Bir erkekle nasıl konuşma başlatılır?

Güncelleme Tarihi:

Bir erkekle nasıl konuşma başlatılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 22:03

Sizin için özel ve önemli biriyle ne zaman nerede karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Ancak bir süredir etkilendiğiniz bir erkek varsa konuşmayı ilk başlatan siz olabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnsan sosyal bir varlıktır ve sürekli iletişim halinde olmaya ihtiyaç duyar. Genel olarak hemcinsler arasında sohbet kendiliğinden ve kolay bir şekilde başlarken, karşı cinsler arasında, çekingenlik, nasıl konuşmaya başlayacaklarını bilememeleri, sohbet konusu açmada yapılan hatalar, konuşma başlatmaya cesaret edememeleri gibi birçok sebep yüzünden iletişim güçlükleri yaşanabilir. Özellikle de kadınlar, ilk adımı atma konusunda daha çekingen davranabilirler.

Bir erkekle nasıl konuşma başlatılır

Bir erkekle konuşmayı ilk başlatan olmak yanlış mıdır?

Erkek ve kadın arasında yüzyıllardır süregelen bir flörtleşme durumu vardır. Ama tarihler boyunca nedense ilk adım hep erkekler tarafından atılmıştır. Oysa günümüzde kadınlar da erkeklerle sohbeti ilk başlatan taraf olmaktadır.  Üstelik ilk adımı atarak bir erkekle konuşma başlatan kadınlar, erkeklerin gözünde daha çağdaş, entelektüel, kültürlü, sosyal ve özgüvenli olarak görülmektedir. Bu da daha ilk baştan kadının bir adım önde olması anlamına gelir.

Haberin Devamı

Bir erkekle nasıl konuşma başlatılır

Bir erkekle konuşma başlatma yöntemleri nelerdir?

Yolda, vapurda, otobüste, iş yerinde, bir restoran da yada herhangi bir yerde sürekli karşılaştığınız ve bir süredir de fazlasıyla etkilendiğiniz bir erkekle konuşmaya bir türlü cesaret edemiyor musunuz? O halde önereceğimiz yöntemlerden size en uygun olanı bir deneyin.

  • Gülümseyin. Eğer ilk adımı atmaya ve bir erkekle sohbet başlatmaya cesaretiniz yoksa en azından onunla karşılaştığınız zaman, gözlerine bakın, yüzünüzde samimi bir gülümse olsun ve başınızla selamlayın.
  • Kalem taktiği çok uzun zamandan beri kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Nerede olursanız olun ajandanızı çıkarın, çantanızı karıştırın ve son çare olarak, ondan kalemini isteyin. Tekrar verirken de “ Çok teşekkürler, beni zor durumdan kurtardınız” gibi cümleler kurun. O da sizden etkilendiyse mutlaka konuşmanın devamı gelecektir.
  • Yol tarifi isteyin. Tabi ki bu tarif taktiksel olacağından en azından yakın bir yeri sorun ki belki size eşlik etmeyi teklif eder. Eğer sadece tarif etmekle kalırsa, tarifin karışık olduğundan, bulamamaktan korktuğunuzdan söz edin. Sizden etkilendiyse eşlik etmeyi zevkle kabul edecektir.
  • Tanıdığınız erkek, iş yerinde, katıldığınız kurslardan birinde, okulda yada sık gittiğiniz mekanlardan birindeyse, şansınız daha yüksek olacaktır. Çünkü erkeklerle sohbet ederken belli başlı birkaç konu vazgeçilmezdir. Örneğin; futbol, spor takımı, maç, yemek, elektronik cihazlar, bilgisayar oyunları vs… Hoşlandığınız erkeğe tuttuğu takımı, hangi sporla uğraştığını, yeni bir tablet alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında sorular sormakla başlayabilirsiniz.
  • Bunların dışında kıyafeti yada ayakkabısıyla ilgili sorular sorabilirsiniz. Kısa cevaplar veriyorsa, siz onu yönlendirmeye çalışın.
  • Kahve içmeye davet edin. Bu erkek sürekli karşılaştığınız biriyse, yakınlarda bir yerde direkt kahve içmeye davet edebilirsiniz. Böyle bir durumda ondan hoşlandığınız da anlaşılmış olacaktır. Teklifinizi kabul ederse o da sizi tanımak istiyor demektir. 

BAKMADAN GEÇME!