Bu güller altın açıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu güller altın açıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 00:00

Yılbaşı yaklaşıyor. Firmalar da birbirinden dikkat çekici hediyelikleri piyasaya sürüyor. Dubai’de üretilen ve ana malzemesi altın olan güller, USB’ler, ve altın kaplama 52’lik oyun kâğıtlarının da aralarında olduğu pek çok ürün rakiplerinin arasından ‘24 ayar’ farkıyla sıyrılıyor

Haberin Devamı

Dudak uçuklatan hediyelikleri satışa çıkartan şirket, Dubai kökenli mücevher devi Damas. 2005’ten beri Türkiye’de Collection şirketiyle ortaklar. Türk Sahipleri Dilek Ertek ve oğlu Gökçe Atuk. Dilek Ertek aynı zamanda 1995’ten beri dünyaca ünlü Tiffany&Co’nun Türkiye temsilcisi. Mağazalarını 1995 yılında açan anne-oğul, en yüksek kalitedeki ürünlerle alım gücü çok yüksek müşterilere hizmet veriyor.
Ebru Buluş, şirketin mücevherat markalar ve strateji direktörü. Collection’ın bu yılki yılbaşı hediye kataloğunu anlatıyor:
“Damas Mücevherat olarak kurumsal hediye çözümlerimizi iş dünyasının beğenisine sunuyoruz. Özel tasarım kristal objeler, altın kaplama USB, gül, iskambil kâğıtları, kartvizitlik, kalemler, koleksiyonda yer alan ürünlerden sadece birkaçı. Ayrıca müşterilerine kişiye özel, lüks ve ihtişamlı hediyeler vermek isteyen kurumların da taleplerini karşılıyoruz. Bunlar arasında lüks gayrimenkul ve rezidansların bire bir kristal minyatürlerinin özel sipariş üretilen hediye setleri çok ilgi çekiyor. Hatta rezidansın içinde satın alınan daireyi altın veya pırlantadan bir noktayla işaretleyip tamamen müşterilerine sunan şirketler de var. Yoğun ilgi gören bir diğer ürünümüz de 24 ayar altın kaplı güller. Bunların 15 santim olanları 100 dolar, 25 santim olanları 150 dolar. Birçok müşterimiz bu güllerden buket olarak yaptırıyor. Bu güller hiç solmuyor ve aşkın sonsuzluğunu sembolize ediyor. Masa üstü aksesuvarımızın yanı sıra broş, çanta askısı ve buketlerin de bulunduğu altın gül koleksiyonu hanımlara özel hediye düşünen kurumlar için en güzel ve şık alternatif olmaya aday.”
Koleksiyonun dikkat çeken parçalarından olan altın kaplama oyun kağıtları, altın kaplama USB ve altın kaplama kalemler daha çok iş dünyasından talep görüyormuş. Yine özel siparişle altın kaplama masa üstü objelerin üzerine müşterinin tercihine göre pırlanta, yakut, safir, mine gibi değerli taş ve materyaller işliyorlar.

Haberin Devamı

HANGİ ÜRÜN KAÇA

Altın kaplama kartvizitlik ve mektup açacağı 250 $
Altın kaplama saklama kutusu ve kalemlik set 400 $
Klipsli yakutlu altın kaplama tükenmezkalem 100 $
Dore, lame deri kartvizitlik 50 $
24 ayar altın kaplama 25 santimlik gül 150 $
24 ayar altın kaplama gül çanta askısı 100 $
24 ayar altın kaplama 15 santimlik gül 125 $
Altın kaplama 52’lik oyun kağıdı 200 $
Altın kaplama kağıt para klipsi 50 $
Rodyum kaplama kristal işli kulak seti 80 $
Gümüş kaplama masa ampul şeklindeki obje 450 $
Altın kaplama USB 100 $
Altın kaplama şahin üzeri değerli taşlı 125 $

Haberin Devamı

Çaldağ’daki nikel madeninden vazgeçtiler

Gediz Çaldağ’da kurulacak nikel madeniyle ilgili 17 Ekim’de Melis Alphan imzasıyla ‘Gediz Hiroşima Olmasın’ başlıklı bir haber yayınlamış ve uzmanların, akademisyenlerin ve bölge halkının maden işletmesinin doğaya olası zararları konusunda endişelerine yer vermiştik. Bu haberimizin ardından Sardes Nikel Madencilik’ten bir tekzip metni aldık. Söz konusu endişelerin yersiz olduğuna dair şirket görüşlerini içeren metni aşağıda aynen yayınlıyoruz. Ancak bir son dakika gelişmesi olarak Çaldağ’da nikel madeni projesini yürüten Londra merkezli European Nickel Madencilik’in (ENK) yatırımlarını Türkiye’den Filipinler’e kaydırma duyurusu ulaştı. ENK, Çaldağ’daki teknik ekibinse Filipinler’deki Acoje projesine kaydırılacağını, BHP Billiton Şirketi’yle yaptıkları yüzde 100 alım garantisi sözleşmesini de sonlandırdığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!