Bu markette para geçmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bu markette para geçmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 12:20

Sosyal Yardımaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı, esnaf ve işadamlarının desteğiyle kurulan sosyal markete 8 ayda 11 bin değişik ürün girdi, 6 bin ürün kullanıcısıyla buluştu. Duvarlarında ‘İhtiyacın yoksa, al getir. İhtiyacın varsa, al götür’ yazılarının bulunduğu market, dargelirli ve yoksulların dayanağı oldu.

Havran Kaymakamı Fatih Genel, sosyal devlet olma ilkesinden hareketle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yoksula yardım elini uzattıklarını, bu kapsamda kurdukları ve ‘Sosyal Market’ adını verdikleri markette binlerce kişinin hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini bildirdi. İlçenin en işlek merkezlerinden birinde yaklaşık 8 aydan bu yana faaliyet gösteren markette gelinlikten kitaba kadar her türlü ihtiyaç malzemesinin bulunduğunu belirten Kaymakam Genel, “Bazıları evinde küçülen ya da giymediği giysileri, çocuğunun oynamadığı oyuncakları, bazı işyeri sahipleri de sezonu biten giysileri bu markete getiriyor. Eşyaların önemli bir bölümünü de hiç kullanılmamış olanlar oluşturuyor” dedi.

Kaymakam Fatih Genel, yardıma muhtaçlarla hayır yapmak isteyenler arasında köprü olduklarını, ancak bu marketten faydalanmak isteyenlerden gelir durumunu gösterir belge istemediklerini ifade etti, “Bu marketten alışveriş yapmak isteyenler, kaymakamlığımıza müracaat ediyor. Biz de vatandaşın beyanını esas tutarak istediği ürün elimizde varsa veriyoruz. Bu market yoksullar için, ancak buradan faydalananların önce vicdanının sesini dinlemesi gerekir. Bu yüzden ‘zengin misin yoksul musun’ diye sormuyoruz. Yalnızca kaymakamlığa başvuru yapıyorlar. Alışveriş izni istiyorlar. Eğer bir kişinin ihtiyacı yok ve bu markete gelip yoksulu sevindirecek eşyaları alıyorsa vicdanının rahat edeceğini düşünemiyoruz” dedi.

MÜŞTERİ UYGULAMASI YAPILIYOR

Yiyecek, ayakkabı, çanta, oyuncak, battaniye, yatak örtüsü, halı, çeyizlik eşya, çeşitli elektronik cihazlar, kitap, gelinlik, damatlıklar, beyaz eşya ile giyim eşyalarının bulunduğu markette iğneden ipliğe her türlü ürünün bulunduğunu kaydeden Kaymakam Genel, “Bu yardımları yaparken bireylerin onurlarını incitmemeye çalışıyoruz. Kendisine bir mağazadan alışveriş yapan müşteri uygulaması yapıyoruz. Alışveriş edenler renk ya da model seçimi dahi yapıyorlar” diye konuştu.

ESNAF SAHİP ÇIKIYOR

Sosyal market oluşturma fikrini uygulamaya koyduklarında en büyük desteğin esnaf ve tüccardan geldiğini vurgulayan Kaymakam Genel, “Esnaf ve tüccarlarımız elinde kalan sezonu geçmiş, satış imkanı azalan ürünleri depoda bekletmek ya da yok pahasına piyasaya vermek yerine bize veriyor. Marketimizde ikinci el ürün çok az. İkinci el ürünleri kabul ederken, az kullanılmış ve temiz olmasına dikkat ediyoruz” dedi.1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!