Cerrahların göğüs tartışması

Güncelleme Tarihi:

Cerrahların göğüs tartışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2005 02:03

Almanya’da bir kadın estetik doktorunun, en güzel göğüsleri kadın cerrahların yaptığını öne sürerek ‘Erkek meslektaşlarım kendi görmek istedikleri şekilde top gibi göğüs yapıyor’ demesi, ilginç bir tartışmayı başlattı.

Türk cerrahlar şunları söyledi:

Önemli olan estetik görüş ve yetenek

Op.Dr. Nuri Battal

Plastik cerrahın kadın veya erkek olması, ameliyat sonuçlarını etkilemez. Bu tamamen cerrahın yeteneği ve estetik görüş açısıyla ile ilgilidir. Biz ameliyatları hastaların beklentileri ve istekleri doğrultusunda uygulamaya çalışıyoruz. Eğer öyle olsaydı, bütün kadın doğumcuların da kadın olması gerekirdi. Bu cinsiyet ırkçılığı gibi bir sözdür, buna katılmıyorum.

Kadın cerrahların başarısı çok düşük

Prof. Dr. Nazım Durak

Estetik cerrahların kadın ve erkek oranına bakılırsa tüm dünyada kadınların başarı oranları, erkek cerrahlara göre çok düşüktür. Bunu iddia ile söylüyorum. Kadının güzelliği vardır ama, yarattığı eserler konusunda bu böyle değildir. Tüm dünyada da bu böyledir. Kadın cerrahların başarısı tartışılır, var olanları da çok azdır.

Ressamın cinsiyeti önemli oluyor mu

Op. Dr. Hıfzı Velidedeoğlu

Göğüs operasyonu, erkeklerin isteği doğrultusunda veya güzel görünsün diye yapılmaz. Cerrah ‘doğal’ olanı biliyorsa erkek ya da kadın fark etmez. Burada doğallık önemlidir. Burada söz konusu olan sanattır, cinsiyet çok önemli değil. Bir tablo karşısında ressamın cinsiyeti önemli mi?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!