Çekirge’nin ilk söyleşi kitabı

Güncelleme Tarihi:

Çekirge’nin ilk söyleşi kitabı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2007 00:00

Kelebek’te her pazartesi "Çekirge" adlı köşeyi hazırlayan gazeteci Zeynep Bölükbaşı’nın kaleme aldığı "Hamilelik ve Çocuk Yogası" adlı kitap, Türkiye İş Bankası Yayınları’ndan çıktı. Kitap, Dr. Neslihan İskit’le ortak bir çalışmanın ürünü...

n Zeynep Hanım, kitap yazma fikri nasıl oluştu? Her "köşe"nin bir kitabı mı olmalı?

- Hayır. Zaten bu fikirde olmadığım için pek çok kez kitapevlerinden teklif gelmesine rağmen Kelebek’teki köşe yazılarımı kitaplaştırmadım. İçime sinen teklif Türkiye İş Bankası Yayınları’ndan geldi.

n Konu olarak "Hamilelik ve Çocuk Yogası"nı niye tercih ettiniz?

- Son zamanlarda yoğun ilgi gören ve Türkçe’de yazılı pek fazla kaynak olmayan hamilelik ve çocuk yogasının iyi bir başlangıç olacağını düşündüm. Sonra bence bu konudaki en iyi isim olan Dr. Neslihan İskit’i aradım.

n Kitabın içeriğinde neler var?

- Ben bu kitap için "küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk" diyorum! Çünkü 99 sayfada o konuda anlatılabilecek hemen hemen her şeyi en konsantre şekliyle anlatıyoruz. Yoganın hamilelikte ve doğumda faydaları, çocuk yogasının engellediği hastalıklar, kitabın cevap verdiği sorular arasında.

n Sizce her hamile yoga mı yapmalı?

- Biz asla böyle bir şey söylemiyoruz. Amacımız, durumu yoga yapmaya uygun, kendisi de yoga yapmaya gönüllü olanlara yardım edebilmek. Bunun için kitabımızda en temel yoga hareketleri, çizim ve açıklamalarıyla yer alıyor. Ayrıca doğum sonrasında bebeğinizle yapabileceğiniz yoga hareketleri için de bir bölüm hazırladık.

n Peki ya çocuklar?

- Çocuklukta başlanan yoganın çocuğun gelişiminde çok faydası var. Ayrıca yoga, çocukların dünyası için çok uygun. Çünkü hem hayal güçlerini hem de bedenlerini kullanarak mutlu oluyorlar. Bu çocuklar için bir çeşit oyun!

n Anladığımız kadarıyla bu serinin ve kitaplarınızın devamı gelecek...

- Evet. Bu seriyi çok sevdim ve hemen yeni kitap için çalışmaya başladım. Ayrıca okurlar neleri okumak istediklerini mail atarlarsa çok memnun olurum. Çünkü Çekirge’nin en hoşuma giden tarafı, okuyucularla kurduğumuz iletişim.

Dr. Neslihan İskit kitabı anlatıyor

n Çekirge ile ortak bir kitap oluşturma fikri nereden çıktı?

- Arkadaşım Zeynep (Bölükbaşı) beni telefonla aradı, bir hamilelik yogası kitabı oluşturmak için beraberce kolları sıvamamız gerektiğini söyledi.

n Kitapta çizimler de dikkat çekici ve yol gösterici olmuş...

- Konumuz yoga olunca bazı çizimlerin olması şarttı. Anlattığımız yoga duruşlarını en iyi ve sade şekilde resmeden Zafer Temoçin de hiçbir problem çıkarmadan çizimleri tamamladı.

n Sizin ünlü isimlere de hamilelikleri boyunca yoga dersi verdiğinizi biliyoruz...

- Hamilelik yogasını ilk keşfeden Demet Şener ve hemen arkasından onu takip eden Gülben Ergen.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!