Bu köşe de nereden çıktı?

Güncelleme Tarihi:

Bu köşe de nereden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 12:30

Haberin Devamı

Bir uçak kabininde uykudan uyandığım sırada ekrandaki adam izleyiciye bir kitap uzatıyor ve şöyle diyordu “profesyonel yazı yaşamın başlıyor.” Öyle de oldu.

12 yaşımda geceleri, 2009 yılından bu yanaysa uyanıkken gördüğüm bir rüyadır benim için yazı yazmak. Sabahları okula şiş gözlerle giden bir ortaokul öğrencisi için Edebiyat hocasının gözünden kaçmak ne acı bir gerçektir. Paradokslar dehlizi ülkemde enikonu bir yazar yetişiyordu neticede! Tam da bu sıradanlığın (!) ayyuka çıktığı 2009 yılında, yaşam ağacım çiçeğe durdu.

Olay şöyle gerçekleşti: Bir uçak kabininde uykudan uyandığım sırada ekrandaki adam izleyiciye bir kitap uzatıyor ve şöyle diyordu “profesyonel yazı yaşamın başlıyor.” Öyle de oldu. Beni arayan ve yayın yönetmenine telefonu uzatan arkadaşımın yüzü hala gözümün önüne gelmez. Cumhuriyet Gazetesi okulunda yetişen, dergilerde ve Hürriyet Cumartesi ekinde röportajlar yapan, söyleşiler hazırlayan biriydim artık. Bugünden itibaren de her cuma deneyimler üzerine odaklı, daha iyi bir yaşam umudu taşıyan ve bilgi paylaşımına dayanan bir köşenin sahibiyim. Bir hafta wellness aktivitesi anlatırken, bir diğer hafta sosyal bir olgu üzerine antropolojik bir yorumlama getirebilirim. Ne bileyim kek tarifinden tavşan çıkaran bir yazar olarak espri anlayışınıza da sığınabilirim. Umarım lezzetli olur birlikteliğimiz..

Haberin Devamı

Kimdir Ebru Güzel?

Bu köşe de nereden çıktı

Özetleyivereyim efenim. Modellik kariyerinin zirvesindeyken yaşadığı anksiyete sonucu Marmara Üniversitesi’nde iletişim mastırı yapmış, antropoloji doktorasını geçtiğimiz yıl tamamlamış, şimdilerde Spa & Wellness Dergisi’nde proje müdürü görevini yürüten ve öğretim elemanı kadrosu için Okan Üniversitesine gerekli evrakları henüz teslim etmiş biridir.
“İnsan, zihninin keyfi bir yaratımıdır” diyor Einstein. Böyle özetliyorum durumumu. Kaldı ki olumsuz zihin etiketlerimi, kendimle uğraşmaları, işte, okulda veya ilişkide “diğer”i muamelesi görmenin yıpratıcı öyküsünü konu bile etmiyorum. Çünkü modellik mesleğinin özgürlüklere açılan kapısından bilim dünyasına geçtiğim yıllarda, danışmanlarım Prof. Dr. Bozkurt Güvenç’in yazı dilime ve dünya görüşüme, Prof. Dr. Mehmet Sungur’un da multidisipliner bakış açıma katkılarını unutamam. Benimki ne büyük şans!

Haberin Devamı

Bu özenç, gönenç ve donanımla huzurlarınıza geldim. Kendi bagajımda taşıdıklarımı aktaracak olmanın sevincini yaşıyorum bugün! Bu köşede bana profesyonel destek veren İnfomag Yayıncılık’a ve Collective tasarım ajansına teşekkür ediyorum. Biricik aileme, sayılı dostlarıma, Hürriyet ekibine ve Tinkerbell’e hakeza!

Tesadüf yoktur, yaşam tasarımı vardır!

Mottomdur bu cümle! 2006’da Amazon’da çok satanlar listesine yükselmiş Mr. Motivator Robin Sieger’dan öğrendim “yaşam tasarımı”nın inceliklerini. Gizilgücü yüksek olanlar, Spa & Wellness Dergisi Ocak sayısında yazarla yaptığım röportajı okuyabilirler. En özet şekliyle şöyle diyor Robin: “Başarı şans değil, tasarım meselesidir. Süreç odaklanmayla başlıyor. Yapmak istediğin şeyi rüyanda görmelisin. Ona inanmalısın ve asla başarısız olacağını düşünmemelisin. Sonra plan yapmalısın. Dördüncü ilke onu yaparken mutlu olmalısın. Sonra vaat etmeli ve her gün kutlayacak bir şey bulmalısın. Yaşamını isteklerine göre yönlendirmek zihinde başlıyor, ama eylem olarak onu desteklemek sen de bitiyor.” İşte 2009 yılındaki rüyamı anlaşılır kılan da bu zaten.

Haberin Devamı

Ebru GÜZEL
eguzel@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!