Bitki çayı tüketimi arttı

Güncelleme Tarihi:

Bitki çayı tüketimi arttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 14:24

Van'da domuz gribi salgınından korkan vatandaşlar, bitki çayları içerek gripten korunmaya çalışıyor.

Domuz gribi salgınının ardından bitki satışlarında büyük oranda artış yaşandığını ifade eden 17 yıllık aktar Haşim Aşkan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde birçok kente bitki ve baharat çeşitlerini sattıklarını söyledi.

Domuz gribi salgınının ardından 2 ayda satışlarının yüzde 500 arttığını belirten Aşkan, “Geçen yıl 100 kilogram sattığım bir bitkiden bu yıl 2 ayda 1 tona yakın sattık. Kuş gribi olduğu dönemde de satışlarımız artmıştı ama bu kadar olmamıştı” dedi.

Vatandaşların televizyonlardan öğrendiği bitkileri istemek için aktarlara geldiğini ifade eden Aşkan, şöyle konuştu:
“Birçok çeşit bitki isteyen var. Kaynatılıp içilen ve demlenen bitkiler var. Bunlar insan sağlığına iyi de geliyor. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların atlatılmasında büyük yarar sağlıyor. Zaten önceden içilirse bu tür hastalıklara yakalanma riski de azalıyor. Vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendiren bitkiler var. Bu bitkileri ucuz fiyata her yerde bulabilirsiniz.”

“ÇAY GİBİ TÜKETİLİYOR”

Kaynatılıp içilen bitkilerin bölgede çay gibi tüketildiğini belirten Aşkan, “Bir demliğe 2 parça tarçın, bir parça zencefil, havlıcan, bir tutam ıhlamur, bir tutam kuş burnu, iki dilim ayva ve karanfil katılıp 5-10 dakika kaynatılıp tüketildiğinde vücut direnci artıyor, bağışıklık sistemi güçleniyor” diye konuştu.

Bitki satın alan ve mutfağında sürekli çeşitli bitkilerden bulundurduğunu belirten Nuray Hayatbaşı ise günlük hayatta sürekli bitki çayı tükettiğini ifade ederek, “Her şeyin şifası bitkilerdir. Zaten bu konuda doktorlar ve halk sağlığı uzmanları önce bitkilere yönlenilmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Bu yüzden illaki bitki diyorum, iyi de geliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!