Cem Yılmaz çok büyük iş çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz çok büyük iş çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Ferzan Özpetek’in dokuzuncu filmi “şahane Misafir”in basın gösterimi geçtiğimiz gün Roma’da yapıldı.

Haberin Devamı

Hafta sonu Ahu Yağtu ile nikah masasına oturan Cem Yılmaz dışında tüm oyuncu kadrosunun hazır bulunduğu gösterime ilgi büyüktü. Gösterim sonrası Kelebek için Reha Erus’un da sorularını yanıtlayan Özpetek, “Cem Yılmaz, filmde ‘Yusuf Antep’ rolüyle çok büyük iş çıkardı. Ayrıca Sezen Aksu hem başlangıç hem final olmak üzere toplam dört şarkı ile ‘şahane Misafir’e büyük katkıda bulundu” dedi.

“Şahane Misafir”in çok iddialı bir film olacağını söylemiştiniz.   

- Evet... Aslında üzerine titrediğim bir senaryoydu bu... Benim en duygusal filmim diyebilirim. Hani Türkçe’de bir laf vardır, “gülerken ağlamak” ya da tam tersi... Bu filmde de o durum söz konusu. Eğlence, gözyaşı, dram, duygu, komedi, hepsi var. Hepsi birbirine karışıyor.

Cem Yılmaz, filmde bir hayaleti oynuyor. Zaten film de evde dolaşan hayaletler üzerine...

- Onlara hayalet demeyelim.

ESPRİLERİ SETİ KIRDI GEÇİRDİ 
 
Neden?

- Aslında onlar evin gerçek sahibi, evi kiralayan Pietro ise misafir durumunda... Cem Yılmaz bu filmde çok güzel bir iş çıkardı. Yusuf Antep tiplemesin hissederek, inanılmaz iyi oynadı. ıtalyanca’sı da olağanüstüydü. Tabii bir de esprileriyle seti kırdı geçirdi.

Peki gerçekte kimdir bu Yusuf Antep?

- Yusuf, benim bir Mardinli arkadaşımdı. Ona gönderme yapmak istedim. Ama asıl isim annesi Betül Mardin... Antep adını bu kenti çok sevdiği için telefon görüşmemiz sırasında önerdi.

“YA SEZEN YA HİÇ” DEDİM 

Gelelim Sezen Aksu’ya...

- Her filmimde olduğu gibi “Magnifica Presenza”da, yani “şahane Misafir”de de Sezen Aksu olmazsa olmazdı. Ama bu kez Sezen Aksu’yu başlangıç jeneriğinde şart koştum. Yapımcılar “Bu bir ıtalyan filmi, nasıl olur!” dediler. Ben de “Ya Sezen ya hiç” dedim. Bizim için tam dört parça okudu. “Tenna”, “Sude”, “Unuttun mu Beni?” ve Yıldırım Türker’in sözlerini yazdığı bir Sezen Aksu bestesi olan nefis giriş “Gitmem Daha”...

Film Türkiye’de ne zaman gösterime girecek?

- İtalya’da hafta sonunda, 400 kopya ile vizyona girecek. Türkiye’de ise 6 Nisan’da... Üstelik tam kadro İstanbul’a gidiyoruz. Cem Yılmaz da bizimle birlikte Türk seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı

TV PROGRAMI YÜZÜNDEN DÜĞÜNE KATILAMADIM

Cem Yılmaz’ın düğününde neden yoktunuz?

- Maalesef çok önceden bir televizyon programına katılmak için söz vermiştim. O program “şahane Misafir” için önemliydi. Ama bu sabah telefonla konuştuk. Balayı için Dubai’ye uçuyordu. Çok mutlu. Ben de onun mutlu olmasından mutluluk duyuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!