Butik hamburgerin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Butik hamburgerin en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 11:57

Hamburger dediğiniz, iki ekmeğin arasına konan köfteden ibaret değil. En azından iyisinin peşindeyseniz. Bu hafta zincir restoranları işin dışında bırakıp, butik hamburgerin en iyi 10 adresini seçtik. Listemize hamburger hazırlamayı sanat haline getirmiş mekanlar girdi. İşte listemiz.

LİSTE

1. Gourmet Burger Kitchen / İSTANBUL
2. Dükkan / İSTANBUL
3. Günaydın / İSTANBUL
4. Numnum / İSTANBUL
5. Fol / İSTANBUL
6. Butcha Steak House / ANKARA
7. Gel Tad Burger / İZMİR
8. Big Chefs / ANKARA
9. Kırıntı / İSTANBUL
10. Susam / İSTANBUL

1. GOURMET BURGER KITCHEN
Lav taşlı ızgarada pişiyor


Londra merkezli markanın İstanbul’da iki şubesi (Kanyon AVM ve Nişantaşı) var. Hamburger ekmeği yaş maya hamurundan, hamburger köftesi ise Gönen yöresinin dana etinden yapılıyor. 15 gün dinlendirilen et, yağ ve sinirleri çıkarıldıktan sonra kullanılıyor. Tüm hamburgerler kendi özel reçeteleriyle üretilen domates sosu bazlı relish sosla hazırlanıyor. Menüde dana, tavuk, vejetaryen ve spesiyal olmak üzere 4 ana kategoride 28 çeşit hamburger var. Junior (120 gram), regular (net 180 gram) boy olarak servis ediliyor. Çocuklara sliders denen, üç mini boy burger veriliyor. Hamburgerler, özel üretim lav taşlı ızgarada pişiriliyor. Fiyatları 11.90-17.90 TL arasında. Ocak ayında Time Out İstanbul okurları tarafından yapılan oylamada en iyi burger kategorisinde birincilik aldı. www.gbk.com.tr

2. DÜKKAN
Etin lezzeti ön planda


İstanbul’da toplam 5 şubesi var. 10 çeşit hamburger yapıyorlar. Köfteler, Dükkan’ın İzmit’teki çiftliğinde doğal şartlarda yetiştirilen düve (genç dişi sığır) etine tuz ve karabiber katılarak hazırlanıyor. Kömür ateşinde pişiriliyor. Etin lezzetinin ön planda olması için sos alternatifi pek bulunmuyor. Tereyağlı, Dükkan ve dev burger çeşitleri özellikle tavsiye edilir. Servis, yağlı kağıtta tabaksız yapıyor. Fiyatlar 7.5-29 TL arasında. Tel: (216) 470 97 77 (Ataşehir)

3. GÜNAYDIN
Karabiber Küba’dan


21 şubeden oluşan Günaydın Et Lokantaları zincirinin İstinye Park, Etiler ve Bostancı Steak House Kasap’larıyla Şaşkınbakkal’daki Burger House şubelerinde hamburger servisi yapılıyor. 16 çeşit hamburger var. Danadan elde edilen antrikot, kaburga ve flank etlerinin karışımı, Küba’dan gelen taze karabiber ve deniz tuzu kullanılarak hazırlanan hamburgerler ızgarada pişiyor. 4 ayrı porsiyon seçeneği var. Mini burgerler 75 gram ve porsiyonunda 3 tane var. Hamburgerler ayrıca 150, 200 ve 450 gramlık hazırlanıyor. Yanında özel yapım soslar ve patatesle sevis ediliyor. Fiyatları 15-20 TL arasında. www.gunaydınkasap.com.tr

4. NUMNUM
Servis sepette yapılıyor


Hamburgerler, Balıkesir’in erkek danasının kürek kısmından alınan, sinirleri tek tek ayıklanmış etlerin iki kez çekilmesi ve buna çok az zeytinyağı eklenerek, 200 gramlık köfteler halinde elle şekillendirilmesiyle hazırlanıyor. Menüsündeki 9 çeşit var. Kendilerine özgü baharat ve soslarla sunuluyor. Barbekü soslu Hickory Barbeque Burger, acılı jalepeno salsalı, chili mayonezli Ranchero, mozarella ve fesleğenli domates soslu Caprise Burger, kimyon, yenibahar, soğan, hafif sarımsak, biraz acılı domates soslu Alaturka Burger bunlardan sadece birkaçı. Alaturka Burger dışındakiyler sepette servis ediliyor. Fiyatlar 17.25- 18.75 TL arasında. İstanbul’da 5, Ankara’daki iki şubesi var. www.numnum.com.tr

