Bütünlüğümüz bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Bütünlüğümüz bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

Taraf’tan ayrılanlardan biri de deneyimli gazeteci Neşe Düzel... Düzel, ilk çıktığı günden beri gazetede olup bitenleri, “Bütünlüğümüzün bozulmasının sonucu” diye yorumladı.“Siyasi bir neden aramak boşuna!”

Haberin Devamı

İstifa haberinin internete düştüğü saatlerde konuşurken Düzel’in olup bitenlere ne kadar üzüldüğü sesinden belliydi. Belli ki patrondan yöneticilerine, yazarından muhabirine Taraf’ta hiç kimsenin istemediği bir noktaya gelinmişti.

İLİŞKİSİZLİK HASIL OLDU

Peki ama neden ve nasıl? Düzel’in yanıtı şöyle: “Biz hep birlikte çıktık yola. Muhabir, yazar, yönetici ve tabii patron. Epey sarsıntılar oldu bugüne kadar ama atlattık. Bu süreçte herkes maddi manevi fedakârlıkta bulunarak elinden geleni yaptı. Ben gelinen noktayı patronla yönetim arasında son dönemdeki kopukluğa, iletişimsizliğe bağlıyorum. Patronla yayın müdürü arasında bir ilişkisizlik hasıl oldu. Tabii onca badireden, maddi sorundan sonra bir yorgunluk, karşılıklı yıpranmışlık da söz konusu olabilir. Sonuçta bütünlüğümüz bozuldu.”

Haberin Devamı

ARSLAN GİBİSİ GELMEZ

Düzel, ‘dürüstlük ve vicdan’ adına şunları ekleme gereğini duyduğunu söyledi: “Başar (Arslan) Bey gibi bir patron bir daha gelmez bu Babıâli’ye. Şu içinde bulunduğumuz dönemde çok büyük risk aldı. Kimsenin cesaret edemediğine cesaret etti. İşverenlerin ilan vermeye çekindiği bir gazete Taraf. Ona rağmen fedakârca devam etti...”

HİÇ MÜDAHALE ETMEDİ

En fazla merak edilen soruya, istifaların arkasında siyasi bir neden bulunup bulunmadığına Düzel’in yanıtı netti: “Kesinlikle hayır. Başar Bey’den yalnız son dönemde değil, hiçbir zaman bu minvalde bir şey duymadım. Daha iki gün önce beraberdik. Aleyhinde konuşmak vicdanımı yaralar, büyük haksızlık olur. Keza, çok yakınım olan Ahmet Altan’dan da o yönde bir şey işitmedim. Bizim bilmediğimiz bir şey varsa zaten yakında gazetenin tavrına, manşetlerine yansır... Ama ben öyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.”

TARAF DEVAM ETSİN

Bundan sonrasına ilişkinse Düzel’in beklentisi şu: “Her işte bir hayır vardır. Çok istiyorum Taraf devam etsin. Çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Taraf gibi bir gazeteye hakikaten ihtiyaç var Türkiye’de. Ama bir yandan da hal ve gidişat ortada. Babıâli daha epey sarsılacak gibi geliyor bana.”

KULİS

Çongar’ı istemedi

Haberin Devamı

İstifalara ilişkin Taraf’ın içinden kulağımıza çalınan gerekçe şu: Patron Başar Arslan, Ahmet Altan’ın gazetenin idaresine daha fazla müdahil olmasını istedi. Altan ise zaten yeterince müdahil olduğunu, her gün yazı yazdığını, ayrıca yeni kitabına odaklanmak istediği için daha fazlasını yapamayacağını söyledi. Mutabakat sağlanamayınca Altan, bu kez görevini Yasemin Çongar’a devredip köşesine çekilebileceğini söyledi. Ancak Arslan bu öneriyi uygun bulmadı. Önerinin reddedilmesini bir güvensizlik belirtisi olarak yorumlayan ikili, istifa kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!