Güncelleme Tarihi:
Sanat eleştirmenlerinin moderatörlüğünü yaptığı söyleşi dizisinde, sergide yer alan sanatçıların yanı sıra edebiyat, müzik, sinema ve tasarımın önde gelen isimleri, kadın sanatçıların bu alanlardaki üretimlerini yeniden gündeme getiriyor. Sergi küratörleri Fatmagül Berktay, Levent Çalıkoğlu, Zeynep İnankur ve Burcu Pelvanoğlu’nun katıldıkları ‘Küratörler Sergiyi Anlatıyor’ ile başlayan söyleşi dizisi, 11 Ekim Salı günü yapılacak sanatçı konuşmasıyla sürüyor. Saat 16.00’da İstanbul Modern Sinema’da Ahu Antmen’in moderatörlüğünü üstlendiği söyleşinin konukları Nur Koçak ve Gülsün Karamustafa. 12 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da moderatörlüğünü Evrim Altuğ’un yapacağı sanatçı konuşmasının konukları ise AtılKunst (Gülçin Aksoy, Gözde İlkin, Yasemin Nur Toksoy) olacak.
14 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Selim İleri, ‘Muhteşem Kaybedenler’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Selim İleri söyleşisinde Mihri Müşfik, Hale Asaf, Müfide Kadri, Cahide Sonku ve Aliye Berger gibi sanata hayatını adamış ve zaman zaman ülkülerinde yıkımlarla karşılaşmak zorunda kalmış sanatçılardan söz edecek.
18 Ekim Salı günü saat 16.00’da Ayşegül Sönmez’in moderatörlüğünü üstleneceği sanatçı konuşmasına Canan, İnci Furni ve Ceren Oykut katılacak. 19 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da moderatörlüğünü yine Ayşegül Sönmez’in yapacağı sanatçı konuşmasında ise Leyla Gediz, Bengü Karaduman ve Ekin Saçlıoğlu yer alacak.
Kadınlara özel ‘Biz Bize Buluşmalar’ atölyelerine katılan kadın izleyiciler, sanatçılarla tanışıyor, eserleri ve yaratım süreçleri hakkında bilgi ediniyorlar. ‘Kadın’ teması çerçevesinde sanatçıların belirledikleri farklı kavramların, yaşam deneyimlerinin, güncel olay ve olguların tartışıldığı, fikir paylaşımında bulunulduğu atölyelerde sanatçılar, katılımcılarla ortak bir sanat çalışması gerçekleştiriyor.
Arzu Başaran ile yapılan ilk atölyenin ardından sergi sanatçılarından Güneş Terkol, 13 Ekim Perşembe saat 14.00 - 17.00 arasında ‘Bir Öğleden Sonrası İçin Pankart’ başlıklı bir atölye gerçekleştirecek. Katılımcılar bu atölyede Güneş Terkol’un kadına şiddet konusuna odaklanan, ‘Kadınların Şarkısı’ ve ‘Sıradan Bir Gün İçin Pankart’ başlıklı çalışmalarına benzer, ortak bir pankart tasarlayacak.
Katılım ve ayrıntılı bilgi için: (212) 334 73 41.