Bu topraklara neyi ektik de bugün hasat zamanı

Güncelleme Tarihi:

Bu topraklara neyi ektik de bugün hasat zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Bu hafta Cumhuriyet tarihinde ilk kez ‘Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs’ suçlarını işlediği iddiasıyla bir genelkurmay başkanı tutuklandı

Haberin Devamı

Bu aralar yakın çevremde herkesin tek sıkıntısı olan ‘uyuyamamak’, sanırım bu ülkede ‘uyanmaktan’ korkmakla birlikte baş gösteren bir sıkıntı. Peki içtenlikle sormak istediğim çok basit bir soru var: Bizler bu topraklara neyi ektik de, bugün hasat zamanı? Cevabını yeni bir ‘çılgın proje’yle bekliyorum... Alışkanlıklarımızdan faydalananları ödüllendirmenin zamanı geldi. Misal, ampul çok yakıyor, kapatın!”

ORDU TERÖRİST GAZETECİLER ÇETE

ozguRugzo: İlker Başbuğ malı Arap Faik’ten alıyomuş.
dokuyanemre: Kenan Evren ile İlker Başbuğ bence hastanede karışmış. Yoksa bu tutuklamaları açıklamak biraz zor olacak.
burusvilis: Atatürk de yargılansın” diyenlere tavsiye: Davayı kazanırsa araziden kovuyor, bence bulaşmayın (Bkz: Kurtuluş Savaşı)
emrkl: İlker Başbuğ bunu kesinleştirdi: Hapishaneler arası bilgi yarışması falan olsa, bizim ülke açık ara fark atar. Tüm akıllı adamlar içerde.
mericsenyuz: Evet an itibariyle İlker Başbuğ insanlık tarihinde silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklanan ilk gen. kur. bşk.’nı unvanını kazandı.
GokhanVots: Düşünsenize; şu an Hizbullahçılar evde çekirdek çitleyerek İlker Başbuğ’un ‘terör örgütü kurduğu için’ tutuklandığı haberlerini izliyor...
acevil: Yav helal olsun ama yaaa... Onca ay ordunun başında terörist varmış. Lan fark etmediniz mi MGK’da falan... Mazallah Allah korumuş hepimizi!!!
kedibekir: “Oğlum iyi ki dağa çıkmış, kalaydı da teröristlerin emrine mi gireydi” demez mi ülkenin bir yerindeki anne!
Cansen Yeni: Adalet sisteminin şüpheli, ordunun terörist, gazetecilerin çete lideri olduğu güzel ve yalnız ülkem...
ergun yildiz : Sevinmek lazım herhalde... Baksanıza, ordu degil beceriksizler kumpanyasıymiş. En üstten en alta bir olup bir darbe yapamamışlar. İşin b.ku çıktı...
ugurkutluajiba: Başbuğ’un evinde askeri kamuflaj, silah ve postal çıkmış... Boşa tutuklanmamış yani!

Haberin Devamı


Kafama sürer giderim

‘Ekran yüzü’ denildiğinde imajın öneminden, birkaç hafta önce yazdığım Acun Ilıcalı yazısında söz etmiştik. Ancak söz konusu Yiğit Bulut olunca, yüz kelimesini kendi adıma kullanamıyorum, ekran da zaten benim eklediğim bir detay değil.
Ne yalan söyleyeyim bu hafta olan bitene hiç şaşırmadım, şaşırmamakla birlikte ortada bir ‘kötü koku’ olduğunu yakın zaman önce bir farenin kalabalığın arasından jöleliyi seçip bulmasından anlamıştık. Biz yolumuza bakalım ama Habertürk’ün garip işten çıkarmalarına bir yenisi daha eklendikçe, yönetim biçimlerinin oligarşiden diktatörlüğe göz kırptığını gözlemlemeden de geçmeyelim...
Zamanında, “Döner kapı gider, ben kalırım” diyen Yiğit Bulut, nam-ı diğer Jöleli’ye; o çok sevdiğimiz sözü ödül olarak gönderiyoruz: ‘Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’

Haberin Devamı

star_tv_: Yiğit Bulut ve Star, yok artık!
EzkaLog: Merhaba, ben Yiğit Bulut. Bu da internetteki üzülüşüm ??:-(
turgaykalyon: Kafama sürer giderim. (Yiğit Bulut)
KediZihni: Tüylerimi arkaya doğru yalayıp Yiğit Bulut taklidi yapabiliyorum. (Başkalarını yalayamam ama, ısrar etmeyin)
suyorumcusu: Nihat’a komplo kurdular sesimizi çıkarmadık, İzzet’le alay ettiler sustuk. Ama Yiğit Bulut’un kovulması bardağı taşırdı. Yeter artık İsrail!
hakankoksal: Habertürk, Yiğit Bulut’tan nasıl kurtulmak istemişse genel yayın müdürlüğünü bile kaldırmış.
elcindemiroz: Anlaşılan o ki Yiğit Bulut, göreviyle birlikte görevinden alınan ilk kişi olarak tarihe geçecek.
gujjar: “Ben zaten bu işi Hobby olarak yapıyordum” - Yiğit Bulut

Haberin Devamı


Bülent Ersoy, Deniz Gezmiş gazoz ve bitmeyen geyikler

İzzet Çapa alem adam; belki şeytan tüyünden, belki mekancılığından, belki de ailesinde Fikret ?eneş gibi (hükümet gibi) bir kadının olmasından ötürü yurdum gazetecilerinin 40 yıldır kurmaya çalıştığı o ‘ünlüyle samimi olma’ işini en doğal haliyle yaşayanlardan. Gelelim geçen hafta Bülent Ersoy’la yaptığı röportaja... ?imdiye kadar pek çok kişi Ersoy’la röportaj yapmıştır, yapacaktır ama çok afedersiniz de bazı soruları kendisine sormak mangal gibi yürek ister. Eğer Diva’nın Deniz Gezmiş’le ilgili belirttiği gibi bir durum yaşandıysa, ortada bir yanlış hatırlama varsa bile bence tüm bu yaşananlarda esas problem homofobinin yine yeniden gün yüzüne çıkmasıdır.
‘Devrim’ adlı ödülümüzü; ‘bu, şu, o’ ayrımı yapmayanlara gönderiyoruz!

Haberin Devamı

hakankoksal: Aynı cümlede, Deniz Gezmiş, Bülent Ersoy ve Çamlıca Gazozu. ‘Sürrealist gündem’ diye bir şey mi icat oldu acaba?
kutlugataman: Bu ülke birçok gerçeği Bülent Ersoy sayesinde anlıyor. Onun yaşam bilgi ve deneyimi sol olduğunu iddia edenlerde olsa devrim olurdu.
Misli: Deniz Gezmiş’in Bülent Ersoy’la aynı muhabbet meclisinde bulunup yarenlik etmesi... Kafamda deli sorular!
NaferErmis: Bülent Ersoy’un “Deniz Gezmiş bana gazoz ısmarlardı,” demesiyle Hilal Cebeci’nin “Einstein’la evlenmek istiyorum,” demesi aynı bence.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!