Buz üstünde muhteşem hız mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Buz üstünde muhteşem hız mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 09:23

Red Bull Crashed Ice'ın yeni sezonunda rekabet had safhada, hız limitleri paramparça! Her yıl dünyanın en iyi buz patencilerinin bir araya geldiği sıra dışı etkinlik Red Bull Crashed Ice, yeni yılda da sahne almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta heyecan tutkunlarının buluşma noktası Munih Olimpiyat Parkı’ydı. Farklı disiplinlerden sporcuları bir araya getiren ve 370 metre uzunluğundaki parkur üzerinde dört kişilik kapışmalar sonucunda kazananı belli olan Red Bull Crashed Ice, yılın ilk yarışında Münih’te 100 binin üzerinde seyirci topladı. Saatte 60 km hızın üstünde hızla, buzun dayanıklılığını test edecek hız ve basınç düzeylerine çıkan sporcular sayesinde seyir zevki tavan yaptı.

Haberin Devamı

Erkekler kategorisi’nde ABD’den Cameron Naasz, Kanadalı kardeşler Scott ve Kyle Croxall’ın önünde birinci olarak, geçen sezondan bu yana üst üste üçüncü birinciliğini kazandı. Kadınlarda ise iki Kanadalı sporcu Myriam Trepanier ile Jacqueline Legere arasındaki müthiş mücadelenin galibi son anda rakibini geçen Jacqueline Legere oldu.

Buz üstünde muhteşem hız mücadelesi

Haberin Devamı

Münih ayrıca bu sene iki rekora da ev sahipliği yaptı. Amerikalı Maxwell Dunne saat 82 km hıza ulaşarak şampiyona tarihinin en hızlı yarışını çıkardı. Amerikalı Tory Merz de 27 metrelik atlayışı ile yine şampiyonanın en uzun atlayışına imza attı.

Buz üstünde muhteşem hız mücadelesi

Büyük heyecan 29 Ocak’ta Finlandiya taşınıp, ABD'nin Minnesota eyaletindeki Saint Paul Katedrali’nde noktalanacak.

Red Bull Crashed Ice Münih yarışının heyecan dolu anlarını içeren highlight programı için: Red Bull TV'yi takip edebilirsiniz 

BAKMADAN GEÇME!