Bir fincan kahve

Güncelleme Tarihi:

Bir fincan kahve
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2004 00:00

Türk kahvesinden sonra uzun yıllar neskafeci olduk.Kahve çekirdeklerinin suyunun alınması, dondurulup, kurutulmasıyla elde edilen ‘nescafe’nin tadı ve kokusu gerçek kahve gibi değildir! Çok çabuk ve kolay hazırlandığı için bizde çok sevilip, yaygınlaşmıştır. Neskafenin kafeininin alındığı cinsi ‘kafeinsiz kahve’ ile meyve tadı olan ‘mocha’ kahve ve ‘buzlu’ kahve de gençler arasında çok popülerleşen çeşitleridir. Büyükçe bir kabın içine doldurulan buzların üzerine kahve eklendikten sonra, vanilyalı dondurma, tarçın, çikolata rendesi ilavesiyle servise sunulan buzlu kahveyi eminim siz de seversiniz. Ne de olsa bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır!!!İnce NoktalarFıstık, fındık, ayçiçek, soya, kanole gibi bitkisel yağları kızartmalarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Yüksek sıcaklıklara dayanıklı yağlardır.ŞIKŞIKIDIM MÖNÜLERTerbiyeli biber dolmasıYapılışı:Öncelikle biberlerin saplı kısımlarını kapak şeklinde, biberlerden tamamen ayırmadan keselim ve tohumlarını çıkaralım. Yıkayıp, süzüp, bir kenarda bekletelim. Öte yandan dolmanın harcı için; kıymayı, soğanı, yıkayıp süzdüğümüz pirinci, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğuralım. Daha sonra biberlerin içini bu harçla dolduralım ve tencereye dizerek, üzerine 4 su bardağı ılık su ilavesiyle 20 dakika kadar pişirelim. Diğer yandan bir kasenin içinde; yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpıp, bir kepçe de pişen dolmanın suyundan ilave ederek, terbiye sosunu hazırlayalım. Bu sosu ılıklaştırarak dolmaların üzerine gezdirelim ve tencerenin kapağını kapatalım. 15 dakika daha pişirdikten sonra servise sunalım.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 40 dakikaMalzeme listesi6 adet renkli dolmalık biber250 gr orta yağlı kıyma1 çay bardağı pirinç3 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber, tuzTerbiyesi için2 adet limonun suyu1 adet yumurtanın sarısı1 yemek kaşığı unKelebek soslu makarnaYapılışı:Makarnayı 10 bardak kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Makarnanın sosu için bir kasede; yumurta, süt ve margarini iyice çırparak tuzla, karabiber de ekleyip tekrar karıştıralım. Sonra da bu sosu, makarna henüz sıcakken hızlıca ve sürekli karıştırarak makarnanın içine aktaralım. Son olarak; makarnanın üzerini küp doğranmış beyaz peynir ve iri kıydığımız dereotuyla süsleyerek servise sunalım.6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 7 dakikaMalzeme listesi1 paket burgu makarna3 adet yumurta1 su bardağı süt1 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)1 çay kaşığı karabiber, tuzBeyaz peynir (küp doğranmış)Dereotu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!