Güncelleme Tarihi:
Prof. Dr. Demir, soğuk algınlığına bağlı hastalıklarda vücut direncinin azaldığını, bu gibi durumlarda özellikle C vitamini yönünden zengin sıvı gıdaların alınması gerektiğini kaydetti. Grip virüsüne karşı etkili bir ilacın olmadığını ifade eden Demir, şunları söyledi:
"Bitki çayları, grip hastalığını tedavi etmeye tek başına yetmez. Gribe yakalanan hastalar, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla birlikte C vitamini yönünden zengin olan bitki çaylarından da bol bol içmeli. Karaçay, midesinden rahatsız olanlara zarar verebilir. Ancak, bitki çayları zarar vermeyeceği gibi mideyi rahatlatarak, vücudun direncini artırır."
Prof. Dr. Demir, soğuk algınlığı şikayeti olan hastalara, zaman buldukça istirahat etmelerini de önererek, ''Hareket eden vücut, enerji harcar. Bu nedenle hasta, sıvı içeceklerle aldığı enerjinin vücut direncini artırmasına yardımcı olması için bol bol dinlenmeli'' dedi.
Öte yandan, herbalist (bitki uzmanı) Mustafa Karapınar, kış aylarıyla birlikte soğuk algınlığına bağlı nedenlerle hastalanan kişi sayısının çoğaldığını, bunun, bitkisel çay satışını da artırdığını bildirdi.
Bitkisel çaylarla tedavi olmak için kendisine gelen hastalara, ıhlamur, adaçayı, tarçın, karanfil, papatya, ballıbaba çayı önerdiğini belirten Karapınar, ''Kışla birlikte astım, bronşit, nefes darlığı, grip ve nezle şikayetiyle gelen hasta sayısı artınca, benim işlerim de açıldı. Önceki dönemlere göre bitkisel çay satışı yüzde 500 arttı'' dedi.