Bolu Tüneli 23 Ocak'ta açılacak

Güncelleme Tarihi:

Bolu Tüneli 23 Ocakta açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 11:59

Kış aylarında Bolu Dağı geçişinin çileye dönüşmesi nedeniyle zaman zaman rezervasyonları iptal olan turizmciler, 23 Ocak’ta Bolu Dağı Tüneli İstanbul- Ankara yönünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin katılımıyla açılacak olmasının sevincini yaşıyor. Turizmciler, artık Bolu’ya ulaşmanın daha kolay olacağını, müşterileri sayılarının daha da artacağını söyledi.

Abant ve Kartalkaya’da bulunan oteller, ilk kazmanın 16 Nisan 1993’te vurulduğu Bolu Dağı Tüneli’nin 2 bin 871 metre uzunluğundaki İstanbul- Ankara arasında ulaşımı sağlayacak sağ tüpünün açılmasını bekliyor. 23 Ocak’ta Başbakan Erdoğan ve İtalya Başbakanı Prodi’nin, tünelin İstanbul-Ankara yönünü açmasıyla Bolu Dağı trafik çilesi sona erecek. Tatil için Ankara’dan gelenler, Tem Otoyolu’nu kullanarak rahat bir yolculuk yaparken, İstanbul’dan gelenlerin ise Bolu Dağı'nı geçerken özellikle kış aylarında yaşadığı stres ortadan kalkacak.

İŞLETMECİLER SEVİNÇLİ

Kartalkaya’da bulunan Dorukkaya Oteli Genel Müdürü Yusuf Avcı, Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasının İstanbul’dan gelecek olan müşterileri için rahat bir ulaşım imkanı yaratacağını belirterek, “Müşteri profilimizin yüzde 85’ni İstanbul’dan gelenler oluşturuyor. Bolu Dağı’nda kış aylarında büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bolu Dağı’nda yaşanan tıkanıklıklar ve yolun bazı zamanlarda kapanması nedeniyle İstanbul’dan gelecek olan müşterilerimizde rezervasyon iptalleri ile karşılaşıyorduk. Tünelin açılmasıyla birlikte tüm bu sorunlar ortadan kalkacak. Müşteri sayımızda yüzde 25 artış bekliyoruz” dedi.

Tünelin açılmasının müşteri sayısını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Abant Palace Genel Müdürü Alparslan Kılıç da, Bolu Dağı’nın özellikle İstanbul’dan Abant’a gelmek isteyen tatilcileri ürküttüğünü söyledi. “Kış sezonunda Bolu Dağı’nda yaşanan sis, kar yağışı ve tıkanan yol nedeniyle insanlar Bolu Dağı’nı kullanmaktan çekiniyorlar” diyen Kılıç, şöyle devam etti; “Yıllardır açılmasını beklediğimiz Bolu Dağı Tüneli açıldığığında yaz ve kış sezonunda gelecek müşteri sayımızda artış gösterecektir. Turizm yöresinin gelişmesindeki en önemli etken ulaşımın rahat olmasıdır. Tünel açıldığında ulaşımda yaşanan sorun da ortadan kalkmış olacak.”

“BOLU DAĞI KORKUSU BİTECEK’

Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Mehmet Temel ise tünelin hizmete girecek olmasına çok sevindiklerini belirterek, şu açıklamada bulundu; “Tatil için Abant’ı tercih eden müşterilerimiz Bolu Dağı’ndan korkuyor. Özellikle kış aylarında yaşanan tıkanıklıklar ve yoğun kar yağışı tatilcileri ürkütüyor. Tünelin açılması işlerimizin de açılmasına neden olacak. Bizim için pozitif bir etki yaratacak. Otelimizi tercih eden müşterilerimizin çoğu İstanbul’dan geliyor. Bir çoğu da Bolu Dağı’nın kışın yaşanan çilesinden dert yanıyor. En son İstanbul’da katıldığım bir görüşmede işadamlarının bir çoğu, Bolu Dağı faktörü yüzünden Abant’a gelemediklerini söyledi. Tünelin bu ay içinde kullanıma açılmasından sonra müşterilerimiz Abant’a daha rahat bir yolculuk geçirerek ulaşacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!