Bu millet ona verdiği sevgiyi alır götürür

Güncelleme Tarihi:

Bu millet ona verdiği sevgiyi alır götürür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Reha Muhtar, İbrahim Tatlıses'in konuşmalarını değerlendirdi

İbrahim Tatlıses'in İzmir Fuarı'nda sahnede yaptığı konuşmaları değerlendiren Show TV Haber Genel Yönetmeni Reha Muhtar, ‘‘Çok talihsiz bir konuşma’’ dedi. Reha Muhtar, sanatçının son günlerde yaşadığı olaylar yüzünden sinirlerinin çok gerilmiş olabileceğini belirterek açıklamalarda bulundu:

YANLIŞ YAPMADIM

Bu konuya Magazin Gazeteciler Derneği bir basın duyurusu ile açıklık getirmiş. Yaptığımın yanlış olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Bu arada meslektaşlarımın konuya sahip çıkması beni mutlu etti. Çok, çok ama çok talihsiz bir açıklama. Sanatçıya yakışmayacak bir açıklama.

TEHDİT YAKIŞIKSIZ

Böyle bir sanatçı, milletin kalbinde, şarkılarında sevgi olduğu için taht kurar, böyle mafya babası yöntemleri tehdit unsuru olarak göstermesi çok yakışıksız. Çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum, ama çok talihsiz bir açıklama.

SÖZ HAKKI VERİRİM

Ben yayın politikamı tamamen etik değerlere göre yaparım. Benim politikamda söz hakkı vardır. Programa cevap hakkı gerektiren bir konuk çıkarsa, hele bu da 18 yıllık hayat arkadaşıysa çıkartırım. Kendisi bir gazeteci arkadaşımızla, Ali Eyüboğlu ile ilgili bir şeyler söyledi ve arkasından da Ali Eyüboğlu'nu çıkartın yayına dedim. Nitekim ben o gün Ali Eyüboğlu'nu da çıkarttım yayına.

OBJEKTİF HABERCİYİM

Oranın buranın sözleriyle ben objektif haberciliğimi, yayıncılığımı hiç bir şekilde değiştirmem. Burada kime söz hakkı tanınması gerekiyorsa, cevap hakkı oluşmuşsa, cevap hakkı gerektirecek bir şey oluşmuşsa, o da gelir, orada söyler sözlerini. Onun dışında zaten ben yayınımda başka şeyler yapmam, ama bunlardan dolayı da yayın ilkelerimden vazgeçmem.

SEVGİYİ ALIRLAR

Kişi olarak belki bugünlerde çok sinirli, onun için ne söylediğini bilemiyor; nasıl bunları söylüyor ben kavrayamıyorum doğrusu. Ama bir sanatçı açısından böyle tehditler ona hiç yakışmayacak şeyler, çok talihsiz şeyler çok. Sanatçı böyle davranmaz; hele büyük bir sanatçı hiç böyle davranmaz. Bunlar sanatçı yöntemleri değil, bunlar başka yöntemler. Bunlar başka yerlerden de geliyor bize, onu anlıyoruz. Ama bu millet, ona verdiği o sevgiyi tamamen alıp götürür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!