Bu filmi 3D izlemeyin

Güncelleme Tarihi:

Bu filmi 3D izlemeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 17:53

Hafta sonu bir film izleyeyim dedim, saatlerce süren baş ağrısına ve bir de röportaja mal oldu.

Haberin Devamı

Prensip olarak bir filmin üç boyutlu versiyonu varsa mutlaka uygun bir salonda o halini görmeye gayret ediyorum. Yoksa renklisi dururken filmi siyah-beyaz seyrediyormuşum gibi geliyor. Titanların Savaşı filmini de 3D izlemek istedik tabii. FİTAŞ’tan yerimizi ayırttık, koyulduk titanların yoluna.
Mısırlar meşrubatlar alındı, koltuklara yerleşildi, temaşa başladı... Başrolde, yine üç boyutlu bir film olan Avatar’daki abimiz Sam Worthington boy gösteriyor. Tesadüfün bu kadarı da olmaz diye iyice keyiflendik. Sanıyoruz ki, Avatar tadında bir teknoloji gösterisi izleyeceğiz. Fakat film ilerledikçe bir sorun ortaya çıktı. Sorun, sadece efektlerin Avatar’la arasında sınıf farkı olması değil, filmin bariz baş ağrısı yapmasıydı.

MEĞER ÇAKMA 3D’YMİŞ

Sonradan öğrendik. Meğer film aslında üç boyutlu olarak çekilmemiş. Normal olarak yapıldıktan sonra, montaj sırasında üç boyutlandırmışlar titanları. Hayır, gözlüğü çıkaracağım, iki boyuta razıyım ama o da mümkün değil. 3D’den dolayı çıplak gözle titreme yapıyor, görüntüler bulanıklaşıyor. Ne gözlüklü, ne gözlüksüz izleyebiliyorsunuz Clash of the Titans’ı! Bir şakaktan bir şakağa mekik dokuyor ağrı.
Diyeceğim o ki, Titanların Savaşı iyi film hoş film de, eğer migren mazoşizminiz yoksa üç boyutlu izlemeyin, iki boyutlu bir salonda görmeye gayret edin. Çünkü sadece film sırasında ağrıdığı yetmiyor başınızın, çıktıktan sonra birkaç saat daha devam ediyor zonklama.

Haberin Devamı

TAMER HASSAN EFSANESİ

Diyeceksiniz ki, “Kalk git o zaman, niye sonuna kadar seyrettin?” Titanların Savaşı vizyona girmeden bu filmde oynayan Tamer Hassan adlı bir Kıbrıs Türk’ünden bahsedilmişti. Londra’da yaşayan, çeşitli Hollywood projelerinde yer alan, son olarak da Titanların Savaşı’nda oynayan Tamer Hassan’la Hollywood kariyeri ve film hakkında röportaj yapmak istiyordum. Aradım buldum, ajansıyla-menajeriyle temasa geçtim. Biyografisini hatmettim, sorular hazırladım. Bari röportajdan önce filmdeki rolünü bir göreyim derdindeyim... Fakat bekle bekle film bitti, başıma ağrılar girdi bizim Hassan ortada yok. Savaş Tanrısı Ares’i canladırdığı söylenen Hassan diğer tanrılarla birlikte birkaç saniye ya görünüyor ya görünmüyor filmde... Rolden ziyade bir fotoğraf karesi olarak var. Yakaladınız yakaladınız... Yok onun rolü sırasında göz falan kırparsanız, kaçırdınız Hassan’ı. Ben galiba kırpmışım. Gitti tabii Hassan da, canım röportaj da.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!