Bollywood’lu açılış

Güncelleme Tarihi:

Bollywood’lu açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 00:00

43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı önceki gece Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen törende yapıldı. Törende, Bhanga Beant dans grubunun gösterisi ilgiyle izlendi. Gecenin sunuculuğunu yapan oyuncu Şebnem Dönmez de, gösteri sırasında Hintli gruba eşlik etti.

Haberin Devamı

TÜRK sineması ünlü isimlerinin yanı sıra festivalin onur konukları, "Şeytanın Avukatı" ve "Ray" filmlerinin unutulmaz yönetmeni Taylor Hackford ile Venedik Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülen aktrist Helen Mirren ve Faye Dunaway’in de katıldığı törende Yılmaz Erdoğan, stand-up gösterisiyle izleyicileri güldürdü. Faye Dunaway’e, "Kraliçem karşında heyecanlıyım" diye hitap eden Erdoğan, Taylor Hackford için de, "Hollywood’da bir iş olursa söyleyin, maymun olduk burda" diye takıldı.

/images/100/0x0/55eb1c5df018fbb8f8abc877

’PETEK ALIR’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl "Eğreti Gelin"le Altın Portakal’da ’En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde ödül alamayınca, Petek Dinçöz’ü kastederek, "Seneye de Petek alır" diyen Nurgül Yeşilçay, bu yılki festivalin açılış konuklarındandı. Yeşilçay bu yöndeki soruya, "Ben ödül sistemini eleştirmiştim. Ben Altın Portakal’ı çok seviyorum" dedi.

Haberin Devamı

Dunaway: Her başrol oyuncusu star değil

/images/100/0x0/55eb1c5df018fbb8f8abc879
AÇILIŞ gecesinde ’Onur Ödülü’ alan Faye Dunaway, Hollywood’da star olmanın eskisi gibi olmadığını söyledi. Dunaway, "Hollywood’da bugün başrol üstlenenleri star olarak düşünemiyoruz. Bir Greta Garbo gibi değiller. Kate Blanchet, Nichole Kidman gibi aktrisleri star sayabiliriz. Ancak bu starlar, artık birey olarak kabul görüyor. Star olmak da riskli bir durumdur. Akıl sağlığınızı zor korursunuz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!