Ben organik müzisyenim

Güncelleme Tarihi:

Ben organik müzisyenim
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 00:00

“Nerelerdeydiniz?” albümüyle müzik dünyasına dönen Ferdi Özbeğen, şimdilik albüm konseri vermeyi düşünmediğini, sadece tek kişilik performanslarına devam edeceğini açıkladı:

Haberin Devamı

"Dinleyicim beni sahnede tek başıma görmek istiyor. Ben de kendime ‘organik müzisyen’ demeye başladım. Çünkü hiç destek almadan çalıştığım yerleri dolduruyorum.”

Ferdi Özbeğen, “Nerelerdeydiniz?” adlı albümü ile yıllar sonra müzik dünyasına döndü. şimdilik albüm konseri yapmayı düşünmediğini, sadece Lares Park Otel’deki tek kişilik performanslarına devam edeceğini açıklayan sanatçı, “Dinleyici kitlem beni sahnede hep tek başıma görmek istiyor. Ben de kendime ‘organik müzisyen’ diye bir isim taktım. Çünkü hiçbir teknolojik destek almadan çalıştığım yerleri dolduruyorum” diyor.

Ferdi Özbeğen yıllar sonra yeni bir albümle döndü... Nasıl hissediyorsunuz kendinizi?
- Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; biz bu albümü, 80’li yıllarda dinlediğimiz ve çok sevdiğimiz şarkıları çocuklara anlatmak adına yaptık. Akustik bir çalışma oldu. Açıkçası ben hayatımda ilk defa kendi branşımın dışına çıktım ve klasik pop albümü yaptım. Okuma tarzımla yine kendi imzamı atıyorum gerçi ama tüm şarkıları günümüz normlarını dikkate alarak okuyorum. Hislere gelince... Elbette ki çok mutluyum. Böyle bir yatırıma ve masrafa girecek kimse yok derken, Yeşil Giresunlu gibi deneyimli bir isim çıktı, bana böyle bir öneride bulundu. Mayısta başladık çalışmalara, aralık ayının sonuna doğru da tamamladık.

Haberin Devamı

Satışlar nasıl peki? İlgi beklentinizi karşılıyor mu?
- Albüm tüm D&R’larda “en çok satılanlar” listesinde ilk 10’da... O yüzden çok mutluyum. şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bana göre D&R’lar müzik piyasasını takip edeceğiniz en önemli ve doğru mekanlar.

SANATÇILAR ASLA “BEN BİTTİM” DEMEMELİ

Dört farklı dilde şarkı okuyorsunuz bu albüm de, öyle değil mi?
- Evet, bunlardan biri de Almanca... ıkinci Dünya Savaşı sırasında Marlene Dietrich’in okuduğu ve Almanlar’ın çok iyi bildiği bir şarkı bu... Yalan yanlış okumayayım diye Alman Konsolosluğu’ndan yardım bile aldım. Aynı şekilde Rumca şarkılar konusunda Yunanistan’da yaşayan bir hanım arkadaşım yardımcı oldu. 

Hiç şöhretinizin azaldığını düşündüğünüz anlar oldu mu?
- Ben 30 albümde toplam 400 şarkı okudum. Bundan 12 yıl önce hafif inişe geçmeye başlayınca da üzüldüm açıkçası... Rahmetli annem hayattaydı o zamanlar ve bir gün bana “Oğlum niye üzülüyorsun, sen durup durup meşhur olacaksın” dedi. O zaman anlamadım ne demek istediğini, ama sonradan farkına vardım. Bir kere, sanatçıysanız böyle inişlere de bünyenizi hazırlamanız gerekir. Bütün sanatçılara vereceğim mesaj şu: “Hiçbiriniz bitmediniz, yeter ki ‘Ben bittim’ diye diye kendinizi bitirmeyin.”

Sporla aranız nasıl?
- Sağlığım el verdiği sürece düzenli olarak sporumu yapıyorum. Son zamanlarda kullandığım ilaçların etkisiyle çok fazla kilo aldım, bunu dengelemeye çalışıyorum işte... 

Sağlığınız nasıl? Gerçi sigara da içiyorsunuz ama...
- Kolestrolüm düşsün diye “şunu yeme, bunu yeme” gibi her türlü yasağa uydum. Son oyuncağım sigarayı da elimden almasınlar ama... Maalesef bir ondan kopamıyorum. Bunun dışında şu an sağlık durumum iyi. 

Albümle ilgili yorumlar nasıl?
- şimdiye kadar hep olumlu şeyler duydum. Gerek web sitemden olsun, gerekse Facebook’tan, hep olumlu şeyler duydum. 

Facebook’ta var mısınız?
- Evet, kendi adımla varım.

Sahte Ferdi Özbeğen’ler yok mu?
- Hayır, onların hepsi özür dileyerek sildiler. Girip bakar, arkadaşlık teklifi yollarsanız kabul ederim. 

Albümde 30 kişilik bir orkestra ve kalabalık bir vokal grubu var dediniz. Konser performanslarınız nasıl olacak, yine bu ekiple mi?
- Hayır, şimdilik öyle bir konser düşünmüyorum. Ben haftanın bir günü Lares Park Otel’de sahne alıyorum. Tek piyanoyla resital şeklinde bir performans... Yaklaşık 5 yıldır böyle devam ediyorum. Benim dinleyici kitlem çok ilginç. Sahnede beni tek başıma görmek istiyorlar. Bir de ben şarkılarımı günlük ruh halime göre yorumluyorum. Eğer arkamda beni disipline edecek bir orkestra olursa hep aynı modda söylemem gerekir, bunu da istemiyorum. Ben kendime isim taktım zaten, “organik müzisyen” diye. Çünkü hiçbir teknolojik destek almadan çalıştığım yerleri dolduruyorum.

Haberin Devamı

Hadise'de farklı bir star ışığı var

Günümüz yorumcularından kimleri beğeniyorsunuz?
- Gençlerin yaptığı işlerden çok memnunum. Ben, ilk çıkış şarkısı “Kıl Oldum Abi”de izlerken, Tarkan’ın gözünde bir ışık görmüş ve “Bu çocuğa dikkat edin, çok iyi işler yapacak” demiştim. Dediğim çıktı. şimdi aynı sözü Hadise için söylüyorum. Bu kızda Türkiye’de yetişmiş olan müzisyenlerden farklı olan bir star ışığı var. Yaşam içinde bir takım yanlışlıklar yapmaz, bu çizgide devam ederse ve iyi yönlendirilirse, ikinci bir dünya starımız olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!