Büyükada’ya yatılı meditasyon merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükada’ya yatılı meditasyon merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 00:00

İstanbul’un otomobillere yasak nadir yerlerinden Büyükada, bu yaza yeni ve farklı mekanlarla girdi. Sadece birkaç saatlik plaj keyfi yaşayabilmek için katedilen yolun yorgunluğuna, uygun fiyatlı bungalovlarıyla Naki Bey Plajı son veriyor. Balık restoranı gr.ile; ismi, dekorasyonu ve lezzetleriyle dikkat çekiyor. Büyükada’daki diğer bir yenilikse, yaklaşık iki hafta önce hizmet vermeye başlayan Naya Retreats.

Konuklarına tamamen doğal bir ortamda dinlenme imkanı sunan Naya’da; yoga, reiki, chi-kong ve masaj gibi çeşitli meditasyon programları var. 3. Adalar Festivali’nin de son günlerine girdik. Yarın akşam Nilüfer’in konseri var.

Büyükada Maden’e geldiğinizde 96 numaradaki beyaz köşke dikkat edin. Son beş yıldır boş olan bu köşkte artık ilginizi çekecek bir meditasyon merkezi var: Naya Retreats. Fiziksel, ruhsal ve zihinsel şifanın dağıtıldığı Naya Retreats’te yoga, reiki, ayurveda, deeksha enerjisi ve tai-chi gibi birçok program var. Deniz manzarasına karşı yapacağınız meditasyonların yanı sıra buranın en önemli özelliği, konaklama imkanına sahip olması. Yaklaşık 20 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. İtalyan, Asya, Hint, Çin, Taylan ve Türk mutfağından yemekler servis ediliyor.

Alman Ludwig Lehner (65), Jarmo Arijoki Weckmüller (37) ve Nazım Hodo’nun (48) sahibi olduğu meditasyon merkezinin çalışmalarına geçen kış aylarında başlanmış. Sahip dediğimize bakmayın, her biri dalında uzman birer şifacı aslında. Mekanın bahçe işlerinden temizliğine, öğretmenliğinden meditasyon seanslarına kadar her şeyiyle uğraşıyorlar.

Naya Retreats’e gelecek olan ziyaretçileri 20’den fazla dinlendirici ve enerji verici program bekliyor. Bunlar arasında Nazım Hodo’nun önderliğinde gerçekleştirilen Deeksha (Dikşa) seansları ile psikolog ve reiki uzmanı Jarmo Weckmüller tarafından bütünlüğümüzü korumayı ve stresten uzak yaşamayı öğreten Yin-yang (dişi-erkek) yoga yer alıyor. Ludwig Lehner ise adım adım içinizdeki gerçek doğanızla bağlantı kurabileceğiniz ve içinizdeki saf varlığı hatırlayacağınız patanjalı yoga sutra seanslarını yürütüyor. Tüm bu çalışmaların eğitmenler için tek bir amacı var, o da katılımcıları "doğal kişiliklerine" kavuşturmak.

Misafirler burayı isterlerse günübirlik ziyaret edebiliyor. Ancak eğitmenlerin asıl istedikleri, en azından bir gece de olsa konaklamaları. Çünkü insan üzerindeki yoğun stresin atılmasının birkaç saatle mümkün olmayacağını düşünüyorlar. Sabah kalktıklarında kuşların aslında ne kadar güzel ve yüksek sesle öttüklerini burada hissedeceklerini söylüyorlar.
/images/100/0x0/55ea2ed0f018fbb8f8701cbf


Birbirinden farklı şekilde yapılan ama sonuçta aynı noktaya varan terapilerle, kişiye özel bir program hazırlanabiliyor. Reiki derslerinin seansı 150-350, yoga retreat 220 ve sezgisel masaj 130 YTL. İki kişilik bungalovlarda kişi başı konaklama 70 YTL. İsterseniz iki kişilik çadırlara kişi başı 40 YTL ödeyebilirsiniz. Fiyatlara sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil. Bazı programlara deneme amaçlı ücretsiz katılmak mümkün. Tel: (216) 382 45 98

Bugün Bekçi Murtaza sahneleniyor

Bu yıl üçüncü yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Adaları Kültür Sanat Festivali, bir haftadır tüm hızıyla devam ediyor. Eğer adalara bir gezinti yapma şansınız olacaksa, konserleri, söyleşileri ve tiyatroyu içinde barındıran bu güzel festivali kaçırmamanızı öneririz. Bugünkü program, saat 17.00’de Büyükada Turing İskele’de başlıyor. Cihan Demirci, Semih Poroy ve Kamil Masaracı, "Çok Kültürlülük ve Mizah" hakkındaki bir panele katılacak. 18.00’de Atatürk Meydanı’nda, Rusya Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi var. Ardından Semaver Kumpanya’nın "Bekçi Murtaza" adlı tiyatro oyununu izleyebilirsiniz. Yarın saat 17.00’de Princess Otel’de Firuzan söyleşisi gerçekleşecek. 21.30’da Atatürk Meydanı’nda Nilüfer’in konseri var.

Kağıtta levrek tavsiye edilir

Büyükada Princess Otel bünyesinde hizmet vermeye başlayan "gr.ile" kafe-bar, adaya farklı mekan kazandırmış. Art deco tarzı dekorasyonu ve müşterilerine sunduğu farklı lezzetleriyle dikkat çekiyor. New York/Nouvelle Cuisine ve suşi bar spesiyallerinin dışında, yufkaya sarılmış sebzeli karides ve kağıtta levrek tavsiye edilir. Yaz-kış hizmet verecek olan restoranda gündüzleri klasik müzik, geceleri ise Fransız chansonları çalıyor. Rezervasyon tel : (216) 382 27 77 - 382 16 31

NAKİ BEY’İN BUNGALOVLARI

24 yıldır plaj olarak hizmet veren Naki Bey, bu yıl kendini yeniledi ve müşterilerine artık konaklama imkanı da sağlıyor. Vapur veya deniz otobüsü ile Büyükada’ya ulaştıktan sonra, iskeleden ücretsiz servis yapan Naki Bey teknesini kullanabilirsiniz. Dileyen 15 dakikalık bir yürüyüş ile de ulaşabilir. Televizyonu, sıcak suyu ve verandasında şezlongları bulunan iki kişilik bungalovların ücreti 125 YTL. Tüm gün plajın ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer sabah saatlerinde buraya vardıysanız, 6 YTL karşılığında klasik bir Türk kahvaltısı edebilirsiniz. Tel: (216) 382 45 01
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!