Benim için formatı eskidi diyenlere cevap vereceğim

Güncelleme Tarihi:

Benim için formatı eskidi diyenlere cevap vereceğim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 00:00

Tecrübeli sunucu Ayşe Egesoy, dört yıl aradan sonra "Popstar Alaturka" yarışması ile mesleğine döndü.

Haberin Devamı

Tecrübeli sunucu Ayşe Egesoy, dört yıl aradan sonra "Popstar Alaturka" yarışması ile mesleğine döndü. Bir zamanlar teklif götürdüğü halde kendisini geri çeviren kanallardan yeniden davet almaya başladığını söyleyen Egesoy, "Benim için ’Evet, tecrübeli biri ama artık sunucu formatı değişti’ diyenlere cevaplarım bundan sonra gelecek" diyor.

Geçen sene görüştüğümüzde ekranlara dönüş hazırlığındaydınız. Ve gerçekten de "Popstar Alaturka" ile muhteşem bir dönüş yapmayı başardınız.

- Evet, uzun bir aranın ardından çok doğru zamanda ve doğru yerde başladım tekrar... Star ekranlarında devam ediyoruz. Şunu söylemeliyim ki, TRT döneminin en parlak zamanlarını bir kenara koyarsak, meslek hayatımın en mutlu dönemlerini yaşıyorum.

TRT yılları çok nostaljik geliyordur artık size...

- TRT gerçekten nostalji benim için. Çok çarpıcı olduğum yıllardı. Ama şu son birkaç ay, neredeyse ona yakın pırıltıyla geçti. Beni en çok beni şaşırtansa, seyircinin hálá bıraktığım yerde beni bekliyor olması... Bundan çok mutluluk duydum. Çünkü hafızası zayıf bir toplumuz ve sevdiğimiz şarkıcıyı da, sevdiğimiz sunucunun ekrandaki

Benim için formatı eskidi diyenlere cevap vereceğim
görüntüsünü de kısa sürede unutabiliyoruz. Oysa benim hiçbir şeyimi unutmamışlar. Bu çok ilginç ve heyecan verici.

Özel isimleri unutmamaları çok normal değil mi?

- Katılıyorum. Ama unutulmak mümkün. Elbette çok önemli isimler hafızaların, yüreklerin bir kenarında duruyor, unutulmuyor. Bir Zeki Müren, bir Hamiyet Yüceses unutulur mu? Ama onları ve şarkılarını da her dakika hatırlamıyoruz. Anma törenleri olduğu zaman ancak...

O kadar unutkan bir toplumsak, sizi nasıl unutmadılar peki?

- Bir kere beni gerçekten Ayşe Egesoy gibi hatırlıyorlar. Ayşe Egesoy bir marka çünkü... Ekranda duruşu, giydiği kostümler, taktığı takılar, yaptığı makyaj, saçının topuzu, mikrofonu tutuşu, şiiri hafif kırılarak okuması; bütün bunlar Ayşe Egesoy formatıydı. İzleyici bu formatı çok sevmişti. "Popstar Alaturka"nın ilk programından sonra benim ve kanalın telefonları kilitlendi. Yapımcıların telefonları susmadı. Teşekkür telefonları aldık. Ayrıca, çok ilginç bir şey oldu. Benim kostümlerin de Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş’inkiler gibi biraz şık olsun istedim. Şık kostümler giydim. Ama seyirciden hemen tepki geldi. "Hayır, bu sana yakışmıyor, eski kıyafetlerine dön" dediler.

Osmantan Erkır mı getirdi size projeyi?

- Evet, kendisi bana ulaştı. Osmantan Erkır, televizyon projelerinin en önemli ve genç ismi... Ekrandaki duruşu, beden dilini iyi kullanması, insanlara saygısı ile yeri çok ayrı... Ben dört yıl boyunca iş yapmadım, ama bu süre içinde ekibimle projeler ürettim. Ve televizyonun duayen denilen isimlerine bu projeleri götürdük. Götürdüğümüz kişiler de TRT kökenli, oradan yetişmiş, televizyonculuğu iyi bildikleri söylenen kişiler. Bu insanlardan bize gelen cevap şu oldu: "Yaa tamam, Ayşe Egesoy başarılı bir televizyoncu ama şimdi trendler değişti. Onun yapabileceği pek bir şey kalmadı televizyonda. Artık daha başka formattaki sunuculara ihtiyacımız var!" Yaşını başını almış televizyoncular bana bunu
/images/100/0x0/55eb5201f018fbb8f8b9ae3e
söylerken, gencecik bir çocuk olan Osmantan, çok izlenen programında sunuculuk teklifi etti. Ne kadar önemli bir bakış.

"Popstar Alaturka" neleri değiştirdi sizin için?

- Bu programa başladıktan bir ay sonra, projelerimi geri çeviren insanlardan kanallarında program yapmam için teklifler almaya başladım. Ama hepsini geri çevirdim. Allah büyük ve bunu gösterdi bana. Hakikaten canım yandı çünkü. Onlara cevabımı zaman içinde yavaş yavaş vereceğim.

Programa kaç saatte hazırlanıyorsunuz?

- Ben dört saatte hazırlanıyorum.

Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş daha uzun zamanda mı hazırlanıyorlar?

- Olabilir. Ama çok profesyonel bir ekip bizi hazırlıyor.

Diyaloğunuz nasıl, ekiple iyi anlaşıyor musunuz?

- Bülent Ersoy müthiş bir kadın. Keza Ebru Gündeş de öyle tatlı... Aile gibi olduk artık. Kendimi çok iyi hissettiğim bir ortamdayım.

Bundan sonra gelecek projelere sıcak bakıyor musunuz?

- Evet, ama bu program hazirana kadar devam edecek sanırım. Sonrası için bana özel bir proje üretildi. Bir şiir
Benim için formatı eskidi diyenlere cevap vereceğim
projesi, noter tasdiği alınmış bir proje. Yazanların ve okuyanların yer alacağı bir yarışma programı.

Estetik yaptırdım çünkü yüzümle ekranda varım

Bu arada estetik mi yaptırdınız?

- Evet, küçük dokunuşlar var. Program için hazırlanmıştım, ufak rötuşlar yaptırdım yüzüme... Çünkü yüzümle ekranda varım. Dişlerim yapıldı, saçlarım çok güzel bir hale geldi. Profesyonellerin küçük nokta dokunuşlarıyla bu hale geldim, biraz da kilo verdim. Yani ben Popstar oldum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!