Bu festivalin tek bir lafı var Gülme

Güncelleme Tarihi:

Bu festivalin tek bir lafı var Gülme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 19:42

İlk kez geçen yıl İstanbul’da yapılan Mizah Festivali, bu kez 7-10 Haziran tarihlerinde Çankaya’ya taşınıyor.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleşecek festival, 7 Haziran’da Konur Sokak’taki karnaval yürüyüşüyle başlayacak. Festival programında; Heberler ekibi, yönetmen Yüksel Aksu ve ‘Yangın Var’ film ekibiyle sohbetler, ‘dürüst, tarafsız, ahlaksız haber’in adresi Zaytung ekibinin söyleşisi, Serkan Altuniğne, Cem Dinlenmiş, Mesut Süre ile Mahşer-i Cümbüş’ün gösterileri olacak. Kaan Sezyum’un konuk olacağı ‘Kısmet Şov’un da sahneleneceği Çankaya Mizah Festivali kapsamında ayrıca, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Kenan Yarar ve Tayyar Özkan, performans ve söyleşiyi bir arada sunacakları özel etkinliklerde Ankaralılarla buluşacak. Tüm etkinlikler ücretsiz, davetiyeler mekânlardan alınabilir.

Haberin Devamı

Mahşer-i Cümbüş
TİYATRO SPORU

2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nde okuyan altı gencin kurduğu Mahşer-i Cümbüş, gösterilerini doğaçlama üzerinden yapıyor. Ve buna ‘Tiyatro Sporu’ adını veriyorlar. Peki nedir bu tiyatro sporu gelin onlardan dinleyelim: “Oyuncuların iki takıma ayrılıp her iki takımın da seyircilerden alınan çıkış noktalarıyla çeşitli kısa turlar oynayarak birbirleriyle müsabaka etmesi mantığına dayanır. Her turun sonunda takımlara seyirciler tarafından puan verilir. Bir Tiyatro Sporu gösterisi asla tekrar etmez. Her şey o oyuna ve o seyirciye özeldir. Bu sebeple her oyun birbirinden farklıdır.”
· 10 Haziran saat 21.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde.

Zaytung
YALANDI GERÇEK OLDU

Siz de her sabah gündemi takip etmek için Zaytung’a giriyorsanız, bu sohbette sizi neler beklediğini az çok biliyorsunuzdur. Mizahi haberler veren, Türkiye merkezli internet sitesi Zaytung, ilk zamanlarda sadece aslı olmayan haberlere yer vermiş, sonradan bunun yanına Son Dakika, Astroloji, Spor, Dergi, ZTN, Fotohaber, Video ve Halkın Sesi bölümlerini de eklemişti.
· 9 Haziran saat 17.00’de AÜ Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda.

Yunus Günçe
KAFAMDA BÖCEKLER VAR
Yunus Günçe, stand-up gösterisi ‘Kafamda Böcekler Var’ ile izleyenlerine hayata bakışını ve yaşadığı farklı olayları komediyle harmanlayarak anlatıyor. Yıllardır gerek özel hayatında, gerek şov dünyasında edindiği tecrübelerini ve hikâyelerini seyircisiyle paylaşan Günçe, yaklaşık bir buçuk saat boyunca ev hallerinden, ünlü olmanın nasıl bir hayat sunduğuna kadar güldüren hikâyelerini yazılı bir metine bağlı kalmadan paylaşıyor.
· 8 Haziran saat 21.00’de IF Performance Hall’da.

Haberin Devamı


Reklam Yaratıcıları Derneği Başkanı
Ateş İlyas Başsoy
TÜRKÇE’NİN AZİZLİĞİ ANKARA’YI GÜLDÜRÜYOR

Neden festivalin sloganını ‘Gülme’ olarak belirlediniz?
- ‘Gülme’ sözcüğünü tek başına merkeze koyunca ortaya iki anlam çıkıyor: Birincisi gülme eylemini tanımlayan sözcük, ikincisi gülmemizi yasaklayan bir emir. Türkçenin bu azizliğinde büyük bir mizah yattığını fark ettik. Şimdi Ankara’da dev panolarda “Gülme” yazıyor. Sözcük bu haliyle okuyanı tedirgin ediyor, düşündürüyor, kasıyor ve sonunda da güldürüyor. Tek bir sözcük mizahın tüm hallerini sunuyor... İktidarlar, ağalar, paşalar, patronlar filan her zaman ciddi insanlardır. Onlar insanların gülmesini hiç istemezler. Bu nedenle ellerinde olsa, her yere “Gülme” yazarlardı ama bunu yaparken de çok komik duruma düşerlerdi.

Haberin Devamı

İçeriği nasıl oluşturdunuz?
- Ankaralıyı yüzyıllardır Melih Gökçek güldürüyor. Bu festivalle bayrak birkaç günlüğüne bize geçecek. Çankaya Belediyesi gülme işini ciddiye aldı ve elinden gelen desteği gösterdi. Mizahçılar, komedyenler, akademisyenlerle dopdolu bir içerik var. Geçen yıl İstanbul’da yapılan mizah festivaline Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’den de bol bol gelenler olmuştu. Sanırım bu yıl başkenti bir gülme alacak.

Hangi üç gösteriyi kaçırmamalıyız?
- En klişe anlatımla tüm etkinliklerde bulunmak gerek. Ama ben Twitter ünlüleri Mesut Bahtiyar, Sami Hazinses ve Eski Solcu’nun 140 Fırça Darbesi panellerine mutlaka katılacağım. Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum’u da kaçırmam herhalde. Bir de ister istemez kaçırmayacağım bir panel var: ODTÜ’nün en acayip hocalarından Adnan Akçay ile ‘Gülmeme’ başlıklı bir konuşma yapacağız. Konu, ‘Mizah ve erotizmin önlenemez çelişkisi’.

Haberin Devamı

Mesut Süre
UZUN BOYLU OLMA DURUMLARI

Radyo programcısı ve stand-upçı Mesut Süre’yi, 94.5 Rock FM’de hafta içi her sabah 07.00-10.00 arası yayınlanan ‘Rabarba’ programından tanıyoruz. ‘Ben Tek Siz Hepiniz’ gösterisiniyse İstanbul’daki Old City Comedy Club’da izlemiş olabilirsiniz. İki metrenin üzerindeki boyuyla sürekli dalga geçen Mesut Süre; “Eğer rakımınız diğer insanlardan yüksekse anlatacak daha çok şey vardır... Uzun boylu bir adamın topluma adapte çabası, çocukluk, ikili ilişkiler, futbol, modern hayat ayrıntıları... Akılda kalan bu gösteri için, buyursunlar gelsinler...” diyor.
· 8 Haziran saat 20.00’de Telwe’de.

Heberler
BU HABERLER BİR BAŞKA
Memet Ali Alabora, Serhat Mustafa Kılıç, Mahir İpek ve Levent Kazak’ın oluşturduğu ‘Heberler’ ekibini Turkmax kanalında her akşam, gündemdeki olaylara farklı, mizahi bir bakış açısı getiriyor. Ekip, Çankaya Mizah Festivali’ndeki sohbetlerinde yine acı gerçeklerimizle sizi güldürecek.
· 8 Haziran saat 18.00’de Biber’de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!