Güncelleme Tarihi:
Mavi bayraklar azalmadı
Hazirandaki sert rüzgarlar bu yıl Bodrum’da denizin geç ısınmasına neden oldu. Geçen hafta deniz suyu sıcaklığı, Karadeniz kıyısındaki Trabzon, Sinop’la aynıydı: 24 derece. Oysa serin suyuyla tanınan Çeşme’de 25, Fethiye’de 28 dereceye ulaşmıştı. Bu yıl Bodrum’un üç marinası, 33 sahilinde deniz suyu temizliği ve hizmet kalitesini onaylayan mavi bayrak dalgalanıyor. Bodrum’un Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin Türkiye’den tek üyesi olma ayrıcalığı da sürüyor.
İKONCANLAR ÇEŞME’YE
Açılan yeni lüks oteller Torba sahilini güzelleştirdi, buna karşın huzurunu koruyor. Göltürkbükü’nde ise, Gölköy tarafındaki iskelelerin yıkılmasıyla halka açık, geniş bir kumsal oluştu. Orta halli tatilciler bu kumsalın keyfini çıkarıyor. Krizin etkisi sadece turistleri azaltmadı, sitelere gelen tatilcilerin sayısı da düştü. Bu nedenle beachclub’lar hafta içinde boş, sadece hafta sonlarında doluyor. Bodrum, magazin basının gözdesi “ikoncan”larını Çeşme’ye kaptırmaya başladı. Örneğin Eda Taşpınar bu yıl Bodrum’a uğramadı. Bitez’deki Mövenpick Resort, yeni plajını açtı. Ortakent - Yahşi beldesinin Yalı Mevkii’ndeki Dedeman Aquapark, Scala Beach’i bu yıl yeniledi. Wind surf ve diğer su sporları kurslarını başlattı. Tırmanışı sevenler için Bodrum AKUT önderliğinde 20 metrelik tahta tırmanma kulesi yapıldı. Aynı beldedeki Camel Beach, kumsalının yanı sıra deve turları, su sporları, yelkencilik gibi etkinliklerle öne çıkıyor.
Günlük ve haftalık tekne turlarına rağbet sürüyor. Günlük turların fiyatları yemek dahil 15-25 TL arasında. Günlük 80-120 TL’yi gözden çıkaranlar 3-7 günlük mavi turda, Gökova’nın çam kaplı ıssız koylarında konaklayabiliyor. Bodrum’da tekne sahibi olanlar son birkaç yıldır, Yunan adalarını tercih ediyor. Bu tercihin nedeni, karşı kıyıda yakıt ve restoranların ucuzluğu.
PLAJA AMBULANS İNDİ
Sahillerdeki eğlencesinin yeni gözdesi fly fish (uçan balık). Muz, hamburger gibi su aktivitesini gölgeleyen fly fish’e, aynı anda beş kişi binebiliyor. Büyük bir yatağa, yatarak binenler sürat botuyla hızlıca çekiliyor. Sürat botunun bir anda hızlanmasıyla yatak beş metre kadar havanıp, tekrar denize iniyor. Türkiye’de ilk Kite Surf (Uçurtma Sörfü) eğitimi 1999’da, Akyarlar’daki sörf okulunda başlatılmıştı. Bu spor şimdi turistlerin gözdesi oldu. Akyarlar’a başta Rusya olmak üzere Almanya, Avusturya ve İsviçre’den üçer haftalık uçurtma sörfü turları düzenleniyor. Ustalaşan sörfçüler 10-12 metre sıçrayabiliyor.
Turgutreis’de sekiz yıldır hizmet veren Günbatımı Plajları, Bodrum’da yeni bir uygulama başlattı: Gün boyu ambulans ve sağlık ekibi nöbet tutuyor. Bir kilometre uzunluğundaki plajlara işletmecilerin yerleştirdiği şezlonglar ücretsiz. Çevredeki 10 restoran yiyecek hizmeti veriyor. Turgutreis’in Fener Sahili, güçlü rüzgarı nedeniyle profesyonel sörf ve su sporcularınca tercih ediliyor. Eğer yunuslarla yüzmek isterseniz, Güvercinlik Köyü’ne uğrayın. Park Dolphin’ndeki 14 yaşındaki “Ada” ve 16 yaşındaki “Vest” sizi bekliyor.
Bodrum’da yaklaşık 20 dalış noktası bulunuyor. Büyük Banko, Küçük Banko, Kargı Adası, Köçek Adası, Yassıada, Orak Adası’nda dalış yapabilir, profesyonel eğitmenlerden ders alabilirsiniz. Bodrum Sualtı Derneği’nce Karaada Yapay Resif ve Batık Parkı gittikçe popülerleşti. İki savaş gemisi ve bir nakliye uçağının batırıldığı bölge Bodrum’a 4 mil uzaklıktaki Karaada’da Paçoz ve Kaçakçı koylarında. Bir yılda bölgede dalış yapanların sayısı 150 bini buldu.