Bu yazın en popüler 10 kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Bu yazın en popüler 10 kokteyli
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2005 00:00

Düşük alkol oranları ile gündüz saatlerinde de rahatlıkla içilebilen kokteyller, sıcak yaz aylarının en havalı içkileri. Kokteyl yarışmaları bile ağırlıklı olarak bu mevsimde düzenleniyor. Genellikle kokteyllerin isimleri yaratıcıları olan barmenlerle birlikte anılıyor.İçkinin lezzeti barmenden barmene deÄŸiÅŸiyor. Ä°yi bir kokteylde lezzet kadar doÄŸru bardak ve aksesuvar kullanımı da önem kazanıyor. Bu hafta jüri üyelerimize geçmekte olan yazın en iyi kokteyllerini sorduk. Ä°ÅŸte bu yazın en favori kokteylleri ve içebileceÄŸiniz adresler.EN Ä°YÄ° 101. Mojito - ÇeÅŸme Sheraton 2. Trip To Nature - Mövenpick3. Cosmopolitan - Reina4. Frozen viÅŸne votka - Sortie5. Frozen Margarita - Hillside Su6. Green Demon - Penthouse7. Beyazıt - Fontana 8. Akvaryum - The Marmara Bodrum9. Satsuma Caiproska - Changa10. Kısmet Marina Special - Kısmet OtelMOJÄ°TO - ÇEÅžME SHERATONPlajda akÅŸamüstü içkisiEge Bölgesi’nde birincilikleri bulunan sekiz yıllık barmen Ahmet Onay’ın hazırladığı Mojito, gündüz plajda güneÅŸlenip denize girenlerin akÅŸamüstü içeceÄŸi olarak dikkat çekiyor. Son dört yıldır ÇeÅŸme Sheraton Otel’de barmenlik yapan Ahmet Onay, Mojito’yu 4 cl Bacardi light, 1 cl taze limon suyu, taze nane ve soda ile hazırlıyor. Bir kadeh Mojito’nun fiyatı 20 YTL. Sıcak yaz günlerinde tercih edilen içkiler arasında ilk sırada yer alıyor. Tel: (232) 723 12 40.TRIP TO NATURE - MÖVENPICKTürkiye birinciliÄŸi varTrip To Nature, geçen hafta Binboa Vodka ve Türkiye Barmenler DerneÄŸi’nin birlikte düzenlediÄŸi Binboa Kokteyl Yarışması’nda birinci oldu. Kokteylin sahibi Ä°stanbul Maslak’taki Mövenpick Hotel’in barı BarAdoX’da barmenlik yapan Ali Rıza Yalçın. Kokteyl Binboa Votka, Tekel nane likörü, moon in muz ÅŸurup, tatlı-ekÅŸi sos, mango suyu, lime limon ve elmanın buz ile çalkalanması ile hazırlanıyor. Long drink bardaklarda servis ediliyor. Türkiye’nin en iyi kokteyli seçilen Trip to Nature’ı Mövenpick Hotel Istanbul’un barı BarAdoX’da 08.00 - 02.00 saatleri arasında deneyebilirsiniz. Fiyatı 25 YTL. Tel: (212) 319 29 29COSMOPOLÄ°TAN - REINAEn tanınmış kokteyllerdenCosmopolitan, kokteyl sevenlerin iyi bildiÄŸi bir kokteyl. İçinde votka, Cointreau, limon suyu ve kızılcık suyu bulunuyor. Malzemeler karıştırıldıktan sonra martini bardağıyla servis ediliyor. Ä°stanbul KuruçeÅŸme’deki Reina’da, Bülent Ä°zgi tarafından hazırlanan bu kokteyli her mevsimde içmek mümkün fakat Reina kulüp müdürü Erkan Ãœnal, Cosmopolitan’ın yazın daha çok tercih edildiÄŸini söylüyor. Cosmopolitan gece içkisi deÄŸil, bir akÅŸamüstü içkisi. Kokteyli Reina’da 18.00’den 04.00’e kadar içebilirsiniz. Fiyatı 16 YTL. Tel: (212) 259 59 19FROZEN VÄ°ÅžNE VOTKA - SORTIEYaz kış içebilirsinizFrozen (buzlu) viÅŸne votka, Sortie müdürü Fahri ÇaÄŸlayan’ın tasarladığı bir kokteyl. Barmen Vedat Etiz, taze viÅŸne ve votka ile hazırlıyor kokteyli. Mekan, alışılanın aksine frozen içkileri kış kokteyli olarak tanımlasa da, frozen viÅŸne votkayı Sortie’de her mevsim içebilirsiniz. Bir kadeh kokteylin fiyatı 20 YTL. Ä°stanbul KuruçeÅŸme’deki Sortie’ye gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Tel: (212) 327 85 85 FROZEN MARGARÄ°TA - HILLSIDE SUGüney Amerika menÅŸeliAntalya Hillside Su Otel’in en popüler kokteyli, bir Güney Amerika lezzeti olan Frozen Margarita. 10 yıllık mesleki tecrübeye sahip barmen Volkan Uslu’nun usta ellerinde hazırlanan kokteyl, Akdeniz sıcağında buz gibi serinlik hissi yaratıyor. Dubai ve Almanya’da beÅŸ yıldızlı turistik tesislerde deneyimi bulunan Uslu, Frozen Margarita’nın mevsim meyveleri eÅŸliÄŸinde içilmesini tavsiye ediyor. 