Bu single benim ön sevişmem albüm büyük şehvetle gelecek

Güncelleme Tarihi:

Bu single benim ön sevişmem albüm büyük şehvetle gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2010 00:00

Deha Bilimlier Akademi Türkiye müzik yarışmasıyla kendini tanıttı. Ardından müzik programı sundu. Uzun süre Esra Ceyhan’ın programına müzik yaptı. Özellikle annelerin sevgilisi oldu. Ama şimdi bir değişim içinde. Gençlik enerjisini yeni şarkısı ‘Yeni Hayat Felsem’le ortaya çıkarmaya kararlı

İzmirli emekli bir babanın çocuğu. O da pek çok isim gibi şarkı söylemeyi küçük yaşlarda sevmeye başlayanlardan. Sesi ortaokul yıllarında keşfedildi. Okulun bütün etkinliklerinde sahneye ilk çağırılan isim hep oydu. Bu yeteneği müzik öğretmenin ilgisini çekti. Ek gelir için düğün salonlarında klavye çalan müzik hocasının yaz tatilinde birlikte sahneye çıkmayı teklif etmesiyse hayatının kırılma noktası. Böylece Deha (28) daha 12 yaşında düğünlerde şarkı söyleyerek para kazanmaya başladı.
Lisede konservatuvar sınavlarına girdi ve devlet konservatuvarı kontrbas bölümünü kazandı. Okuluyla evin arası çok uzak olduğu için birinci sınıftan sonra pes etti ve normal liseye geçti. Bu arada yazın düğünlerde sahneye çıkmaya devam etti. Ama bir süre sonra, sadece darbuka ve klavye onu kesmez olunca arkadaşlarıyla küçük bir orkestra kurdu. İlk gece kulübü teklifini de Foça’dan aldı ve haftasonları programlara başladı.
“Sahnede çok eğleniyorum. Bu yüzden izleyenleri de eğlendiriyorum. Bu yeteneğim o yıllarda fark edilmiş olsa gerek, namım Ege Bölgesi’nde kulaktan kulağa yayılmaya başladı. İzmir’de de pek çok gece kulübünden teklif aldım ve sahne çalışmalarım tam gaz başladı” diyor.

KAPIDAN ÇIKTIĞIMDA İNSAN SELİ VARDI

Lise sonrası Dokuz Eylül Üniversitesi Perküsyon Bölümü’nde okudu. Hilton Oteli’nde sahne aldığı bir gece, otelin lobisindeki kalabalık dikkatini çekti. Akademi Türkiye yarışmanın başvuruları yapılıyordu. Deha, kendisinin yerine menajerini gönderince yapımcıların dikkatini çekti. Elemelere çağrıldı. Ve İstanbul macerası başladı. Yarışma formatı gereği bir eve kapatıldı ve yaşadıkları an be an ekrana yansıdı. İzleyicilerden iyi bir hayran kitlesi edindi. Genç yaşta hayatını kaybeden Barış Akarsu’nun birinci olduğu yarışmadan dördüncülükle ayrıldı. Yarışma evinden çıktığında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Dışarıda inanılmaz bir insan seli vardı. Aklım durdu. O yarışmadan sonra psikolojimi dengelemem çok önemliydi. Bu tip yarışmalardan sonra pek çok isim neye uğradığını şaşırdı. Ekranda şarkı söylediler ama sahnede performans sergileyemediler. Benim durumum farklıydı. Pek çok kişi evinden yarışmaya girmişken, ben sahnelerden gittim. Benim için avantaj oldu.”
Yarışma sonrası albüm teklifleri aldı ama hep doğru zamanı ve şarkıları bekledi. Çeşitli şehirlerde sahne almaya devam ediyordu. Televizyon yapımcılarının dikkatini çekti. Özel bir kanalda sabahları müzik programı yapmaya başladı. Esra Ceyhan’a konuk olmasıysa hayatında yeni bir sayfa açtı: “Programda çok güldük. Sonrasında bir telefon geldi ve orkestramla orada müzik yapmaya başladım. Üç yıl boyunca programda yer aldım. Ardından kendi şarkılarımı söylemek için albüm çıkardım ama müzik şirketiyle kafa yapımız uymadı. Şimdi Stardium’la çalışıyorum. Ve yeni bir hayat felsefesi yaratmaya karar verdim.”

TÜRK AİLE YAPISINI RAHATSIZ ETMEYECEĞİM

Albüme kadar üç single çıkaracaksınız. Neden albüm değil de üç single?

- Çünkü bu single’lar benim için bir ön sevişme.

Single ön sevişmeyse albümde ne olacak?
- Ön sevişmenin aşamaları var. Bu daha başlangıç. Daha yeni tanıştığınız biriyle yemek yemek gibi. Sonra elini tutacağım, ardından öpüşeceğiz ve albüm büyük bir şehvetle gelecek.

Klibinizde de açıklamalarınızda da erotizm var. Nedir bu takıntı?
- Yatak herkesin hayatında önemli. İnsanların kafasında gün boyunca iş dışında sadece seks ve müzik oluyor. Kendimi en iyi ifade ettiğim yerlerin sahne ve yatak olduğunu anladım ve bu yüzden sahneyi hiç bırakmadım. Ayrıca neden şaşırdın? Bunları söylemekte ne zarar var?

Şarkınız ‘Yeni Hayat Felsefem’, peki nedir bu felsefe?
- Sokrates’in felfesinden bahsetmiyorum. Bahsettiğim müziğimdeki değişim. Ama adım adım olacak ve görünecek.

Yarışma ve televizyon programlarıyla ‘ailenin çocuğu’ imajı çizdiniz. Biraz bunu mu kırmak istiyorsunuz?
- Hayır. Ailelerin beni sevmesinden çok mutluyum. Bunun dengesini de korumak istiyorum. Ne kadar uçuk kaçık şeyler yapacak olsam da Türk aile yapısını rahatsız etmeyeceğim.

Bu albüm Türk pop müziğine ne katacak?
- Sahne çalışmalarını para kazanmak için yapıyordum. Ama şimdi öyle değil. Hep mutlu eden şarkılar söylemek istiyorum. Slow şarkılarım da öyle olacak.

16 yıldır sahnede olmanın zorluklarını da yaşadınız mı?
- Beni takıntı haline getiren insanlar oluyordu. Örneğin maddi durumu çok iyi olan biri iki yıl boyunca her hafta beni izlemeye geliyor ve birlikte olmak istiyordu. Böyle durumlar korkutuyor. Ama en önemlisi dengeyi sağlamak.

Tan, Altay ve Murat Dalkılıç gibi isimler hep İzmir sahnelerinden ünlü oldu. Nedir İzmir’in hikmeti?
- İzmir’in müziği sevmesi, havası ve suyu bizi ayakta tuttu. Bu sayede para kazandık ve İstanbul’a gelme şansımız oldu. Bu durum bir de Adana’da vardır.

DJ’İ BİZ SEÇECEĞİZ

Single şarkısının bir de sadece çıplak sesle söylediğim hali var. Bu şarkıya en iyi remiks yapan DJ ikinci single’daki parçalardan birini miksleyecek. Çünkü düzenlemelere dünyanın parasını veriyoruz ama sonra bir görüyorum, çeşitli internet sitelerde şarkıları harika bir hale getiyorlar. Ben de ismi çok duyulmamış birini seçip çalışmak istedim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!