Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00
Rengarenk kokteyller, hem canlı görüntüleri hem de düşük alkol oranları nedeniyle yaz aylarında en fazla tercih edilen içkiler oluyor. Tarifler her yaz değişiklik gösteriyor. Bir yıl nar suyu ile yapılan kokteyller popülerken ertesi yıl böğürtlen öne çıkıyor.
Elbette mojito gibi üstüste birkaç yıl tahtını kimselere kaptırmayanlar var. Kokteyllerin yapıldığı yazlık mekanlara da her yıl yenileri ekleniyor. Tüm bu hareketlilik nedeniyle en iyi adresleri her yaz yeniden tespit ediyoruz. İşte 2006 yazının en iyi kokteyllerini içebileceğiniz mekanlar.
EN İYİ 101. Nu Teras - İSTANBUL
2. Buz Bar - İSTANBUL
3. Bebek Bar - İSTANBUL
4. Reina - İSTANBUL
5. Anjelique - İSTANBUL
6. Maki Otel - BODRUM
7. Ally - ANTALYA
8. Swissotel Roof Garden - İSTANBUL
9. Mikla - İSTANBUL
10. Rouge - ÇEŞME
NU TERASNu fizz’i mutlaka deneyin
Mekan 2001’de açıldı. Tepebaşı’ndan tüm Haliç’i izleyebiliyorsunuz. Özellikle gün batımında muhteşem. Oturma düzeninde 110, ayakta 600 kişi kapasiteli. Barı 23.00-04.00 arası açık. Gitmeden önce rezervasyon yaptırsanız iyi olur. DJ’ler güncel, rock, R&B ve pop müzik çalıyor. Bar şefi Barış Yalçın. Barmenler Erdem Güner, Adnan Akyıldız ve Ahmet Kurçeren. Jüri üyelerimiz Nu Teras’ta Nu fizz ve mojito içmenizi tavsiye ediyor. Nu fizz’in içinde zencefilli ve frambuazlı limonata, cin ve soda var. Fiyatı 18 YTL. Mojito ise mojito mix, lime, Bacardi rom ve Sprite ile yapılıyor. Onu da 18 YTL’ye içebilirsiniz. Tel: (212) 243 60 70
BUZ BAR00.30-03.00 arası hareketli
Bu yaz Kuruçeşme Sortie’nin içinde hizmet veriyor. 18.00-05.00 arası açık. Yeni düzenleme dolayısıyla müziğin sesi 02.30’da kısılıyor. Türk ve yabancı popüler müzik çalınıyor. En hareketli olduğu saatler 00.30-03.00 arası. Bardan Serkan Polat sorumlu. Jüri üyeleri Buz Bar’ın mojitosunu ve Buz martinisini tavsiye ediyor. İçinde nane yaprağı, rom, limon suyu, lime ve esmer şeker var. Buz Martini ise votka ve sek martini ile yapılıyor. En son üstüne taze kekik yaprakları ve 2 dal taze kekik konuluyor. Hıncal Uluç, Beyazıt Öztürk, İpek Tuzcuoğlu, Deniz Akkaya ve Erdal Acar gibi müdavimleri var. Kokteyl fiyatları 25 YTL. Tel: (212) 327 85 85
BEBEK BARKendi adını taşıyan kokteyl
Boğaz’ın en eski mekanlarından. 1987’den bu yana Bebek Otel içinde hizmet veriyor. Yazın içeride 100, dışarıda 50 kişilik yer var. Sabah 07.30’da açılıyor, gece 01.00’e kadar kapanmıyor. Canlı müzik yok, fon müziği olarak caz çalınıyor. Yazın 20.00’den sonra çok yoğun oluyor. Bardan Uğur Ogan sorumlu. Jüri üyelerimiz Bebek kokteyli denemenizi öneriyor. İçine Bacardi rom, Absolut votka, gül likörü, portakal suyu, nar şurubu ve kiraz likörü konuyor. Fiyatı 24 YTL. Mehmet Barlas, Hasan Pulur, Güngör Uras gibi müdavimleri var. Tel: (212) 358 20 00.
