Bülent Ersoy o fotoğrafı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Bülent Ersoy o fotoğrafı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 15:02

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne 18 yıl önce yerleşen ve iki hafta önce geçirdiği beyin ve mide kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastaneden taburcu olan Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Nigar Uluerer, sanat dünyasında çok konuşulacak bir kitap yazdığını söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE ULUERER'İN ARŞİVİNDEN ÇOK KONUŞULACAK FOTOĞRAFLAR

Uluerer, iki yıldır kaleme aldığı ve ‘Yıldızlar da Söner’ adını vereceği kitabının sanat dünyasında ses getireceğini belirterek, sahnede yaşananları ve herkes tarafından doğru bilinenlerin aslında yanlış olduğunu günışığına çıkmamış fotoğraflarla anlatacağını söyledi. Uluerer, “Sanat dünyası ve bu dünyayı yakından takip edenlerin mutlaka gerçekleri bilmesi gerekir. Bu nedenle tanıkları da dahil olmak üzere yazdığım kitabın bazı kişilerde huzursuzluk yaratacağını biliyorum. Ancak bunlar bir gün mutlaka yazılmalıydı. Yaşım ilerledikçe sanatçının kendisini yıllarca alkışlayan, özveri ile destekleyen hayranından izleyicisinden birçok şeyi saklamaya hakkı olmadığını anladım. Bu nedenle şu anda ‘yıldız oldum’ diyen herkese önce vefanın ne olduğunu öğrenmelerini öneriyorum. Unutmasınlar ki her yıldız bir gün sönecek” diye konuştu.

ZEKİ MÜREN İLE BÜLENT ERSOY 

Haberin Devamı

Türk Sanat Müziği'nin iki ünlü ismi Zeki Müren ve Bülent Ersoy ile 1980 yılının Aralık ayında aynı sahneyi paylaştıklarını kaydeden Uluerer, iki sanatçının sahnede birbirlerini dudaklarından öperken çekilen ve samimi pozların yer aldığı fotoğrafların da kitabında yer alacağını söyledi. Uluerer, “Zeki ile Bülent çok yakın ilişki içindeydiler. Birçoğunun yan yana gelmez bile dedikleri iki sanatçı benimle aynı sahneye çıkarak, saatlerce birbirlerinden ayrılmamışlar, samimi pozlar vermişlerdi. Her ikisi ruhen birbirlerinden asla ayrılmadılar. Müren, Bülent’i zor günlerinde telefon ile sık sık arayıp moral verir, gittiği yoldan dönmemesini söylerdi” dedi.

“Zeki’yi sadece ölünce öptüm”

Bülent Ersoy, Zeki Müren ile dudak dudağa poz verdiği, ilk kez gün ışığına çıkan bu fotoğrafla ilgili olarak Vatan’a şu açıklamayı yaptı: “Nigar Uluerer’in doğum günüydü. Zeki Bey dudaklarını uzatınca ben de uzattım. Dudaklarımız kesinlikle birbirine değmedi, öpüşmedik. İkimizde profesyonel sanatçılarız. Sosyal ilişkilerde sevmek değil ama saygı duymak mecburiyetindeyiz. O gecede iki taraf birbirine saygı gösterdi. Normalda Zeki Bey’e dudaklarımı uzatmaya cüret edemem çünkü benim tarzım değildir. Zeki Bey ise öpüşmeyi çok sever. Zeki Bey’e duyduğum saygıdan ötürü dudaklarımı ona doğru uzattım. Kendimi çekemezdim. Zaten o öpücük his öpücüğü değil saygı öpücüğüydü. Sonuçta bu bir şov. Özelimde de öyle öpüşmeyi sevmem, tarzım değil. Birlikte olduğum insanlarla da mesafeliyimdir, vıcık vıcık olmayı hiç sevmem. Sanki küçülürmüşüm gibi gelir bana. Zeki Bey benim ustamdı ama birbirimizi sevmezdik. Buna rağmen öldüğünde morgda onu ilk ben gördüm ve yanaklarını öptüm. Buz gibiydi, gözünün rimelleri akmıştı. Yüzünü sevdim ve hakkımı helal ettim.”

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN'A SİTEM

Hastalığı nedeniyle sanatçı arkadaşları ve dostlarının kendisini aradığını belirten Uluerer, “Beni çok inciten ise yıllarca birlikte aynı sahneyi paylaştığım, elinden tuttuğum Ajda’nın beni sekreterine aratıp geçmiş olsun demeye çalışmasıydı. Sekreterine, ‘Ajda’nın elinde dolama mı çıktı?' deyip telefonu kapattım. Bir otuz saniyesini ayıramadı, insan hasta olunca dostunu düşmanını daha iyi tanıyor” dedi.

Bodrum İlçesi'ne bağlı Ortakent-Yahşi Beldesi'nde aldığı villada yaşayan ve iki hafta önce beyin ve mide kanaması geçiren 82 yaşındaki Nigar Uluerer, tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi'nden taburcu oldu. Villasına gelen Uluerer’i eski sinema sanatçılarından Melek Görgün ve komşuları karşıladı. Hastalığının duyulması üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil onlarca sanatçı arkadaşı ve dostu tarafından telefon yağmuruna tutulduğunu belirten Uluerer, “Hayatımda ilk defa bu kadar ağır hastalandım ve uzun süre hastanede kaldım. Hastanelik olduğumun duyulması üzerine onlarca sanatçı dostum ve hayranım hatta bakanlıktan arayıp bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordular. Beni hastalığım süresince en çok inciten ise yıllarca birlikte aynı sahneyi paylaştığım, elinden tuttuğum Ajda’nın beni sekreterine aratıp geçmiş olsun demeye çalışmasıydı. Sekreterine, ‘Ajda’nın elinde dolama mı çıktı?' deyip telefonu kapattım. Günlerce aylarca aynı sahneyi paylaştık, Dorio Moreno ile beni tanıştır diye günlerce yardım istediği günleri unutup bir otuz saniyesini ayıramadı, insan hasta olunca dostunu düşmanını daha iyi tanıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!