FOL
Balık burger bile var


Dana etinden 18 çeşit hamburger yapılıyor. Bütün antrikot tuz ve karabiberle çok az yoğurularak hazırlanıyor. Ayrıca 3 çeşit tavuklu ve yine 3 çeşit balıklı seçenekleri var. Hamburgerler pişmeden bekletilmiyor, sipariş edildikçe hazırlanıyor. Porcini mantarlı burger, füme peynirli ve füme etli burger en sevilenler arasında. Ekmekleriyle de iddialı. Karamelize soğan, dijon hardalı, organik biber ezmeleri, turşularla birlikte veriliyor. Kızarmış patates külahta sunuluyor. Fiyatları 11-19,5 TL arasında. Tel: (212) 244 00 48.

BUTCHA STEAK HOUSE
Sos isteğe bağlı


Trakya’dan gelen ve dinlendirilen dananın kaburga etinden yapılıyor. Kendi karışımları olan baharattan, etin tadını baskılamayacak kadar ekleniyor. 7 çeşit var. Kömür ızgarasında pişirilip, yine kendi ürettikleri hamburger ekmeğine konarak servis ediliyor. Barbekü sosu veya rokfordan elde edilen soslar istenirse kullanılıyor. Büyük parçalar halinde kızartılan patatesle birlikte yiyebilirsiniz. Hepsini fiyatı 17 TL. www.butcha.com.tr

GEL TAT BURGER
26 yıllık klasik


İzmir Karşıyaka’da 26 yıldır hizmet veriyor. Kırk kişilik mekanda sucuklu, çemenli, sebzeli ve tavuklu çeşitleri de var. Köfte başta olmak üzere ketçap ve mayonezi bile kendileri hazırlıyor. Tel: (323) 368 22 73.

BIG CHEFS
Her biri 250 gram


Hamburgeri dananın sinirsiz, yağsız ön kol etine, yine yağsız kuzu eti, tereyağ, karabiber ve tuz ekleyerek yapıyorlar. Köfteleri oldukça büyük, 250 gram. Hamburger ekmeklerini de kendileri yoğuruyor. Yeşillik, soğan, turşu, domates, sote mantar, kabuklu veya kabuksuz kızarmış patatesle servis ediliyor. Avakadolu, peynirli, tex-mex, big big burger tercihler arasında yer alıyor. Fiyatları 17-18 TL arasında. www.bigchefs.com.tr

KIRINTI
İki katlı hamburger


İstanbul’da 4 şubesi var. Menüsünde 21 çeşit burger bulunuyor. Dinlendirilmiş bonfile ve dana kontrfile karışımına özel baharat eklenerek hazırlanıyor. Pişirme esnasında kömür lezzeti veren özel griller kullanıyorlar. Menüde balıklı, sucuklu, baconlu, tavuk etli, hindili seçenekler de var. 90 ve 160 gramdan oluşan 2 çeşit burger köftesi kullanılıyor. Çocuklara hitap eden burgerler pilav, patates kızartması, Akdeniz yeşilliği ile birlikte servis ediliyor. 90 gramlık burgerlerin fiyatı 12, 160 gramlık burgerler 17, 320 gramlık büyük burger köftesinden oluşan 2 katlılarsa 24 lira. Tel: (212) 257 67 27

SUSAM
24 saat açık


Hamburgerin köftesi dananın yağsız, boşluk ve kaburga etine karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz ve yumurta katılmasıyla hazırlanıyor. Domates salçası, acı ve tatlı baharatlar, margarin, süt, buğday nişastasıyla kaynatılarak hazırlanan özel sosu köftenin üzerine sürülerek servis ediliyor. Hamburgenin içine ayrıca yeşillik, turşu, mayonez de konuyor. Fiyatı gayet makul, 4 TL. Üzerine kaşar konursa 5, füme dille verilirse 6 TL. Çift köfteliler ise 8 TL. 24 saat açık restoranın gece de müşterisi çok oluyor. Tel: (212) 263 54 30
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!