‘Bizimkiler sahnede kazık gibi’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizimkiler sahnede kazık gibi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 03:00

ŞARKICI Fatih Ürek, Beyonce ve Shakira gibi dünyaca ünlü şarkıcıların sahnede oryantal dansın inceliklerini sergilediklerini, Türk kadın şarkıcıların ise dans etmekte çok beceriksiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FATİH ÜREK VE TANYELİ JÜRİ ÜYESİ OLDU 

Ürek, “Bizimkiler kazık gibi, kusura bakmasınlar. Çok beceriksizler. Bunu söylüyorum çünkü biraz dans etmeyi, yürümeyi öğrensinler” dedi.                

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Orange County Hotel’de tatil yapan Fatih Ürek ve oryantal Tanyeli, tesis içinde düzenlenen turistler arası oryantal yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Yarışmanın ardından soruları yanıtlayan Tanyeli ve Ürek, Türkiye'deki kadın şarkıcıları kızdıracak yorumlar yaptı.
Dans etmenin bir meziyet olduğunu ve Türkiye'deki kadın şarkıcıların birçoğunun sahnede dans etmeyi beceremediğini savunan Fatih Ürek, şunları söyledi:
“Herkes şarkı söyleyebilir. Sahneye hakim olmak, o topluma uymak çok farklı. Türkiye'de şarkı söyleyen hanımlara ‘pop star’ diyorlar ama dünyaca ünlü isimlere bakıyorsun Beyonce, Shakira, hatta Lady Gaga sahnede oryantal dansın inceliklerini sergiliyorlar. Bizimkiler kazık gibi kusura bakmasınlar. Çok beceriksizler. Bunu söylüyorum çünkü biraz dans etmeyi, yürümeyi öğrensinler. İki tane cicili bicili elbise giyip, bacak açmak değil. İyi şarkı söylüyor olabilirler ama sahne bir bütündür.”

‘BİZİMKİLER İŞİ CİDDİYE ALMIYOR’

Oryantal Tanyeli de, Türkiye'de iyi dans eden kadın şarkıcı olmadığını savunarak, “Dünyaca ünlü starlar, aylarca dansçılarla kareografi çalışıyor. Çok disiplinli bir iş yapıyorlar. Bizimkiler hiç ciddiye almıyor. Son dakika da ‘Allah ne verdiyse’ deyip dans ediyorlar” diye konuştu.

Türkiye’de şu anda en iyi sahne hakimiyeti olan kişinin Fatih Ürek olduğunu belirten Tanyeli, yarışmanın ardından turistler için oryantal gösterisi de yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!