktidarsızlık yaşayan erkeklerin ilaç kullanma sonrasındaki sürecini anlattı.

CİNSEL SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR AMA İLİŞKİ DÜZELMİYOR

Klinik deneylerde, ilaç almadan önce cinsel tatminde sorun yaşayan erkekler, ilişkilerinin nispeten iyi olduğunu belirtti. Ancak ilaç aldıktan sonra cinsel anlamda tatmin olsalar da ilişkilerinin onları tatmin etmediği ve ilişkilerinde bir gelişme olmadığınu açıkladı.

Maryland Medical Centre'dan, ürolog Dr. Andrew Kramer "Ereksiyon problemini çözmenin ilişkideki tüm sorunları çözdüğü düşünülüyor ancak mutluluk çok daha karmaşık ve ereksiyon bunun sadece "küçük" bir parçası. Birçok çiftin cinsel sorunların tedavisinin yanında ilişki terapisi alması gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

İKTİDARSIZLIĞIN SEBEPLERİ NELER

40 yaşından itibaren erkeklerin yaklaşık yüzde 40'ı, 60 yaşın üzerindeki erkeklerin de yüzde 65'i erektil disfonksiyon yani ereksiyon sorunu, iktidarsızlık yaşıyor.

Sinir hasarına yol açan diyabet, prostat kanseri ameliyatları, sigara içmek, kolesterol seviyeleri, yüksek kan basıncı, anti depresan ilaçlar, kan basıncını dengeleyen tansiyon hapları iktidarsızlığa neden olabilir. Ayrıca düşük testosteron seviyeleri, kilo almak da iktidarsızlığa neden oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!