REİNA4 bin 500 kişi kapasiteli
Kuruçeşme’de 2001’den bu yana hizmet veriyor.Yazın club ve restoran olarak toplam 4500 kişiyi ağırlayabiliyor. 19.00-04.00 arası açık. Restoran bölümünde
yemek müziklerine yer verilirken, club kısmında, popüler dünya müziklerinin Türkçe ve yabancı dillerdeki örnekleri çalınıyor. 24.30 itibariyle mekan en hareketli saatlere giriyor. Bardan Doğan Arslan sorumlu. Mojito ve bloody mary’nin tadına bakmanız tavsiye edilir. Mojito, Bacardi, taze nane, esmer şeker, lime suyu ve yeşil limon ile yapılıyor. Bloody mary’de votka, taze domates suyu, limon suyu, Tobasco-Wherchester sos var. Kokteyl fiyatları 25 YTL. Tel: (212) 259 59 21
ANJELİQUEBeş barmen çalışıyor
Ortaköy’deki Anjelique’in şahane bir Boğaz manzarası var. 18.00- 04.00 arası açık. DJ Doruk, gece boyunca popüler parçalar çalıyor. House müzik de dinleyebilirsiniz. En hareketli saatleri 23.00-02.00 arası. 1500 kişi kapasiteli. Barmenleri; Erdal Keleş, Metin Tayfur, Serdin Karasu, Serdar Alver ve Hakan Çelik. İstanbul’da en iyi mojito yapan yerlerden biri. Servis uzun bardakla yapılıyor. Fiyatı 23 YTL. Yalın, Kenan Doğulu, Ajda Pekkan gibi ünlü müdavimleri var. Tel: (212) 327 28 44 - 45
MAKİ OTELÖğle sıcağında margarita
Bodrum Göltürkbükü’nde hizmet veren Maki Otel ve Beach Club, bu yazın en popüler yerlerinden biri. Bardan Mehmet Ali Öksüz sorumlu. Jüri üyelerimiz Maki’nin frozen margarita’sını tavsiye ediyor. İçinde taze ananas, böğürtlen, buz, ananas suyu, şeker suyu ve tekila var. Bar sahilde, iskelenin üzerinde. Gidenler frozen margarita’yı günün en sıcak saatlerinde içmeyi tercih ediyor. Beach Club’ın kapasitesi 1000 kişi. Sabahları klasik müzik, öğle saatlerinde lounge ve yabancı müzik çalıyor. Kokteylin fiyatı 25 YTL. Mekanın en hareketli saatleri 16.00-19.00 arası. Tel: (252) 377 61 05.
ALLYDans etmekten yorulanlara
Antalya’nın en ünlü gece kulüplerinden biri. Kaleiçi’nde bulunuyor. İşletmeciliğini Adnan Tosun yapıyor. 2 bin 500 kişi kapasiteli. Gece 01.00’den sonra hareketleniyor. Bardan Murat Tezcan sorumlu. Sun of Olympos adlı kokteyli denemenizi öneriyoruz. Fiyatı 30 YTL. Dans etmekten yorgun düşenleri serinlettiği söyleniyor. İçinde Bacardi rom, vanilya ve portakal likörü, portakal suyu ile nar şurubu var. Buzla karıştırıldıktan sonra servis ediliyor. Tel: (242) 244 77 04
ROOF GARDEN RESTORAN & BARTürkiye birincisi barmen
Maçka Swissotel içindeki mekanın restoranı 80, barı 60 kişi kapasiteli. Bar, gece 01.30’a kadar hizmet veriyor. Ağırlıklı olarak caz müzik çalınıyor. En hareketli olduğu saatler 18.00 - 23.00 arası. Barmen Güven Yerlikaya, 2001 Türkiye Kokteyl Şampiyonası Birincisi. Jüri üyelerimiz frozen margarita içmenizi tavsiye ediyor. İçinde tekila, Cointreau, tatlı ekşi sos var. Aroma katmak amacıyla meyveli Monin şurup ve taze meyve ilave ediliyor. Fiyatı 30 YTL. Tel: (212) 326 11 00 / 3305
MİKLARezervasyonsuz gitmeyin
Tepebaşı’ndaki The Marmara Pera’nın en üst katında bulunuyor. 150 kişilik bir mekan. Rezervasyonu 12.00-18.00 arasında yaptırmak gerekiyor. 18.30-02.00 arası hizmet veriyor, pazar günleri kapalı. Ağırlıklı olarak caz müzik çalınıyor. 20.00 itibariyle yoğunluk başlıyor. Barmenler; Rufi Yalın, Gönenç Menteşe ve Soner Sezer. Mikla’nın frozen margarita’sını denemenizi öneriyoruz. İçinde tekila, Cointreau, margarita mix ve kırık buz bulunuyor. Pink mojito’nun da tadına bakabilirsiniz. Kokteyl fiyatları 22- 24 YTL arasında. Tel: (212) 293 56 56.
ROUGEYemek sonrası için
Çeşme Ilıca, Yıldızburnu mevkiinde bulunuyor. Sahipleri Ümit Özgünter, Murat Alp İskender ve Gökhan Özden. Barmen Aytekin Acar’ın hazırladığı karpuzlu Rouge kokteyli müşterilerin gözde içeceği. Kapasitesi 100 kişi. Haftanın her günü 14.00- 05.00 arası açık. Ilıca Plajı’na bakıyor. Saatlere göre değişen müzik tercihi genellikle Latin, soft, lounge tarzında. En hareketli olduğu saatler 22.00-02.00 arası. Kokteyllerin fiyatı 14-20 YTL arasında. Müdavimleri arasında Serdar Ortaç, Nurgül Yeşilçay, Cem Özer var. Karpuzlu Rouge kokteyli, taze karpuz, kavun, Campari, muz likörü ve kivi likörü ile yapılıyor. Yüzde 40 alkol oranına sahip. Yemek sonrası tercih ediliyor. Fiyatı 20 YTL. Tel: (232) 723 46 42