Beş yıl sonra yine sahnede

Güncelleme Tarihi:

Beş yıl sonra yine sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 15:50

Aslı Hünel, beş yıllık suskunluğunu Türk sanat müziği albümü “Aslı Olan Şarkılar, Aynalar” ile bozdu.

Haberin Devamı

 İki yıllık bir emeğin ürünü olduğu çalışmada klasikleri seslendiren Hünel, “Çocukluğumdan beri evimizde çalınan, söylenen ve dinlenen şarkıları yeniden seslendirmek, büyük heyecan ve mutluluk” diyor.

Beş sene aradan sonra yeni bir albümle müzikseverlerin karşısına çıktınız. Neler hissediyorsunuz?
- “Aslı Olan Şarkılar, Aynalar” yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Eğitimini aldığım müziği icra etmenin keyfini yaşıyorum tabii. Çocukluğumdan beri evimizde çalınan, söylenen ve dinlenen şarkıları yeniden seslendirmek, büyük heyecan ve mutluluk.
O beş yıllık sürede neler yaptınız?
- İşin mutfağında olmayı tercih ettim biraz. Ayrıca bir yapım şirketi kurdum. Genç arkadaşlara albümler ve yanı sıra çeşitli organizasyonlar yaptık. Kendi albümümün hazırlıklarını tamamladım tabii... Bir de kuantum pozitif düşünce gücü ile ilgilendim, eğitimini aldım. Şu anda kuantum touc master’ıyım. Pozitif düşünmenin, hayata gülümseyerek bakmanın kişiye çok şey kazandırdığını artık daha iyi anlıyorum.
- Bize biraz da “Aslı Olan Şarkılar, Aynalar”dan bahseder misiniz?
- Dev bir orkestrasyon, büyük bir yaylı grubu, birbirinden değerli bestekârların muhteşem eserleri ve büyük yönetmen Ali İhsan Kısaç önderliğinde, Turan Yükseler aranjörlüğünde arşiv niteliğinde bir albüm hazırladık. Çok kıymetli sanatçılar ve önemli müzik oteritelerinin beğenisini kazanmış olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşamaktayım. Albümüme ilgi gösteren sanat müziği severlere de teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

MAĞAZAYI ARATMAYACAK
BİR GARDIROBUM VAR
Biraz da görüntünüzden söz etmek istiyorum. Yıllar sanki size hiç uğramıyor gibi... Güzelliği korumanın, genç kalmanın özel bir sırrı var mı?
- Çok teşekkür ederim. Ben alkol ve sigara kullanmam. Mümkün mertebe uykuma dikkat ederim. Erken yatıp erken kalkarım. Organik beslenmeye çalışırım. Son dönemde platese başladım, ayrıca squash oynuyor ve at biniyorum. Bir de iyi düşünüyorum, insanları çok seviyorum. Mutluluk ve gülümseme bence her insana güzellik katar.
Moda ile aranız nasıl?
- Toplum içinde ve göz önündeysek daha özenli olmamız gerektiğini bilenlerdenim. Ayrıca güzel giyinmeyi severim. Neredeyse mağazayı aratmayacak bir gardırobum var. Dünya modasını takip etmeye çalışıyorum. Ama daha çok oralardan da esinlenerek kendi modamı yaratmayı tercih ediyorum.

Haberin Devamı

EN ÇOK İHANET VE
İFTİRADAN KORKARIM
Hayatta en çok korktuğunuz şey ne? Korku kelimesi sizin için ne ifade ediyor?
- Sevdiklerimi kaybetmeyi düşünmek dahi istemem. Bir de iftira ve aldatılmak korkutur, üzer.
Peki en büyük hayaliniz? Geleceğe yönelik arzunuz, dileğiniz?
- Bu albümlerin devamını getirebilmek ve bir de müzikal yapmak.
Eskiden televizyon programlarınız da vardı. Yakın vadede böyle bir proje gündeme gelebilir mi?
- Bu tarz birçok teklif alıyoruz. İçlerinden birini değerlendireceğim. Yeni yayın döneminde kısmetse izleyenlerle buluşacağım.
Bildiğim kadarıyla ikinci klibi çekmeye hazırlanıyorsunuz. Klip hangi şarkıya gelecek?
- Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde biraz hareketlenelim istedim. Dinleyenlerin de talepleri doğrultusunda “Kalbim Seni Özler”e klip çekmeye karar verdim.

Haberin Devamı

AŞKIN ÖNCESİ TATLI
SONRASI ACIDIR
Aşkı nasıl tarif edersiniz?
- Aşk hayata anlam katan, enerji veren, gözleri ışıl ışıl yapan, insanın ayağını yerden kesen, herkesin mutlaka yaşaması gereken bir duygu. Hayal kırıklığı olmasın yeter ki. Dengesi bozulduğunda acıya dönen bir tatlıdır aşk. Yani önce tatlı, sonra acı.
Evlilik ve çocuk hayalleri kuruyor musunuz?
- Elbette. Ben de yuva kurayım, çocuklarım olsun istiyorum. Ama her şey kadar kısmet. Evrene bıraktım. Evren benim için hayırlı olanı verecektir.
Aşkı nasıl yaşarsınız?
- Aşk, sevgi kişiye özeldir. Mahrem yaşanması gerekir. Şarkıda söylendiği gibi, “Ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim. Bir ömür boyunca sevenlerdenim”...

Haberin Devamı

OYUNCULUĞU
DENEYEBİLİRİM
Abiniz Saruhan Hünel, başarılı bir oyuncu. Siz hiç oyunculuk yapmayı düşünmediniz mi?
- Abim oyunculuğa gönül vermiş, yaptığı işlerle de başarısını kanıtlamış bir aktör. Bilemiyorum abim kadar başarılı olabilir miyim? Bir dönem Kandemir Konduk’tan oyunculuk eğitimi aldım ama... Çok iyi bir proje olursa deneyebilirim.

ADNAN ŞENSES
BENİM CANIMDIR
MANEVİ BABAMDIR
Adnan Şenses ile sizi hep bir arada görüyoruz. Adnan Şenses’in sizin hayatınızdaki yeri nedir?
- Profesyonel müzik yaşantıma başlamadan önce tanıdığım, çok sevdiğim, çok saydığım biri... Manevi babamdır o benim. Canımdır...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!