Bursalı Clio Avrupa’nın Mazda MX-5 Japonya’nın en iyisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Bursalı Clio Avrupa’nın Mazda MX-5 Japonya’nın en iyisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2005 00:00

Avrupa’nın en prestijli ödülü olarak kabul edilen ‘Car of The Year’ı (COTY), Bursa’da üretilecek yeni Renault Clio kazanırken, Mazda MX-5 ise Japonya’da yılın otomobili seçildi.

Otomotiv dünyasının Oscar’ı olarak kabul edilen COTY, 22 ülkeden uzman gazetecilerin oluşturduğu 58 jüri üyesinin oylarıyla verildi. Oylama sonucunda 256 puanla birinci olan Renault Clio III modelini, 251 puan alan Volkswagen Passat izledi. BMW 3 Serisi ise 212 puanda kalarak, üçüncü oldu. Renault Clio, ilk kez satışa sunulduğu 1991 yılında Avrupa’da yılın otomobili seçilmişti. Tamamen yenilenen ve Avrupa’da yılın otomobili ödülünü kazanan Clio III’ün 3
/images/100/0x0/55ea8abaf018fbb8f886c22f
kapılı ve 5 kapılı modelleri Türkiye’de Oyak Renault Bursa tesislerinde üretilecek. Bursa, Fransa’daki Flins fabrikası ile birlikte bu yeni modelin üretileceği ikinci Renault üretim merkezi olacak. Seri üretime Şubat ayında başlanacak Clio III için Bursa fabrikasında 216 milyon Euro yatırım gerçekleştirildi.

Japon üretici Mazda ise MX-5 modeli ile Japonya’da ‘yılın otomobili’ seçildi. Yarışma sonuçlarına göre en yakın rakibinden yüzde 30 daha fazla oy alarak yarışmanın galibi olan Mazda MX-5’i, Toyota Lexus, BMW 3 Serisi, Honda Civic/Civic Hybrid, Suzuki Swift, Citroen C4, Peugeot 407, Mercedes-Benz A Serisi, Nissan Note ve Mitsubishi Outlander izliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!