Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2004 00:00
Bir ‘yemekçi’ olarak size verdiğim tüm
yemek tarifleri, bir yol gösterici ve bir KILAVUZ’dur. Gerisi sizin içgüdülerinize, tecrübelerinize, yaratıcılığınıza, tat alma duyularınıza bağlıdır. Pek tabii ki, lezzetten fedakarlık yapmadan ama mutlaka pişen yemeğin arasıra tadına bakarak, bazı malzemeleri çıkarıp ya da ekleyerek tariflerimi uygulayabilirsiniz. Yani deneme yanılmayla, çok daha lezzetli, hoş yemekler de ortaya çıkarabilirsiniz. El elden üstündür. Sevgiyle, sağlıcakla kalın.PRATİK TARİFLERKıymalı yumurtalı pançetta6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 12 dakikaMalzeme listesi2 adet somun ekmek6 adet yumurtaİç harcı için250 gr. yağsız kıyma3 adet orta boy kuru soğan (incecik kıyılmış)2 yemek kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı karabiber, tuzEkmeklerin üst kısmını kapak gibi kesip, içini boşaltın. Kıymayı yağ ve soğanlarla birlikte 15 dakika kavurun. Kavrulan kıymayı 2 ekmeğin içine doldurarak paylaştırın. Yumurtaları kıymaların üzerine kırın ve 175 dereceli fırında 10 dakika pişirip, sıcak olarak servise sunun.Egeli fırın kabak6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi6 adet orta boy kabak1/2 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)Beşamel sos için2 tatlı kaşığı margarin2 tatlı kaşığı un1 su bardağı süt1 çay kaşığı karabiber, tuzSos için; margarini eritin, unu katıp, sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine sütü, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin ve ocaktan alın. Kabakların dışını kazıyıp, üzerinden ince ve uzun bir kapak çekip, çıkarın. Kaynayan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın. Yumuşayan kabakları sudan çıkardıktan sonra kaşık yardımıyla içlerini boşaltın. Beyaz peynir ve dereotuyla kabak içlerini karıştırıp, kabağın içini doldurun. Yağlanmış fırın kabına kabakları yerleştirip, üzerine beşamel sosu döküp, varsa bir miktar rende kaşar ve kırmızı pul biberle lezzenlendirip, 175 dereceli fırında 15 dakika pişirin ve servise sunun.Vişneli sünger tatlısı8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 30 dakikaHamuru için3 adet yumurta3 kahve fincanı toz şeker1 kahve fincanı sıvıyağ2 kahve fincanı irmik5 kahve fincanı un1 kahve fincanı yoğurt1 paket kabartma tozuŞerbeti için1 su bardağı vişne reçeli suyu2 su bardağı soğuk suYumurtaları toz şekerle birlikte 7-8 dakika çırpın. Sıvıyağı, yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyin. İrmik ve unu katarak, 5 dakika daha çırpın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Vişne reçelinin suyunu, suyla inceltin ve fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin. Reçel taneleriyle süsleyerek servis yapın.İnce NoktalarBayat ekmekleri mutfak robotunda çekip, naylon poşetlerle derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hem köfte harcı olur hem de galeta unu yerine geçer.
button