Güncelleme Tarihi:
28 yıl boyunca Şişli’deki Günay Restaurant’da unutulmaz gecelere imza atan Günay Tuncel, müdavimlerini artık Günay Balık Restaurant’da ağırlıyor.
Kuruçeşme’deki mekanın üst katını balık restoranı, alt katını disko olarak işleten Tuncay, bugün de orta katı Günay Meyhane adıyla hizmete sokacak. Alaturka müzik sevenler, cuma ve cumartesi günleri bu mekanda buluşacak.
Önce Harbiye, sonra Şişli’deki Günay Restaurant’la 28 yıl eğlence dünyasının içindesiniz. Ama çocuğunuz gibi olan bu mekanı geçtiğimiz aylarda devretmek zorunda kaldınız. Neden?
- Sağa sola çok borçlandım...
Ne kadar borçlandınız ki devredecek duruma geldiniz?
- Bir yıldır kiramı ödeyemez duruma gelmiştim. 500-600 bin YTL borcum birikmişti.
- Bakın, ben senelerdir çizgimden taviz vermedim. Bu yüzden çok boş kaldığım, çalışmadığım haftalar, günler oldu. Bedava çıkmak isteyen “A” kalitesinin dışında sanatçılardan teklifler aldım, yine de o mekanı açmadım. Sırf kalitemden ödün vermemek için... Sonra sanatçılar piyasa fiyatlarını çok yükseltmişti. Bu yüzden mekanı haftada bir gün açmak durumunda kaldık. Bu da ayda dört gün eder... Günay zaten 8 ay açık olan bir mekandı. Dolayısıyla bu, sekiz ayda sadece 32 gün çalıştığımız anlamına gelir. Bunun içine 5-10 gün de sanatçı bulup, koyamadığımızı düşünün, geriye 22 gün kalır. Koskoca bir mekanın yılda 22 gün çalışması sizce orayı kurtarır mı, döndürür mü? Bir de buna sanatçının istediği büyük paraları, kaliteden taviz vermemeyi ekleyin... Sanıldığı gibi öyle çok büyük paralar kazanmadım. Sonunda ne oldu, kazancım o dükkanı döndüremeyecek duruma geldi ve sağa sola borç yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden de devrettim.
Bunca yıldır hiç para kazanmamanız gerçekten çok tuhaf... Bir kere kişi başı fiyatınız çok fazlaydı, üstelik sanatçıların da sizden yarı fiyat aldıkları söylenir hep...
- Samimiyetime inanıyorsanız, gerçekten dışarıdan göründüğü gibi bir para kazanmadım. Ben mekanımda fiyat ayrıcalığı yapmıyordum. Mesela arka masalarda normal yemek yi-yenden normal fiyat alıyorsam, en ön masada havyar, karides yiyenden de aynı parayı alıyordum. Yaptığım yanlış buydu. Evet, sanatçılar benden yarım fiyat alıyorlardı ama yinede ödemekte güçlük çekiyordum.
Peki, anladığım kadarıyla Günay’dan ceketinizi alıp çıktınız. Yüreğiniz sızladı mı?
- Yok... Çünkü son yıllarda çok mağdur duruma düşmüştüm. Mekanı borçlarıma karşı devretmek bana bir kurtuluş gibi geldi. Inan ki hiç üzülmedim. Tabii ki orada çok anılarım var.
Bu kez balık restoranı açtınız. Neden balık peki?
- Şef arkadaşım balık restoranı açmış, çalıştırmıştı. Onun bu yöndeki tecrübesine dayanarak böyle bir balık restoranı açalım dedik.
Kaç para harcadınız buraya?
Kaç ay oldu açalı?
- 6 ay...
Nedir durum?
- Tabii ekonomik kriz bizi de etkiledi. Bir de Şişli’deki Günay’ın fiyat politikasından dolayı insanlar biraz da buraya gelmeye korkuyor. Halbuki burada yemek, içmek çok ucuz...
Günay’la, Günay Balık arasındaki fiyat farkı nedir?
- Şişli’deki Günay’a gelen, son zamanlarda kişi başı 400-500 lira veriyordu. Hatta Sezen Aksu’nun sahne aldığı dönemlerde bu fiyat kişi başına bin YTL kadar çıkıyordu. Ama ben bu fiyatı alırken, müşterilere söylüyordum. Hepsi de bu paranın bilincinde gelip, eğleniyordu. Buraya ise yine çok kaliteli müşteriler geliyor ve kişi başı ödenen fiyat ortalama 75 YTL. Bir de alt katımızda diskoteğimiz var. Burada gelip balık yiyen müşteri, diskoya inerse o zaman 100 YTL ödüyor. Hafta içi fiyatımız bu. Hafta sonu fiyatımız ise 120 YTL... Diskoya inmeyecekse, sadece balık yiyecekse, dediğim gibi kişi başı 75... Bu da gayet makul bir rakam. Çizgimde olan balık restoranlarının fiyatları ise kişi başı 100 YTL’nin üzerinde.