Buz hokeyinde başlayan aşk

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinde başlayan aşk
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 00:00

Buz Hokeyi Milli Takımı’nın başarılı iki sporcusu Zeynep ve Oktay Yavuzarslan’ın herkesi kıskandıracak evliliğinin arkasında ilginç bir aşk hikáyesi yatıyor.

BİR subay kızı olan Zeynep Yavuzarslan (23), hokey sporuna, babasının görevi nedeniyle gittiği İtalya’da başladı. Subay babanın görev süresi bitip de Ankara’ya döndüklerinde, Zeynep bu sporu yapmaya devam etti. Bu sırada Oktay Yavuzarslan (26) ile tanıştı. Tıpkı kendisi gibi bir hokey oyuncusu olan ve 4 yaşındayken annesini, 17 yaşındayken de babasını kaybeden Oktay ile aralarında kısa sürede bir arkadaşlık oluştu.

İki gencin arkadaşlıkları, bir süre sonra Zeynep’in babasının tayiniyle koptu. Zeynep, ailesiyle birlikte, babasının yeni görev yeri olan Marmaris Aksaz Üssü’ne gitti. Bir süre sonra Oktay, vatani görevini yerine getirmek için askere çağrıldı. Görev yeri de, Marmaris Aksaz Üssü’ydü. İki genç burada karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Kendi deyimleriyle, "Kader ağlarını örüyordu". Uzun zamandır devam eden arkadaşlıkları, bu ilginç tesadüfün de etkisiyle kısa sürede aşka dönüştü.

AİLE, OKTAY’I İSTEMEDİ

Ancak, bu aşk hiç beklenmeyen bir şekilde Zeynep’in aile engeline çarptı. Kızlarının bir "erkek" sporu olarak görülen hokeyi oynamasına zaten karşı çıkan aile, bir de onun bir hokey oyuncusuna áşık olmasını kabul edemedi. İki genç, evlenme isteğiyle Zeynep’in ailesinin karşısına çıkınca, ortalık iyice karıştı. Oktay’ın ailesinin ve bir işinin olmaması da bunda büyük etki oldu. Yine de her şeye rağmen iki genç evlilik kararından vazgeçmedi ve iki yıl önce Zeynep’in ailesinin katılmadığı bir nikáh töreniyle evlendi. Zeynep, o günden beri ailesiyle telefonda nadiren konuştuğunu söylüyor.

AŞK, PERFORMANS GETİRDİ

İstanbul’da, özel bir kolejde İngilizce öğretmenliği yapan Zeynep ve yine aynı kolejde buz pateni antrenörü olan Oktay, Buz Hokeyi A Milli Takımımızın da vazgeçilmez iki oyuncusu konumundalar. Her ikisi de, usta birer golcü olan Zeynep ve Oktay’ın performansları, kendi deyimleriyle, evlendikten sonra yüzde 80 artmış. İki genç bunu, birbirlerine olan büyük aşka ve düzenli hayata bağlıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!