4cl tekila, 2cl cointreau likör, taze meyve parçaları, kokteyle konulan meyvenin ÅŸurubu ve buz parçacıklarının sırasıyla blender’a atılarak karıştırılmasıyla oluÅŸuyor. Barmen Uslu, ‘Frozen Margarita, ayaklı margarita bardağında, körüksüz ve geniÅŸ ağızlı pipetle içilmeli’ diyor. Fiyatı 9 YTL. Tel: (242) 249 07 00GREEN DEMON - PENTHOUSEÃœye olmayan içemezÄ°stanbul Gayrettepe’deki Sürmeli Otel’in en üst katında bulunan Penthouse’un Green Demon’ı çok seviliyor. Kokteylin içinde beyaz rom, kavun likörü, votka, esmer ÅŸeker, yeÅŸil limon ve lime var. İçkiyi barmenlerden Ufuk ve Koray hazırlıyor. Green Demon yazlık bir içki ama kışın da malzemesi bulunabildiÄŸi için her mevsimde içiliyor. Fakat kavun tadı yazı hatırlattığı için yazın daha çok raÄŸbet görüyor. Green Demon’ın fiyatı 25 YTL. Penthouse çarÅŸamba, cuma ve cumartesi günleri hizmet veriyor. Kulübe girebilmek için kulüp veri tabanında olmanız gerekiyor, veri tabanına girebilmek için de baÅŸvurmanız lazım. Tel: (212) 243 81 43BEYAZIT - FONTANAGündüz içmeniz öneriliyorÄ°zmir ve Ege Bölgesi’ndeki çeÅŸitli barlarda 12 yıldır barmenlik yapan Muzaffer Elgin tarafından, ÇeÅŸme Fontana’da hazırlanan Beyazıt, yazın favori içkileri arasında. 4 cl Absolut votka, 4 cl Cardinal Melon, sprite, 1-2 damla limon suyu, long bardakta bol buz ve limonla servis ediliyor. Tatlı, ekÅŸi arası bir lezzeti var. Alkol oranı düşük. Özellikle gündüz öneriliyor. Kadehi 20 YTL. Tel: (232) 717 08 60.AKVARYUM - THE MARMARA BODRUMAlkol oranı düşükBodrum’daki The Marmara Otel’in barında yapılan Akvaryum, bar müdürü Mahmut Öztop’un reçetesi. Kokteyl yarışmalarından birçok ödülü bulunan 27 yaşındaki Öztop’un, altı yıl önce hazırladığı Akvaryum’u, yerli ve yabancı turistler çok seviyor. İçinde votka, elma suyu, kayısı likörü, Bodrum mandalinası suyu var. Tüm bunların karışımından elde edilen ödüllü kokteyl, yaklaşık 12 dakika bekletildikten sonra Mumcular Ovası’nın asmalarından elde edilen üzümle servis ediliyor. Buzlu olarak sunulan kokteylin alkol oranı çok düşük. Tel: (252) 313 81 30 SATSUMA CAÄ°PROSKA - CHANGABodrum pazarında yaratıldıSatsuma Caiproska, Ä°stanbul Taksim’deki Changa’nın ortakları Tarık M. Bayazıt ve SavaÅŸ Ertunç’un icadı. Bir mavi yolculuk sırasında Bodrum pazarından yaptıkları meyve-sebze alışveriÅŸi sırasında ortaya çıkmış. İçkiyi yaratan ve ismini veren SavaÅŸ Ertunç. Kendileri içmekten vazgeçemeyince, bar listesine eklemiÅŸler. Kokteyl, Bodrum mandalinası ve satsuma mandalinasının ÅŸeker ÅŸurubu ile iyice ezilmesinden sonra üzerine limon suyu, votka ve kırılmış buz eklenip sallanarak karıştırılmasıyla elde ediliyor. Gaia & Gino markası için tasarlanan ‘Liquids’ serisinden uzun ve geniÅŸ bardaklara konulup ince bir dilim bergamut ile servis ediliyor. Kubilay Sezgin’in hazırladığı Satsuma Caiproska, restoranda uzun zamandan beri en çok satılan kokteyl. Alkolsüz olanı da yapılıyor. Fiyatı alkollü 20, alkolsüz 12 YTL. Tel: (212) 251 70 64 KISMET MARÄ°N SPECIAL - KISMET OTEL MARÄ°NA BARYemek öncesi iÅŸtah açıcıKuÅŸadası’ndaki Kısmet Otel Marina Bar’ın en ünlü kokteyli, Kısmet Marin Special. Barmen Osman Ãœstüngün’ün icadı. 25 yıldır aynı tesiste barmenlik yapan Ãœstüngün, kokteylini ilk defa 3 yıl önce, serinlemek isteyen bir Ä°sviçrelinin talebi üzerine yapmış. Bacardi, Malibu, ananas suyu, Grenadin ve taze sıkılmış portakaldan yapılan Kısmet Marin Special’ın en önemli özelliÄŸi, yazın serinletici ve ferahlatıcı bir etki yapması. Tropikal bir kokteyl. Yemek öncesi iÅŸtah açıcı. Salatalık, kokteyl zeytini, mısır cipsi veya Çin böreÄŸi, kobe tavuk, mitit köfte ile servis ediliyor. Tel: (256) 618 12 90Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!