Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

sevindirin

Dedeman İstanbul, yeni yıl vesilesiyle, sokak çocuklarına yönelik bir etkinlik gerçekleştiriyor. 28 Aralık’ta Yeldeğirmeni Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde barınan sokak çocuklarını ağırlayacak ve yılbaşı eğlencesi düzenleyecekler. Otelin lobisinde etkinliğe özel bir merkez oluşturuldu. Dileyen herkes, 28 Aralık’a kadar sokak çocuklarına verilmek üzere buraya hediye bırakabilir.

alın

Doğan Kitap, "En iyi hediye kitaptır" sloganıyla, yeni yılda yakınlarınıza kitap hediye etmenizi öneriyor. Polisiyeden gerilime, politikadan biyografiye, şiirden çizgi romana geniş bir seçki sunuyor kitap severlere. Üstelik her bütçeye göre bir şeyler bulmak da mümkün.

giydirin

Wenice Kids, "Bir çocuk da sen giydir" kampanyasını başlattı. Tanıdığınız yardıma muhtaç çocukları sevindirmek istiyorsanız; ocak ayının sonuna kadar 100’ü aşkın noktadaki Wenice Kids mağazalarından birine çocuğunuzla alışveriş yapmaya giderken, yanınızda giydirmek istediğiniz bir çocuğu da götürün. Aldığınız her şeyin aynısından bir tane hediye edilecek.

okuyun

12. sayısına ulaşan haftalık edebiyat dergisi K, ünlü edebiyatçıların şaşırtıcı hayatlarını, benzersiz kahramanlarını anlatmayı sürdürüyor. Bugün piyasaya çıkan son sayısında, Beni aldattın mı Elsa haykırışıyla Louis Aragon; acılı ruhun neşesi Cahit Sıtkı Tarancı; cinlerin yazarı Marquez, bugüne en uzak günün dün olduğunu düşündüren Özdemir Asaf var. Ya, "Siz ziyan olmuş bir neslin çocuklarısınız" diyen yazar kim? K, kitapevlerinde, 1 YTL.

giyin

Stefanel yüzde 30 indirime girdi. Yılbaşı öncesi trikoları, etekleri, montları, elbiseleri ve aksesuvarları çok daha ucuza satın alabilirsiniz. Lame ve siyah payetlerle işlenmiş tunikler, saten pantolonlar, brokar kumaştan bolerolar bulabilirsiniz.

görün

Çağdaş ve güncel sanat fuarı Contemporary İstanbul, Deutsche Bank’ın ana sponsorluğunda başladı. 24 Aralık’a kadar İstanbul Harbiye’deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda görebilirsiniz. Tüm dünyadan 49 sanat galerisi, 10 kár amacı gütmeyen kurum, 9 inisiyatif grubu ve 150’yi aşkın ulusal ve uluslararası sanatçının resim, heykel, fotoğraf, video art ve dijital sanat eserleri sergileniyor. Andy Warhol, Keith Haring, Roy Lichtenstein, Alex Katz, Azade Koker, İnci Eviner, Haluk Akakçe, Hüseyin Çağlayan, Esat Tekand, Mehmet Güleryüz ve Nur Koçak sanatçılardan bazıları.

dinleyin

Ahmet Özhan, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin mesajlarını, İhsan Özer’in melodileriyle yarın akşam İstanbul Levent’teki İş Sanat sahnesinde oda orkestrası, piyano ve Türk müziği enstrümanları eşliğinde yorumluyor. 20.00’de başlayacak konsere biletler 20-35 YTL arasında.

gezin

Tarsus’ta yayınlanan Aratos dergisi, 4. yılını, Özcan Ağaoğlu’nun "Sokakların Sesi: KÜBA" konulu fotograf sergisiyle kutluyor. 23-30 Aralık tarihleri arasında, Tarsus Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gezebilirsiniz. Serginin sponsoru Havana Bisküvi Fabrikası.

yiyin

Adını ünlü İspanyol mimardan alan Gaudi, Beyoğlu Asmalımescit’in yeni mekanlarından. Şehbender Sokak’taki mekan pazar hariç her gün 18.00-02.00 arasında açık. İspanyol mutfağından seçilmiş tapas örnekleri sunuluyor. Mönü hazırlanırken Türk damak tadı da göz önünde bulundurularak karar verilmiş. Her gün 15 çeşit tapas var. Midyeli pazı dolması gibi Türk mutfağından yemekler de yiyebilirsiniz. Ayrıca bir zeytin mönüsü de var. Akdeniz müzikleri eşliğinde güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

katılın

İzmir Konak Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliğiyle düzenlenen "Edebiyatın Karikatürü / Karikatürün Edebiyatı" başlıklı panelde karikatür-edebiyat ilişkileri, karikatürün edebiyata olan yakınlığı ve uzaklığı ile edebiyatın karikatüre yakınlığı-uzaklığı tartışılacak. 23 Aralık Cumartesi, saat 13.00’te Konak Belediyesi Kültür Merkezi, Benal Nevzat Salonu’nda katılabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!