Güncelleme Tarihi:
Levon Balıkçıoğlu (48), Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji mezunu. Herkesin aynı sofrada toplandığı, yemek kültürü gelişmiş tipik bir Ermeni ailesinden geliyor. Her şey 12 yaşında evde kimse yokken yaptığı irmik helvasıyla başlıyor. Aynı yıl, zeytinyağlı pırasayı da mönüsüne ekleyince, içten içe karar veriyor: “Ben bu işi yapacağım.” Üniversiteyi bitirdikten sonra birkaç yıl rehberlik yapıyor. Tam da mesleğinde yükselip iyi para kazanmaya başlamışken çocukluk hayali yeniden nüksediyor. 1992’de Swissotel’in 80 kişilik mutfağına, 81. olarak giriyor ve mesleğe en alt kademeden başlıyor. Rehberlik yaparken kazandığı paranın 20’de birine razı alıyor. Hayranı olduğu Swissotel’in mutfak şefi Mösyö Merendett’in eğitiminden geçiyor. Fransız mutfağından kasaphaneye kadar her bölümde çalışan Balıkçıoğlu, kararı pastacılıkta kılıyor. Ona göre pastayı sıvayıp şekil vermek mutfağın en çok yetenek gerektiren kısmı. Un, yağ ve şekerden yüzlerce kombinasyon yaratılabileceğini anlatıyor. Ağustos 2000’de eşi Yeşim Balıkçıoğlu’yla Levon Patisserie’yi açıyorlar. Açık mutfak konseptiyle çalışan mekanın sadece yüzde 20’si satış alanı. En iddialı oldukları alan pastalar ama, hafif öğle yemeği mönüleri, salatalar ve sandviçlerin de müdavimi bol. Şef “Cheesecake’de benden iyisi yok” diyor.
ÇİFTLERE EROSBEKÂRLARA KURBAĞALevon Patisserie, 14 Şubat aşıkları için mönüsünü değiştiriyor. Eros Pastası, çikolata ve krokan seven için tasarlanmış. Dört veya altı kişilik alternatifi var. Fiyatı 40-50 lira. Sevgilisi olmayan müşteriler için üzerinde öp beni yazan kurbağa prens kurabiyeleri var. Tanesi altı lira. Bol çikolatalı ve cevizli brownie dilimlerini de şeker hamurundan kalp motifleri ile süslemişler. Özel kutusunda iki kişilik bu lezzetin fiyatı 25 lira.
Levon 07.00-20.00 arası pazar hariç her gün açık ve başka bir şubesi yok.