Güncelleme Tarihi:
Remzi Kitabevi’nden çıkan kitabın ilk bölümü olan tatlı lezzetler, her zaman popüler olan Mereng Öpücükleri’ni ve makaronları içerdiği gibi, Porschen’in kendine özgü yorumuyla pop keklere de yer veriyor.
Kapkekler, sıcak şaraplar, ev yapımı içecekler, pastalar…
İşte birkaç müthiş tarif...
Çikolatalı çay kaşığı bisküvileri
Malzemeler
*200 gram tuzsuz tereyağı
*200 gram tozşeker
*Bir tutam tuz
*1 orta boy yumurta
*350 gram sade un, elenmiş
*50 gram kakao, elenmiş
Fırını 175 dereceye getirip, önceden ısıtın. Bir pişirme tepsisini yağlı kâğıtla kaplayın.
Tereyağı, tozşeker ve kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyin ve hamur bütünleşene kadar karıştırın. Hamuru top haline getirip streç filme sarın ve katılaşıp soğuyana kadar, en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
Un serpilmiş bir yüzeye aldığınız hamuru biraz yoğurun. Hamuru yaklaşık 3-4 milimetre kalınlığında açın. Kurabiye kesiciyle çay kaşığı şeklinde şekiller kesin ve hazırladığınız tepsilere dizin. Katılaşıp soğuyana kadar 30 dakika daha soğutun.
Bisküviler, üzerine bastırıldıktan sonra eski şekline dönecek kıvama gelene kadar yaklaşık 6 dakika pişirin. Bisküviler piştiğinde fırından çıkarıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Yaza hazırlık
Tüm bu leziz pastaların yanında ne içmeliyim diye düşünüyorsanız, kendinizi yormayın. İşte size yaz meyveli buzlu çay tarifi.
Malzemeler
*400 ml su
*4 çay kaşığı karışık orman meyveli çay
*1 limon suyu
*1 portakal suyu
*50 gram tozşeker
*Buz küpleri ve taze orman meyveleri
Yapılışı
Çay yapraklarını sürahi veya çaydanlığa koyun.
Suyu kaynatın ve üzerine dökün. 3-5 dakika demlenmeye bırakın. Soğuması için bekletin. Portakal suyu, limon suyu ve tozşekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kısık ateşte, tüm şeker kristalleri eriyene kadar bekletin. Ardından soğuması için bir kenara alın. Çay ve meyve suları soğuduğunda birbirine karıştırın. Buzdolabında soğutun.
Kısa cam bardaklarda, buz ve taze orman meyveleriyle servis edin.
Elmaşekeriyle çocukluğa yolculuk
Çocuklarınızla birlikte girin mutfağa. Berna Gürşen ve Işıl Sözer’in tarifleriyle renkli şekerler sunun arkadaşlarına. Boyut Yayınları’ndan çıkan Butik Pastacılık’ta daha neler var neler. Biz ikisini seçtik...
Malzemeler
*2 kap (400 gram) tozşeker
*180 ml. su
*¼ kap glikoz
*½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
*5 adet kırmızı elma
Yapılışı
Kalın tabanlı bir tencere içine toz şeker, su, glikoz ve gıda boyasını karıştırın. Şeker derecesi kullanarak 150 dereceye gelene kadar orta derecede 20 dakika kaynatın. Elmaları yıkadıktan sonra kurulayın ve tahta ya da kâğıt şeker sopalarına saplayın. Kaynamış olan karışımdan kaşık yardımıyla tabağa bir damla damlatarak kıvamını kontrol edin. Hemen sertleşiyorsa şeker hazır demektir. Elmaları sopa kısmından tutarak her tarafına değecek şekilde şekerli karışıma batırın. Yağlı kâğıt üzerine koyarak soğutun.
Vanilyalı kapkek
Malzemeler (Keki için)
*110 gram tereyağı
*300 gram tozşeker
*1 tatlı kaşığı vanilya özütü
*2 yumurta
*165 gram un
*58 gram mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çimdik tuz
*120 ml. süt
*Dolgu kreması
*200 gram bitter kuvertür çikolata
*200 mililitre süt kreması
(Üst kreması için)
*225 gram labne peyniri
*55 gram tuzsuz tereyağı
*120 gram pudra şekeri
*1 tatlı kaşığı vanilya özütü
*1-2 damla pembe gıda boyası
Yapılışı
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Yağ ve şekeri birlikte çırpın. Vanilyayı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Unlu karışımı yağlı karışımla çırpın. Sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. 12’lik kapkek tepsinize kapkek kâğıdı yerleştirin. Kâğıtların ¾’ü dolacak şekilde hamuru paylaştırın. 20-25 dakika pişirin. Tel ızgarada soğutun.