Bu hafta sonu ailece neler yapalım?

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu ailece neler yapalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 00:00

Hafta sonu geldiğinde ailelerin en büyük sorunlarından biri "Ne yapalım, çocukları nerelere götürelim?" sorusu oluyor. Bu haftadan itibaren her cuma günü izlemek için filmler, okumak için kitaplar, kurslar ve aktivitelere yer vereceğiz bu sayfada. Söylemesi bizden, izlemesi, dinlemesi, eğlenmesi sizden.

Evde ne izleyelim?

Küçük Denizkızı

Disney’in unutulmaz sualtı klasiği, birbirinden renkli karakterleri ve Oscar ödüllü müziği ile tüm zamanların en sevilen animasyonlarından Küçük Denizkızı, şimdi dijital olarak yenilenmiş özel versiyonuyla evlerinize geliyor! Eğlenceli ve meraklı denizkızı Ariel, en iyi arkadaşı Flounder ve Karayipli yengeç Sebastian ile birlikte büyük bir maceraya çıkmaya hazırlayın çocuklarınızı.

Hangi gösteriye gidelim?

İş Sanat, "Çocuklar İçin Klasik Müzik Projesi"ne büyük istek üzerine yeni sezonda da devam ediyor. Saint Saens’ın ünlü eseri Hayvanlar Karnavalı, dünyada ilk kez üzerine yazılan sözlerle 17 Şubat Cumartesi günü koro eşliğinde seslendiriliyor. Sanat dünyamızın seçkin isimlerinden Ayla Algan’ın anlatıcı olarak yer aldığı bu görsel şölende 5-21 yaş arası çocuk ve gençlerin oluşturduğu Koroporte, orkestra eşliğinde sahnede şarkı söyleyip, dans ediyor, kukla oynatıyor.

Sinemada ne var?

Cesur Balık

Boston’lu sıradan bir balık olan Pi, halası Pearl ile beraber yaşamak için gittiği egzotik mercan kayalığında hayallerinin balığı Cordelia ile tanışır ve o anda aşık olur. Ancak bir problem vardır. Mercan kayalığındaki balıklar topluluğunu sürekli korku içinde yaşatan acımasız köpekbalığı Troy’un da Cordelia’da gözü vardır, üstelik hiçbir rekabeti kabul etmemektedir. Cesur Balık bugün vizyona girdi, işte yarım günlük bir aktivite daha.

Tiyatroyu ihmal etmeyin!

Çocuklarınızı Nasreddin Hoca ile tanıştırın

Nasreddin Hoca, ülkemiz insanının pratik zekasını, espri anlayışını, hazır cevaplığını kısaca aklının işleyiş yollarını temsil eden keyifli bir halk kahramanı. Tiyatronun, edebiyatın, mizahın mutfağında çalışanlar için ise tükenmez bir esin kaynağı. Buna rağmen Nasreddin Hoca, var olan geleneksel söylemden modern söyleme taşınamadı. Hoca, günümüz sanatının penceresinden yalnızca bir siluet olarak görünüyor. Bu her zamanın kahramanını çocuklarımızla tanıştırmak için geç kalmamak lazım.

KURS VE ÖZEL AKTİVİTELER

Dans etmeyi öğrensinler

4. yaştan itibaren bale başlangıç kursları ile çocukların bale sanatının inceliklerini öğrenmeleri ve dans yoluyla sosyalleşip, eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Kurs bünyesinde klasik balenin yanı sıra hem çocuklar hem de yetişkinler için modern dans, jazz dans, hip hop, Latin dansları, salon dansları, oryantal, Arjantin tango ve flamenko gibi dallarda da eğitim verilmekte. Hafta sonları çocuklar için bale dersleri devam ederken isteyen aileler başka bir salonda tango ve Latin dansları için özel ders alabiliyorlar.

Haftanın çocuk dostu mekánı

MOM’S İstanbul Kemerburgaz’da sabah kahvaltısıyla başlayıp öğlen ve akşam yemekleri ile hizmet veren, modern ve sıcak bir ortama sahip, yeşillikler ve meyve ağaçlarıyla dolu iki dönümlük bahçe içinde yer alan, gürültü kirliliğinden tamamen arınmış bir ortam.

Siz uzun uzun kahvaltınızı edip sohbet ederken, çocuklar kendilerine ayrılmış 60 m2’lik oyun odasında yaratıcı aktiviteler yapıp, oyunlar oynayabilir, kendi yaş gruplarına uygun çocuk filmleri izleyebilir, kitap okuyabilirler.

Davutpaşa Cad. No: 6, Çiftalan yolu üzeri, Kemerburgaz İstanbul Tel: (0212) 0212 360 25 57

Keman çalabilsinler

Çocukların gelişme dönemlerinde aldıkları müzik eğitimi gelecekte geniş bir müzik ufkuna sahip olabilmelerini sağlıyor. Müzik yolu ile zihinlerini geliştirmek kendilerine olan güvenlerini artırıyor. 17 Şubat itibariyle başlayacak olan çocuklar için keman atölyesi, 20 hafta devam edecek ve dersler cumartesi günleri üçer saat yapılacak.

Plato Film Okulu

Tel: (0212) 217 69 69
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!