Bu film, Vin Diesel için izlenir!

Güncelleme Tarihi:

Bu film, Vin Diesel için izlenir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 00:33

Vin Diesel köklerine geri döndü. Gezegenler arası mücadele veren, başına ödül konan ezeli kaçak Riddick, kendini çölden dönme ve tehlikeli tuhaf yaratıklarla dolu bir gezegende ölüm kalım savaşı verirken buluyor.

Haberin Devamı

Diesel, Riddick rolünü hayli özlemiş. Bizim de bu filmi izleme nedenimiz ağırlıklı olarak kendisi zaten. Yoksa bir adamın bir grup kötüye karşı kavga dövüşüne iki saat boyunca niye katlanalım ki!

‘Pitch Black’ ve sonrasında da ‘Chronicles of Riddick’ filminin gişeyi silip süpürmesinin ardından neredeyse 10 yıl geçti.
Gezegenler arası gidip gelen, kel kafalı, yapılı vücudu dışında pek bir çekiciliği olmayan kaba saba adamın maceralarını izliyor olmak ilk bakışta çok da çarpıcı gelmiyordu insana.
Ama umulmayan Riddick, hayli başarılı oldu.
Devam filminde yıllar sonra yine Vin Diesel’i başrolde izliyoruz. ‘Hızlı ve Öfkeli’ furyasından sonra köklerine dönmesine sevinerek.

İLK YARIM SAAT TEK BAŞINA RIDDICK ŞOV

Riddick, Necromongerler tarafından oyuna getirilip, ölüme sürülünce kendini çölden dönme bir cehennemin içinde buluyor.
Tek başına.
Etraf bir tarafta dev kuşlar, diğer yanda kurt-sırtlan karışımı canlılar, en kötüsü de akrepten bozma sürüngenimsi su canavarları ile dolu.
Film, özellikle ilk yarım saatinde Riddick’in yeni çevresine uyum sağlamaya, daha doğrusu hayatta kalmaya çalıştığı tek kişilik şovuyla harika bir başlangıç yapıyor.
Kırık bacağını pek de bakmaya dayanamadığımız yöntemlerle sabitleyen Riddick, film boyunca ona yol arkadaşlığı ve kader birliği edecek olan dostunu kurt-sırtlan kırmasında buluyor.
Yavruyken kurtardığı ve evcilleştirdiği kurtla bu gezegenden kurtulmak zorunda olduğunu anlaması uzun sürmüyor tabii.
Yaklaşmakta olan fırtına bir an önce bir gemiye atlayıp gitmesi gerektiğini haber veriyor.
Bunu yapması içinse peşinde olacak kafatası avcılarını buraya çağırması gerek.
Bu da başına konan ödül hiç de az olmadığından zor olmuyor.
İki ayrı grup geliyor onu yakalamaya. Birinci, acımasız ve kaba saba grubun başında Santana var.
Daha çok intikam odaklı olan ise Johns’un ekibi, ki bunlar ilk gelenlere göre çok daha medeni görünüyorlar.
Bu iki grup hem Riddick’e hem de birbirlerine karşı mücadele verecek.
Ama filmin bundan sonrası sarpa sarıyor çünkü konu Riddick’in kötüleri birer birer haklaması gibi son derece tahmin edilebilen bir senaryoya kilitleniyor.

Bu film, Vin Diesel için izlenir

Haberin Devamı

KATEE SACKHOFF FİLMİN SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Uzatılmış iki saate rağmen yönetmen David Twohy’nin ilgiyi perdede tutmayı başardığı söylenebilir.
Denizaltında geçen gerilim ‘Below’ ve psikolojik gerilim ‘A Perfect Getaway’in yönetmeni de olan Twohy’nin, gerilimi sürdürmeyi bilen ve Riddick izleyicisini iyi tanıyan bir isim olduğu kuşkusuz.
Filmin Vin Diesel dışındaki karakterleri arasında en çekici olanları Riddick’i öldürmeye gelen çetelerin liderlerini oynayan oyuncular ve bir animasyon karakter olan kurt-sırtlan kırması.
‘Battlestar Galactica’ filminin yıldızı Katee Sackhoff, iyi nişancı rolünde son derece etkili ve izleyici açısından çekici.

GERİLİM ARASI KOMEDİ İYİ GELİYOR

Sırtlan ve kurt kırması filmin en sıcak şeyi. Çünkü Riddick ile arasındaki dostluk o korkunç gezegende yaşananların en gerçeği, en masumu.
Riddick’in bu sadık dostunu bildik köpek eğitimi yöntemleri ile eğittiği sahnelere ben bayıldım, hem komik hem içtenler.
Ama burada tabii ki asıl kredi Vin Diesel’e verilmeli.
Her şey onun üzerine kurulu olmasa böyle sıradan bir senaryo ve film ne kadar çekici olabilirdi, tartışılır.
Ve son bir not: Riddick içinde barındırdığı şiddet dolu sahneler, argo ve çıplaklık nedeniyle yüksek yaş sınırlamasıyla gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!