Bolşoy’daki üçüncü Türk

Güncelleme Tarihi:

Bolşoy’daki üçüncü Türk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 00:46

Tenor Murat Karahan, Letonya Ulusal Operası’nın Bolşoy Tiyatrosu’ndaki ‘Lucia di Lammermoor’ temsilinde sahneye çıktı. Performansıyla büyük beğeni toplayan genç sanatçı, Leyla Gencer ve Meriç Sümen’den sonra Bolşoy’da sahneye çıkan üçüncü Türk sanatçı oldu.

Haberin Devamı

OPERA sanatçısı tenor Murat Karahan (35), dünya çapında üne sahip Rusya’nın Bolşoy Tiyatrosu sahnesine yıllar sonra çıkan üçüncü Türk oldu. Bolşoy Tiyatrosu’nda 8 ve 10 Şubat tarihlerinde Donizetti’nin ‘Lucia di Lammermoor’ operasıyla sahne alan Karahan duygularını Hürriyet’e anlattı.

Bolşoy’da sahneye çıkan ilk çıkan Türk sanatçının 53 yıl önce ‘La Traviata’ ile ünlü soprano Leyla Gencer olduğunu belirten Karahan, “Bu şerefe 1973’te erişmiş ikinci sanatçımız ise yine ünlü hocalarımızdan olan Meriç Sümen. Bu bilgileri Rusya’ya gelmeden önce bilmiyordum doğrusu. Bolşoy yöneticilerinden öğrendim. Dolayısıyla ben Bolşoy’da sahne alan üçüncü Türk sanatçı oluyorum” dedi. Bolşoy’da sahne almanın kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu söyleyen genç sanatçı bu hayalinin nasıl gerçekleştiğini ise şu sözlerle anlattı: “Ne yalan söyleyeyim. Daha küçükken günün birinde Bolşoy Tiyatrosu’na çıkma hayali vardı içimde. Bunu hangi sanatçı hayal etmez ki? Ama gerçekleşebileceğini hiç düşünmemiştim. Letonya Ulusal Operası’yla birlikte Moskova’ya gelişim sayesinde bu hayali gerçekleştirmiş oldum.”

Haberin Devamı

Karahan, yeni hedefinin ne olduğu sorusuna hiç düşünmeden şu yanıtı veriyor: “Geriye tek hayalim kaldı. Avrupa ülkelerinin başkentlerinde birçok tiyatroda sahne aldıktan sonra ülkem Türkiye’de de görkemli bir tiyatro ve opera binası görmek isterim. Ankara’nın görkemli bir tiyatro ve opera sahnesine ihtiyacı var. Hatta motiflerini bile hayal edebiliyorum. Nasıl ki Bolşoy Tiyatrosu Çarlık Rusyası’nın ihtişamını gözler önüne seriyorsa bizim de Ankara’da Osmanlı kültürünü yansıtan ve ihtişamını gösteren bir kültür tapınağına ihtiyacımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!